Μια Φώτο μια Ιστορία

Ο δρόμος του Παναθηναϊκού για το… κέντημα του δεύτερου αστεριού στη Θεσσαλονίκη!

Ο δρόμος του Παναθηναϊκού για το… κέντημα του δεύτερου αστεριού στη Θεσσαλονίκη!

18 Απριλίου 2000: Ο Παναθηναϊκός είχε προκριθεί στο Final-4 της Θεσσαλονίκης, η Εφές ήταν το πρώτο εμπόδιο στον ημιτελικό. Η νίκη για το «τριφύλλι» ήταν μονόδρομος και στον τελικό ο Μποντιρόγκα διέπρεψε και ο Κάτας «εκτέλεσε» την… παλιά του αγάπη!

Γράφει ο Δημήτρης Φεραδούρος

Τι και αν ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς διένυε την πρώτη του σεζόν στον πάγκο του «τριφυλλιού», ο ίδιος έδειξε, από τον πρώτο χρόνο κιόλας, πως ήρθε πολλά υποσχόμενος για να… ταράξει τα νερά!

Η εξαιρετική χρονιά για τον Παναθηναϊκό, με Ντέγιαν Μποντιρόγκα, Φραγκίσκο Αλβέρτη και Ζέλικο Ρέμπρατσα… δεν είχε ταβάνι! Η πρόκριση στο Final-4 της Θεσσαλονίκης, το 2000, έφερε την Εφές αντιμέτωπη με τον Παναθηναϊκό στην φάση των ημιτελικών! Οι «πράσινοι» από την αρχή της αναμέτρησης έδειξε στην τουρκική ομάδα, ποιος είναι το «αφεντικό»!

Το «τριφύλλι» πήγε στο ημίχρονο με 8 πόντους προβάδισμα (41-33). Η Εφές για κακή της τύχη, μετά το ημίχρονο «έχασε» τον Ιμπραχίμ Κουτλουάι, ο οποίος πριν την αναμέτρηση είχε δηλώσε: «Μπορώ να σκοράρω και με δεμένα τα μάτια μου», κάτι που εν τέλη δεν κατάφερε να κάνει πράξη! Ο Μποντιρόγκα από την άλλη, «κουβάλησε» τον Παναθηναϊκό, ανοίγοντας τον δρόμο για τον τελικό με 22 πόντους!

Ο αντίπαλος των «πράσινων» ήταν η Μακάμπι Τελ Αβίβ. Ένας αγώνας που κρίθηκε στις λεπτομέρειες, με τον Όντετν Κάτας ο οποίος πήρε το σουτ που «έληξε» την αναμέτρηση, δίνοντας την χαριστική βολή στην πρώην ομάδα του!
ipiccy_image_2_3.jpg

Στον κόσμο του Παναθηναϊκού επικράτησε ντελίριο ενθουσιασμού, καθώς πάνω από 4000 φίλοι της ομάδας κατέκλεισαν το αεροδρόμιο περιμένοντας τους «κατακτητές Ευρώπης» για ξέφρενα γλέντια! Οι άνθρωποι ασφαλείας όμως, είχαν άλλα σχέδια! Φυγάδευσαν την ομάδα και οι φίλαθλοι πρόλαβαν να ρίξουν μονάχα μερικές… κλεφτές ματιές!

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0