Μια Φώτο μια Ιστορία

«Δεν θα μας γλιστρήσει τώρα» - Το τραγικό «παιχνίδι» της μοίρας στον Στίβεν Τζέραρντ (video)

«Δεν θα μας γλιστρήσει τώρα» - Το τραγικό «παιχνίδι» της μοίρας στον Στίβεν Τζέραρντ (video)

Την σεζόν 2013-14, μετά από χρόνια αναμονής, ο εμβληματικός αρχηγός της Λίβερπουλ, Στίβεν Τζέραρντ, βρισκόταν «αγκαλιά» με το πρώτο πρωτάθλημα της καριέρας του. Στις 27 Απριλίου του 2014, όμως, ένα… γλίστρημα θα άλλαζε τόσο την δική του ιστορία όσο και ολόκληρου του συλλόγου.

Γράφει ο Κώστας Ξενακούδης

Όσα φέρνει η ώρα δεν τα φέρνει ο χρόνος. Την σεζόν 2013-14 φαινόταν πως η τεράστια αναμονή των φίλων της Λίβερπουλ για πρωτάθλημα θα έφτανε στο τέλος της, με την ομάδα να βρίσκεται «μια ανάσα» μακριά από την πρώτη της κατάκτηση μετά από 24 χρόνια. Μια ώρα ή μάλλον… ένα λεπτό, στις 27 Απριλίου του 2014, αρκούσε για να αλλάξουν όλα.

Η ασταμάτητη Λίβερπουλ, με τον Μπρένταν Ρότζερς στον πάγκο της, είχε αποκτήσει διαφορά πέντε βαθμών από την Τσέλσι και έξι από την Μάντσεστερ Σίτι, η οποία είχε παίξει ένα αγώνα λιγότερο. Σαν σήμερα πριν οχτώ χρόνια, οι «κόκκινοι» έμπαιναν στην 36η αγωνιστική της Premier League με την ψυχολογία στα ύψη, καθώς διένυαν ένα νικηφόρο σερί 11 αγώνων και ετοιμαζόντουσαν να αντιμετωπίσουν τους «μπλε» του Ζοσέ Μουρίνιο στο Άνφιλντ, σε μια αναμέτρηση-τελικό. 

Δύο εβδομάδες νωρίτερα, στις 13 Απριλίου, η Λίβερπουλ είχε επικρατήσει των «πολιτών» με 3-2, σε μια νίκη που έμοιαζε να της «χαρίζει» το πρωτάθλημα. Ο Στίβεν Τζέραρντ είχε πει τότε στους συμπαίκτες του, σε μια προσπάθεια να τους εμψυχώσει για την συνέχεια: «Δεν θα μας γλιστρήσει τώρα». Τα λόγια αυτά θα ερχόντουσαν να τον «στοιχειώσουν» μερικές ημέρες μετά.

Η Τσέλσι παίζει αμυντικά, προσπαθώντας να εκνευρίσει την εκρηκτική επιθετική γραμμή της Λίβερπουλ, η οποία είχε τότε στην ενδεκάδα της τον Στέρλινγκ, τον Σουάρεζ και τον Κουτίνιο αλλά και τον Στάριτζ στον πάγκο. Το πρώτο ημίχρονο πλησιάζει στο τέλος του, με τις δύο ομάδες να έχουν «κολλήσει» στο 0-0. Ο Μαμαντού Σακό παίρνει την μπάλα στο αριστερό άκρο της άμυνας και την δίνει στον αρχηγό του, τον σπουδαίο Στίβεν Τζέραρντ, ο οποίος έχει έρθει χαμηλά για να βοηθήσει την κυκλοφορία. Έχει χώρο και δεν τον πιέζει κανείς, η εμπειρία του αλλά και η ποιότητα του είναι αδιαμφισβήτητες. Κάποιες φορές όμως το ποδόσφαιρο «γελάει» με τις λέξεις αυτές. 

Ο Άγγλος κάνει έναν λάθος υπολογισμό, με την μπάλα να φεύγει από τα πόδια του. Μόλις το καταλαβαίνει, κάνει αμέσως κίνηση για να την πάρει ξανά υπό τον έλεγχο του. Αλλά γλιστράει. «Δεν θα μας γλιστρήσει».

Ο Τζέραρντ δεν θα φτάσει ποτέ την μπάλα. Ο Ντεμπά Μπα, ο επιθετικός της Τσέλσι εκείνη τη μέρα, θα την κλέψει και θα φύγει μόνος του προς την εστία του Μινιολέ. Δεν είναι κανείς εκεί να τον σταματήσει. Ο Σενεγαλέζος θα σκοράρει, η Τσέλσι θα προηγηθεί με 1-0

Η μοίρα παίζει περίεργα παιχνίδια μερικές φορές. Η Λίβερπουλ δεν θα καταφέρει να επιστρέψει στον αγώνα, με τον γκολ του Γουίλιαν στις καθυστερήσεις του δεύτερου ημιχρόνου να «σφραγίζει» την νίκη των «μπλε» με 2-0

Η Μάντσεστερ Σίτι κέρδισε τόσο εκείνη την μέρα, όσο και τον αγώνα που «χρωστούσε». Η διαφορά έξι βαθμών της Λίβερπουλ είχε χαθεί έτσι απλά. Το σοκ την «κυνήγησε» και στο επόμενο παιχνίδι, όταν «πέταξε» ένα προβάδισμα με 3-0 στην έδρα της Κρίσταλ Πάλας, δεχόμενη τρία γκολ στα τελευταία 15 λεπτά. Η αναμονή δεν είχε τελειώσει ακόμα.

Όσο για τον Στίβεν Τζέραρντ, δεν θα κατάφερνε ποτέ να οδηγήσει την αγαπημένη του ομάδα στην κορυφή της Αγγλίας. Εκείνη την μέρα, μαζί με τον ίδιο, «γλίστρησε» και η τελευταία του ευκαιρία να κατακτήσει την Πρέμιερ Λιγκ. Μπορεί να είσαι ένας θρύλος του αθλήματος, δεν υπάρχουν όμως εξαιρέσεις από τα σκληρά «παιχνίδια» του ποδοσφαίρου.

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0