Football Talk

«Πήρες τίτλο, αλλά… απολύεσαι»: Ο Αλέγκρι δεν είναι ο πρώτος και η Γιουβέντους το έχει ξανακάνει! (video)

«Πήρες τίτλο, αλλά… απολύεσαι»: Ο Αλέγκρι δεν είναι ο πρώτος και η Γιουβέντους το έχει ξανακάνει! (video)

Ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι, λίγες μέρες μετά την κατάκτηση του Coppa Italia, απολύθηκε από τη Γιουβέντους! Αυτό, μας έδωσε την ευκαιρία να θυμηθούμε κάποιες αντίστοιχες περιπτώσεις προπονητών, που κατέκτησαν τίτλο με τις ομάδες τους, αλλά δεν ήταν… αρκετός, για να «σωθούν»!

Τελείωσε και η δεύτερη θητεία του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι στη Γιουβέντους. Όχι και με τον… ιδανικότερο τρόπο. Ο Ιταλός τεχνικός κατέκτησε τον πρώτο του τίτλο με τη «Γηραιά Κυρία», από όταν επέστρεψε στην τεχνική της ηγεσία, τον Μάιο του 2021.

Το Coppa Italia ωστόσο, δεν ήταν αρκετό για να τον διατηρήσει στον πάγκο του συλλόγου και τη νέα σεζόν. Το κλίμα μεταξύ των δύο πλευρών είχε «στραβώσει», με την ιταλική ομάδα να αφήνει και… αιχμές για την συμπεριφορά του 56χρονου τεχνικού, στην ανακοίνωση της απόλυσής του.

Ο Αλέγκρι πάντως, δεν αποτελεί τον πρώτο προπονητή, που φτάνει στην κατάκτηση ενός τίτλου και απολύεται. Μάλιστα, η Γιουβέντους έχει ξανακάνει κάτι αντίστοιχο στο πρόσφατο παρελθόν!

Ας δούμε λοιπόν κάποιες περιπτώσεις, όπου οι τίτλοι δεν αποδείχθηκαν… σωτήριοι!

Φάμπιο Καπέλο – Ρεάλ Μαδρίτης

Γυρνάμε πίσω στη σεζόν 2006-07. Ο Φάμπιο Καπέλο βρίσκεται στον πάγκο της Ρεάλ Μαδρίτης, στη δεύτερη θητεία του στους «μερένχες».

Στόχος επετεύχθη, με το τρόπαιο της La Liga να καταλήγει στη «λευκή» μεριά της ισπανικής πρωτεύουσας, έπειτα από τρία χρόνια. Ο αποκλεισμός στη φάση των «16» του Champions League από την Μπάγερν όμως, απεδείχθη μοιραίος, με τον Ιταλό να αποχωρεί από τη Μαδρίτη στο φινάλε της περιόδου.

capello.webp

Λοράν Μπλαν – Παρί Σεν Ζερμέν

Ακόμα ένα… θύμα του Champions League! Ο Μπλαν, το 2015-16, κατέκτησε τα πάντα με την Παρί Σεν Ζερμέν στη Γαλλία. Πήρε τόσο το πρωτάθλημα, όσο και τα δύο εγχώρια κύπελλα.

Παρ’ όλα αυτά, δεν μπόρεσε να οδηγήσει τους Παριζιάνους πέρα από τα προημιτελικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, με αποτέλεσμα να αποχαιρετήσει το καλοκαίρι.

blanc.jpg

Μαουρίσιο Σάρι – Γιουβέντους

Τι κι αν κατέκτησε το πρωτάθλημα Ιταλίας τη σεζόν 2019-2020; Η Γιουβέντους δεν… πείστηκε και απέλυσε τον Αύγουστο του 2020 τον Μαουρίσιο Σάρι από την τεχνική της ηγεσία.

Έτσι, μετά από μόλις έναν χρόνο, ο Ιταλός τεχνικός αποχαιρέτησε το Τορίνο. Με την ιταλική ομάδα να προβαίνει σε μία παρόμοια ενέργεια και με τον Μασιμιλιάνο Αλέγκρι, τέσσερα περίπου χρόνια αργότερα!

sarri.webp

Αντόνιο Κόντε – Τσέλσι

Μετακόμισε στο Λονδίνο για λογαριασμό της Τσέλσι, τον Ιούλιο του 2016. Η πρώτη χρονιά του Κόντε στους «μπλε» κρίθηκε άκρως επιτυχημένη, αφού έφτασε στην κατάκτηση της Premier League.

Έπειτα όμως, τα πράγματα δεν κύλησαν και τόσο… ρόδινα. Η απομάκρυνσή του έμοιαζε σχεδόν δεδομένη προς το τέλος της δεύτερης χρονιάς του και το FA Cup δεν στάθηκε ικανό, για να «σώσει» τη θέση του.

conte.jpg

Λουίς Φαν Χάαλ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Ο Ολλανδός προπονητής παρέμεινε για δύο σεζόν στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Την πρώτη δεν έφερε κάποιον τίτλο στους «κόκκινους διαβόλους», όμως στο κλείσιμο της επόμενης, έφτασε ως την κατάκτηση του FA Cup.

Και λοιπόν; Τον Μάιο του 2016, είδε την «πόρτα» της εξόδου από τον σύλλογο του Μάντσεστερ.  

MANCHESTER, ENGLAND - DECEMBER 14:  Manager Louis van Gaal of Manchester United walks off after during the Barclays Premier League match between Manchester United and Liverpool at Old Trafford on December 14, 2014 in Manchester, England.  (Photo by Matthew Peters/Man Utd via Getty Images)

Bonus: Βιθέντε Ντελ Μπόσκε – Ρεάλ Μαδρίτης

Κλείνουμε με τον Βιθέντε Ντελ Μπόσκε. Έπειτα από αρκετά χρόνια στην «οικογένεια» της Ρεάλ Μαδρίτης, ανέλαβε την τεχνική της ηγεσία το 1999, για να την οδηγήσει σε μία τετραετία «όνειρο».

Μέσα σε αυτό το διάστημα, έφτασε δύο φορές στην κατάκτηση του Champions League, ενώ σε ισάριθμες περιπτώσεις πήρε και το ισπανικό πρωτάθλημα. Μέτρησε ακόμα ένα Σούπερ Καπ Ισπανίας, αλλά και ένα αντίστοιχο ευρωπαϊκό.

Το 2003 όμως, παρά την κορυφή στη La Liga, οι Μαδριλένοι πήραν την απόφαση να αλλάξουν «ρότα», αντικαθιστώντας τον Ισπανό τεχνικό.

del_bos.jpg

Τάσος Φαραός
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0