Μια Φώτο μια Ιστορία

Όταν οι φίλαθλοι ανέβαιναν μέχρι και στο... σκέπαστρο για να παρακολουθήσουν αγώνα του Παναθηναϊκού!

Όταν οι φίλαθλοι ανέβαιναν μέχρι και στο... σκέπαστρο για να παρακολουθήσουν αγώνα του Παναθηναϊκού!

1945: Τι κι αν ο Β' Παγκόσμιος πόλεμος είχε δώσει τη θέση του στον εμφύλιο; Οι Έλληνες φίλαθλοι παρακολουθούσαν ακόμη και από τα... σκέπαστρα την αγαπημένη τους ομάδα. Και αυτή στην συγκεκριμένη περίπτωση, ήταν ο Παναθηναϊκός.

Γράφει ο Κυριάκος Δημητρόπουλος

Έτος 1945. Η Ελλάδα δεν έμοιαζε σε καμία περίπτωση όπως την γνωρίζουμε σήμερα. Ένας τόπος στα όρια της διάλυσης, που μετρούσε πολλούς νεκρούς και και δεκάδες καταστροφές.

Ωστόσο, χώρα της διαρκούς μάχης και της ελπίδας δεν έχανε το κουράγιο της, το οποίο έμελλε να το βρίσκει και μέσα από το λαοφιλέστερο άθλημα, το ποδόσφαιρο!

Ο κόσμος, ο... λαός προσπαθούσε να βρει διεξόδους μέσα στην σκληρή καθημερινότητα που ζούσε και η «στρογγυλή θεά» αποτελούσε μια από αυτές τις διεξόδους. Η δίψα, λοιπόν, για... μπάλα οδηγούσε τους φιλάθλους στο να κατακλύζουν τα γήπεδα και να φτάσουν σε σημείο να παρακολουθούν ποδοσφαιρικές αναμετρήσεις ακόμα και από τα στέγαστρα!

Μια τέτοια περίπτωση ήταν εκείνη στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, το οποίο αποτελούσε (και αποτελεί μέχρι σήμερα) ένα από τα ιστορικότερα γήπεδα της χώρας, που φιλοξενούσαν σχεδόν την τότε εποχή όλους τους αγώνες, μιας και είχε τις πιο μοντέρνες εγκαταστάσεις και βρισκόταν στο κέντρο της Αθήνας.

269845221_3108533359466271_3777212580098419096_n.jpg

Η σημερινή (28/12) φωτό-ιστορία που παρουσιάζει το BN Sports, αλλά είχε φέρει πρώτος στην επιφάνεια ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός μέσω των social media του ήταν από μια ποδοσφαιρική αναμέτρηση του τριφυλλιού!

Όπως μπορεί να δει κανείς, το γήπεδο της Λεωφόρου είναι κατάμεστο για την αναμέτρηση του Κυπέλλου «Όχι», με καμία 30αριά οπαδούς των «πράσινων» να βρίσκονται και να παρακολουθούν την ποδοσφαιρική αναμέτρηση από το στέγαστρο του γηπέδου, χωρίς να τους ενδιαφέρει το ύψος η ή μερική επικινδυνότητα του σημείου.

Και όλα αυτά, ξαναλέμε, το ζοφερό 1945, όπου ο Β' Παγκόσμιος πόλεμος είχε δώσει την θέση του στον εμφύλιο. Ανατριχίλα...

Photo Credits: Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0