Μια Φώτο μια Ιστορία

Άλβαρες και Μέσι: Από την φωτογραφία ως παιδάκι μέχρι την αγκαλιά του γκολ στην εθνική Αργεντινής

Άλβαρες και Μέσι: Από την φωτογραφία ως παιδάκι μέχρι την αγκαλιά του γκολ στην εθνική Αργεντινής

Ο Χουλιάν Άλβαρες πέτυχε το γκολ της Αργεντινής κόντρα στον Ισημερινό και η συνύπαρξη του με τον Μέσι στην ενδεκάδα θύμισε τις εικόνες που έζησε ως παιδί τρύπωνε στα ξενοδοχεία για να βγάλει φωτογραφία με το είδωλο του.

Σχετικά Άρθρα

Γράφει ο Θοδωρής Βασίλης

Ο Χουλιάν Άλβαρες ετοιμάζεται το καλοκαίρι να αφήσει την Ρίβερ Πλέιτ και να μετακομίσει στην Μάντσεστερ Σίτι του Πεπ Γκουαρντιόλα. Ο 22χρονος επιθετικός είναι ότι καλύτερο αγωνίζεται αυτή την στιγμή στην Αργεντινή και η επόμενη ελπίδα της χώρας όταν ο Λιονέλ Μέσι θα αποχωρήσει από την «αλμπιτσελέστε».

Ο Άλβαρες τα ξημερώματα της Τετάρτης (30/3) στην πρώτη του συμμετοχή ως βασικός με την Αργεντινή κατάφερε και σκόραρε κόντρα στον Ισημερινό. Ένα γκολ που προήλθε από πάσα του Μέσι, του ειδωλου του, και η αγκαλιά στους πανηγυρισμούς γυρίζει τον χρόνο πίσω, τότε που ο 11χρονος Άλβαρες προσπαθούσε να βγάλει μια φωτογραφία με τον σούπερ σταρ της Παρί Σεν Ζερμέν.

alvarez-messi2_1.jpg

Το καλοκαίρι του 2011 η Αργεντινή διοργανώνει το Copa America με τον Λιονέλ Μέσι στα καλύτερα του προερχόμενος από μια σεζόν στην Μπαρτσελόνα που τα είχε σαρώσει όλα έχοντας κατακτήσει πρωτάθλημα και Champions League. Η Αργεντινή έδινε τους αγώνες της στην Κόρδοβα, και για τον Χουλιάν ήταν η μεγάλη ευκαιρία για να δει από κοντά το είδωλό του. Η Κόρδοβα από την πόλη του το Καλτσιν ήταν 123 χιλιόμετρα μακριά και ήταν ότι πιο κοντινό που θα μπορούσε να βρεθεί στον Μέσι.

Έτσι, ο 11χρονος Άλβαρες αποφάσισε μαζί με τα αδέρφια του Ραφαέλ και Αγκουστίν να μεταβούν στην Κόρδοβα και μέσω γνωστού θα μπορούσαν να βρεθούν στο ξενοδοχείο όπου είχε καταλύσει η αποστολή της Αργεντινής. Παρότι το να βρεθείς κοντά στον Μέσι ήταν σχεδόν αδύνατο, αφού η τρέλα που επικρατούσε στην πόλη για τον τότε άσο της Μπαρτσελόνα είχε αναγκάσει τις τοπικές αρχές να πάρουν αυστηρά μέτρα προστασίας, ο ίδιος μέσω γνωστού προσώπου που εργαζόταν στο ξενοδοχείο κατάφερε να τρυπώσει μέσα και να κάνει το όνειρο του πραγματικότητα.

Φορώντας φανέλα της εθνικής Αργεντινής τόσο ο ίδιος όσο και τα αδέρφια του κατάφεραν να βγάλουν φωτογραφία με τον Μέσι αλλά και να υπογράψει στις φανέλες τους. Από εκείνη την ημέρα κύλησε αρκετό νερό στο αυλάκι. Ο Άλβαρες σιγά σιγά άρχισε να ξεδιπλώενι το ταλέντο του και να ανεβαίνει τα κλιμάκια της Αργεντινής. Έτσι, επτά χρόνια μετά την πρώτη φωτογραφία θα έχει άλλη μια ευκαιρία να δει από κοντά το είδωλο του.

alvarez-messi3_1.jpg

Λίγο πριν το Μουντιάλ της Ρωσίας το 2018, ο Χόρχε Σαμπάολι είχε καλέσει κάποιους ποδοσφαιριστές να κάνουν προπονήσεις με την ομάδα που ετοιμαζόταν για το Παγκόσμιο Κύπελλο. Για τον Άλβαρες ήταν η μεγάλη ευκαιρία για να δείξει την αξία του μπροστά στα μάτια του Μέσι και να του μιλήσει. Και κάπως έτσι ήρθε και η δεύτερη κοινή φωτογραφία τους πριν από μια προπόνηση.

Πλέον, ο Άλβαρες ετοιμάζεται να γίνει παίκτης παγκοσμίου κλάσης (εφόσον δικαιώσει τις προσδοκίες) και την Τετάρτη ήρθε το αποκορύφωμα για τον 22χρονο φορ. Πρώτη φορά βασικός στο πλάι του Μέσι, μια εμφάνιση που συνδυάστηκε και με γκολ, κάτι που δεν θα μπορούσε να το σκεφτεί δέκα χρόνια πριν. Ιστορίες που μόνο το ποδόσφαιρο χαρίζει.

al-messi.jpg

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0