Μια Φώτο μια Ιστορία

Το πρωινό των πρωταθλητών, Σακίλ Ο’Νιλ edition

Το πρωινό των πρωταθλητών, Σακίλ Ο’Νιλ edition

13/06/2002: Ο Σακίλ Ο’Νιλ απολαμβάνει το πρωινό του, έχοντας για συντροφιά το βραβείο του MVP των τελικών του NBA.

Γράφει η Βασιλική Καραμούζα

Εκείνο το πρωί της 13ης Ιουνίου του 2002 ο Σακίλ Ο’Νιλ πρέπει να αναρωτιόταν τι έχει πιο γλυκιά γεύση: οι τηγανίτες που έτρωγε για πρωινό ή η κατάκτηση του πρωταθλήματος του NBA, σε συνδυασμό με την ανάδειξή του σε MVP των τελικών. Νομίζω όλοι μπορούμε να φανταστούμε την απάντηση!

Οι Λος Άντζελες Λέικερς του Φιλ Τζάκσον είχαν κατακτήσει το βαρύτιμο τρόπαιο του NBA μόλις το προηγούμενο βράδυ, «σκουπίζοντας» με 4-0 τους Νιου Τζέρσεϊ Νετς. O Σακίλ Ο’Νιλ είχε αναδειχθεί πολυτιμότερος παίκτης της σειράς των τελικών -και δικαίως- μιας και είχε 36 πόντους και 12 ριμπάουντ κατά μέσο όρο στις τέσσερις αναμετρήσεις με τους Νετς.

Παράλληλα, οι «Λιμνάνθρωποι» έγιναν τότε η πρώτη ομάδα της λίγκας που κάνει «three-peat», αφού είχαν αναδειχθεί πρωταθλητές και τις δύο προηγούμενες σεζόν. Αξίζει δε να σημειώσουμε ότι αυτή την πρωτιά την κατέχουν ακόμα οι Λέικερς, αφού ούτε οι Μαϊάμι Χιτ, ούτε οι Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς κατάφεραν κάτι αντίστοιχο, παρότι αμφότερες μέτρησαν διαδοχικές παρουσίες στους τελικούς του NBA στο πρόσφατο παρελθόν. 

Οι μεν Χιτ των Λεμπρόν Τζέιμς, Ντουέιν Ουέιντ και Κρις Μπος κατέκτησαν το δαχτυλίδι το 2012 και το 2013, απέναντι σε Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ και Σαν Αντόνιο αντίστοιχα, όμως δεν τα κατάφεραν ούτε το 2011, ούτε το 2014 κόντρα σε Ντάλας Μάβερικς και Σπερς.

Οι δε Ουόριορς των Στεφ Κάρι, Κλέι Τόμπσον και Ντρέιμοντ Γκριν σήκωσαν την κούπα 2017 και το 2018, αλλά δεν κατάφεραν να κάνουν το τρία στα τρία, με τους Τορόντο Ράπτορς να κερδίζουν το πρωτάθλημα το 2019.

Σίγουρα, λοιπόν, ο Σακίλ έχει τις πιο... γλυκές αναμνήσεις από εκείνη την περίοδο ή καλύτερα από εκείνη την ημέρα, μιας και οι τίτλοι τον έκαναν πιθανότατα να ξεχνά τις όποιες διαφωνίες και κόντρες είχε με τον αείμνηστο Κόμπε Μπράιαντ. 

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0