Μια Φώτο μια Ιστορία

Εσείς… κοιμάστε και ο Στέφεν Κάρι παίρνει τα πρωταθλήματα! (video)

Εσείς… κοιμάστε και ο Στέφεν Κάρι παίρνει τα πρωταθλήματα! (video)
22 Απριλίου 2022: Οι Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς κάνουν το 3-0 απέναντι στους Ντένβερ Νάγκετς, στον πρώτο γύρο των πλέι οφ, και ουσιαστικά επιβεβαιώνουν ότι είναι και πάλι εδώ… Ο ηγέτης τους, Στεφ Κάρι κάνει για πρώτη φορά την χαρακτηριστική κίνηση με τα χέρια, στέλνοντας όσους τον αμφισβήτησαν για… ύπνο!

Γράφει ο Έκτορας Σταυρόπουλος

Οι Ουόριορς είναι ξανά πρωταθλητές του ΝΒΑ για τη σεζόν 2021/2022, κατακτώντας το 7ο πρωτάθλημα της ιστορίας τους και 4ο τα τελευταία 8 χρόνια. Ξεπέρασαν τα 6 των Σικάγο Μπουλς και είναι μόνοι 3οι σε κατακτήσεις, πίσω μόνο από τους Μπόστον Σέλτικς και τους Λος Άντζελες Λέικερς, των 17 τίτλων! Το εντυπωσιακό είναι ότι ο προπονητής τους, Στιβ Κερ έχει υπάρξει παρών, στην πλευρά των νικητών, στο 12% των συνολικών πρωταθλημάτων που έχουν διεξαχθεί ποτέ! Σε πέντε ως παίκτης (Σικάγο Μπουλς, Σαν Αντόνιο Σπερς) και σε 4 ως προπονητής των Dubs!
thumbnail_1656091866591.jpg

Μια «πραγματική δυναστεία», που τα τελευταία 3 χρόνια, δέχτηκε έντονη αμφισβήτηση και σφοδρή κριτική, με την πλειοψηφία να πιστεύει ότι οι… χρυσές μέρες αποτελούσαν παρελθόν. Η φυγή του Κέβιν Ντουράντ, οι δύο πολύ σοβαροί τραυματισμοί του Κλέι Τόμπσον και η αποτυχία των πολεμιστών να μπουν έστω στα πλέι-οφ, για δύο σερί σεζόν, έκανε πολλούς να πιστέψουν ότι δεν υπάρχει επιστροφή… Και όμως ο Στεφ και η παρέα του το έκαναν ξανά, φόρεσαν το δαχτυλίδι του πρωταθλητή και είπαν… όνειρα γλυκά σε όσους τους αμφισβήτησαν!

Η χαρακτηριστική κίνηση του Στεφ με τα χέρια, το λεγόμενο «night-night», μάλιστα έγινε σήμα κατατεθέν των Dubs στην φετινή πορεία προς τον τίτλο… Όλα ξεκίνησαν στη σειρά με τους Ντένβερ Νάγκετς, όταν λίγο πριν το τέλος τους 3ου αγώνα ο Κάρι πέτυχε ένα δύσκολο lay-up μπροστά από τον Νίκολα Γιόκιτς, λίγα δευτερόλεπτα πριν το τέλος, που ουσιαστικά κλείδωσε το ματς και τη σειρά, στέλνοντας για… ύπνο το κοινό του Ντένβερ.

Ο ίδιος έλεγε πως: «Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο αυθόρμητα και όχι χορογραφημένα είναι αυτά τα πράγματα. Περνούσα καλά εκείνη την ώρα και γενικά λέτε πόσο σημαντικό είναι να κάνουμε παιδιά και να έχουμε μια ρουτίνα πριν τον ύπνο μαζί τους… Για μας αυτό είναι το τελευταίο σινιάλο, ότι η μέρα έκλεισε και σήμερα όμορφα και "η δουλειά" έγινε σωστά…».

Στην πορεία των πλέι-οφς, η δουλειά έγινε σωστά… αρκετές ακόμα φορές, με τον Στεφ να κάνει την χαρακτηριστική κίνηση της καληνύχτας... συνήθεια, όποτε έδινε την… χαριστική βολή για να κλείσει ένα παιχνίδι ή μια σειρά. Το έκανε μετά από τρίποντο και στο 6ο παιχνίδι των ημιτελικών της Δύσης, ρίχνοντας στο… καναβάτσο τους Γκρίζλις και το επανέλαβε στους τελικούς περιφέρειας, απέναντι στον Λούκα Ντόντσιτς και την παρέα του από το 2ο μόλις νικηφόρο παιχνίδι στο Σαν Φρανσίσκο

Φυσικά ο εν λόγω πανηγυρισμός κορυφώθηκε στους τελικούς με τους Σέλτικς, όταν στο 6ο ματς, μέσα στη Βοστώνη με τρίποντο από τη γωνία σφράγισε το δαχτυλίδι για την ομάδα του! Στους πανηγυρισμούς που ακολούθησαν τόσο στο «Γκάρντεν», όσο και λίγες μέρες αργότερα στο Σαν Φρανσίσκο, η κίνηση της... καληνύχτας έγινε κομμάτι του «Dub culture», με όλους σχεδόν τους παίκτες και τους προπονητές να τον υιοθετούν και να τυπώνονται και τα αντίστοιχα μπλουζάκια!

Μπορεί ο ίδιος να ισχυρίζεται ότι όλα ξεκίνησαν από ένα… αθώο σινιάλο που κάνει στα τρία υπέροχα παιδιά του, ώστε να πάνε για ύπνο και δεν υπάρχει κάποιο απώτερο μήνυμα, όμως αυτό μάλλον δεν πείθει πολλούς… Βέβαια, όποιος πιστεύει το αντίθετο, θα πρέπει πρώτα να κερδίσει τον Στεφ αν θέλει να τον… τιμωρήσει για ασέβεια και να τον βάλει για… ύπνο! 

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0