Football Talk

Κι όμως, ο Τερίμ είχε κι άλλη ελληνική συνεργασία, με «πράσινο» παρελθόν! (video)

Κι όμως, ο Τερίμ είχε κι άλλη ελληνική συνεργασία, με «πράσινο» παρελθόν! (video)
Κουίζ για πολύ δυνατούς λύτες! Κορυφαίο ταλέντο της Παιανίας στα '90s, έκανε το βήμα για το εξωτερικό νωρίς και συνυπήρξε με τον νυν προπονητή του Παναθηναϊκού. Τον θυμάστε;
Σχετικά Άρθρα
Ο Φατίχ Τερίμ ετοιμάζεται για το ντεμπούτο του στον πάγκο του Παναθηναϊκού, απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα (03/01, 21:00). Μετά από μία σπουδαία καριέρα σε Γαλατασαράι και Εθνική Τουρκίας, ο θρυλικός προπονητής, θα δοκιμαστεί και στη χώρα μας.

Η δεύτερη φορά του, εκτός των συνόρων της Τουρκίας. Και στην πρώτη του απόπειρα, όμως, στην Ιταλία, υπήρχε ελληνικό στοιχείο.

Αμέσως μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου UEFA με τη Γαλατασαράι το 2000, ο Φατίχ Τερίμ έκανε το μεγάλο βήμα και πήγε στο τότε καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου, για πολλούς: το Καμπιονάτο.

Πριν τη Μίλαν, ανέλαβε τα «ηνία» της Φιορεντίνα των Ρούι Κόστα, Μιγιάτοβιτς, Κιέζα, Νούνο Γκόμες, Τόλντο, αλλά κι ενός Έλληνα: του Γιώργου Βακουφτσή!

βακουφτσης.jpg

Ο σέντερ φορ από τα Τρίκαλα, υπήρξε μεγάλο ταλέντο στις ακαδημίες του Παναθηναϊκού. Βρέθηκε εκεί από νωρίς, ενώ μόλις στα 16 του χρόνια, λογιζόταν ως κομμάτι της πρώτης ομάδας. Οι αλλαγές προπονητών, όμως, και κυρίως, η αποχώρηση του Ρότσα, άλλαξαν τα δεδομένα.

Ο Γιώργος Βακουφτσής έφυγε, κάνοντας από νωρίς το μεγάλο βήμα, προς το εξωτερικό. Τεράστιο για την ακριβεία, αφού στα 19 του βρέθηκε να ανταγωνίζεται παίκτες, όπως ο Γκάμπριελ Μπατιστούτα!

βακουφτσης_2.jpg

Λίγο η απότομη μετάβαση, λίγο οι τραυματισμοί, λίγο οι προσδοκίες σαν αυτές της Corriere dello Sport, που τον χαρακτήριζε ως τον «Έλληνα Μπατιστούτα», και τα πράγματα... στράβωσαν. Ειδικά, μετά την έλευση του Φατίχ Τερίμ.

Ο Τούρκος κόουτς δεν τον υπολόγιζε. Ο 21χρονος τότε Βακουφτσής, συνέχισε δανεικός στη δεύτερη κατηγορία και τη Ραβένα, ενώ όταν επέστρεψε, μπορεί να μην βρήκε μπροστά του τον Τερίμ, αλλά είχε πάει στη Φιορεντίνα ο «αυτοκράτορας», Αντριάνο! Χώρος, λοιπόν, δεν υπήρχε.

Για την ιστορία, ο Έλληνας φορ έφυγε από την Ιταλία και βρήκε την... Ιθάκη του στην Κύπρο, όπου αγαπήθηκε πάρα πολύ, κυρίως στην Ομόνοια, και δικαίωσε όσους μιλούσαν για έναν μεγάλο γκολτζή.



www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0