Μια Φώτο μια Ιστορία

Χατζηγιοβάνης: Τα δάκρυα στο «παιδομάζωμα» του 2019 και το πλατύ χαμόγελο στο φινάλε του στον Παναθηναϊκό! (video)

Χατζηγιοβάνης: Τα δάκρυα στο «παιδομάζωμα» του 2019 και το πλατύ χαμόγελο στο φινάλε του στον Παναθηναϊκό!  (video)

Ο Τάσος Χατζηγιοβάνης διένυσε το 10ο έτος της καριέρας του στον Παναθηναϊκό και μάλλον τελευταίο. Από μικρή ηλικία πήρε «βάρος» στις πλάτες του και έζησε στιγμές με… δάκρυα, αλλά ένα πλατύ χαμόγελο στην ολοκλήρωση της θητείας του στην «πράσινη αρμάδα» είναι αυτό που θα του μείνει.

Σχετικά Άρθρα

Γράφει ο Δημήτρης Φεραδούρος

H ομάδα του… παιδομαζώματος του Παναθηναϊκού, από το Γιώργο Δώνη, το 2019 είχε ξεκινήσει με λίγες απαιτήσεις, αλλά η εκκίνηση του πρωταθλήματος με πέντε συνεχόμενες νίκες έδειξε πως αυτή η ομάδα έχει πολλές περγαμηνές. Συνοδευόμενοι από τους -11 βαθμούς εκείνη τη χρονιά, η πίεση είχε ανέβει κατακόρυφα, αλλά η προσπάθεια των νεαρών ποδοσφαιριστών όπου έπαιρναν έμπνευση από τον μέντορα τους, Γιώργο Δώνη, τους έδινε κίνητρο για να συνεχίσουν την αδιάκοπη προσπάθεια με… δίψα για νίκες και διάκριση. Ομαδική και ατομική.

Ο απολογισμός της ομάδας μέχρι την 16η αγωνιστική της Super League, ήταν 28 βαθμοί, μετρώντας 8 νίκες, 4 ισοπαλίες και μονάχα 2 ήττες, εκτός έδρας.

Μάλιστα, είχε πάρει το βαθμό στην έδρα του «αιώνιου αντιπάλου», Ολυμπιακού, ενώ λίγα λεπτά πριν τη λήξη κρατούσε το τρίποντο. Ο Παναθηναϊκός έλεγχε το παιχνίδι και είχε το προβάδισμα από το 61ο λεπτό, με ένα απίστευτο γκολ του Κάτσε. Στις καθυστερήσεις του του δεύτερου ημιχρόνου όμως, μέχρι και το 90+5 λεπτό, όπου δέχτηκε το γκολ της ισοφάρισης από τον Παπέ Σισέ.


Το ημερολόγιο έγραφε 13 Ιανουαρίου του 2019. Ο Παναθηναϊκός αντιμετώπιζε την Ξάνθη στο ΟΑΚΑ για το εντός έδρας ματς της 16ης αγωνιστικής της Super League. Οι «πράσινοι» βρέθηκαν πίσω στο σκορ στο 19ο λεπτό, αλλά τρία λεπτά μετά την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου ο Μπουζούκης ισοφάρισε (1-1, 48’) και ο Κολοβέτσιος είκοσι λεπτά αργότερα έδωσε το προβάδισμα (2-1, 68’) για τους γηπεδούχους. Το παιχνίδι όδευε προς τη λήξη του και ο Παναθηναϊκός κράταγε… σφιχτά το τρίποντο. Ένα κερδισμένο κόρνερ για τους φιλοξενούμενους έφερε τον Ζίβκο Ζίβκοβιτς στην περιοχή του Σωκράτη Διούδη. Η μπάλα απομακρύνεται από την άμυνα του «τριφυλλιού» και καταλήγει στον Τάσο Χατζηγιοβάνη. Ο 22χρονος (τότε) Έλληνας εξτρέμ, χάνει την μπάλα 15 δευτερόλεπτα πριν την ολοκλήρωση των έξτρα λεπτών της παράτασης, ενώ είχε την ευκαιρία να επιχειρήσει… το οτιδήποτε, καθώς ο αντίπαλος τερματοφύλακας βρισκόταν εκτός εστίας. Η μπάλα επιστρέφει στην περιοχή του Παναθηναϊκού και η Ξάνθη κερδίζει πέναλτι με το οποίο ισοφαρίζει και το παιχνίδι ολοκληρώνεται.

 

Με τεράστια φόρτιση, ο Χατζηγιοβάνης, ξεσπάει σε κλάματα και δείχνει απαρηγόρητος. Δύσκολο να το διαχειριστεί το συγκεκριμένο βάρος ένα 22χρονο παιδί. Τα επόμενα χρόνια, ο Τάσος δεν είχε την ίδια συμμετοχή στην ομάδα. Οι λόγοι ήταν κυρίως νοοτροπίας από την πλευρά του παίκτη. Λίγο η έπαρση, λίγο οι ευθύνες που ανέλαβε από μικρή ηλικία, τον αποπροσανατόλισαν και έχασε τη θέση την οποία είχε κερδίσει στην ομάδα.



Με 10 χρόνια παρουσίας στους «πράσινους», ο Τάσος Χατζηγιοβάνης, εκτός απροόπτου δεν θα παραμείνει στην ομάδα και η φετινή σεζόν (2021/22) αποτελεί την τελευταία του στην ομάδα.

Ήταν μια χρονιά στην οποία δεν είχε πολλές συμμετοχές, ούτε και πολύ αγωνιστικό χρόνο. Αυτή του η πορεία στον Παναθηναϊκό κλείνει με… γλυκό τρόπο, καθώς ήταν κομμάτι της καθημερινότητας της ομάδας και ο ίδιος γιόρτασε την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας όπως ακριβώς επέβαλε η κατάσταση. Είναι βέβαια και ένα παιδί, που δεν χάνει εύκολα το κέφι του. Το βράδυ του Σαββάτου (21/5) τόσο εντός του αγωνιστικού χώρου, όσο και στα αποδυτήρια, ο 25χρονος επιθετικός γιόρτασε την επιστροφή στους τίτλους μετά από 8 χρόνια και το χαμόγελο δεν σταμάτησε να φωτίζει το πρόσωπο του.
5606234.jpg

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0