Μια Φώτο μια Ιστορία

«Space Jam»: Όταν ο Μπαγκς Μπάνι έπεισε τον Μάικλ Τζόρνταν να επιστρέψει στο μπάσκετ! (video)

«Space Jam»: Όταν ο Μπαγκς Μπάνι έπεισε τον Μάικλ Τζόρνταν να επιστρέψει στο μπάσκετ! (video)
Πριν από 27 χρόνια, όταν ακόμη βλέπαμε τις ταινίες σε βιντεοκασέτες (!), μικροί και μεγάλοι φαν και μη του μπάσκετ μαζεύτηκαν γύρω από μία οθόνη για να παρακολουθήσουν την πρεμιέρα του «Space Jam». Μιας ταινίας που… μίξαρε πρωτόγνωρα «συστατικά» με απόλυτη επιτυχία δίνοντας απαντήσεις στα ερωτήματα της εποχής.

Γράφει η Ευτυχία Οικονομίδου

To «Space Jam» μεγάλωσε. Έγινε 27 χρονών και μαζί του μεγαλώσαμε κι εμείς. Ήταν 15 Νοεμβρίου του 1997, όταν η εταιρεία παραγωγής «Warner Bros» κυκλοφόρησε την θρυλική ταινία, που ήρθε για να ενώσει τον πραγματικό κόσμο με εκείνον των κινουμένων σχεδίων με περίσσια τέχνη και η νοσταλγία χτυπάει… κόκκινο.

Μπορεί να δέχτηκε χαμηλές κριτικές ή να μην άγγιζε τα ποιοτικά «στάνταρ» των ειδικών, όμως δημιουργεί ένα πρωτόγνωρο συναίσθημα σε όσους έχουν μεγαλώσει μαζί της μαζί με την ανάγκη να ακούσουν ξανά και ξανά το «I believe I can fly».

Αν μη τι άλλο, άγγιξε εξωφρενικά έσοδα παγκοσμίως (250 εκατομμύρια), όταν κυκλοφόρησε, κι έτσι έγινε η πιο κερδοφόρα ταινία που αφορά το μπάσκετ, ενώ ήταν και στο top 10 εκείνης της χρονιάς.

Το έργο είχε ως πρωταγωνιστές τον Μάικλ Τζόρνταν και τον Μπαγκς Μπάνι από τα Looney Tunes. Από τη μία ο Τζόρνταν έφερε τους ΝΒΑers και μαζί και το μπάσκετ, σε πιο… παιδική διάσταση. Από την άλλη, ο Μπαγκς Μπάνι έφερε τα καρτούν και τη δική τους ενέργεια αφήνοντας… χορτάτους γονείς και παιδιά.

MTY4MTU1NDE5MjYxMDg0OTQ1.webp

Η κυκλοφορία της θρυλικής καλτ ταινίας των ’90s έγινε σε μία καθοριστική περίοδο στην καριέρα του Μάικλ Τζόρνταν, αφού είχε μόλις επιστρέψει από την προσωρινή απόσυρσή του από το μπάσκετ για να κυνηγήσει το όνειρο του μπέιζμπολ.

Αυτό ήταν κάτι που το εκμεταλλεύτηκαν οι δημιουργοί του «Space Jam» στην υπόθεση δίνοντας μία, πάνω απ’ όλα ικανοποιητική, εξήγηση για την επιστροφή του Τζόρνταν στην ενεργό δράση, ως επιβεβαίωση πως το άστρο του κορυφαίου παίκτη δεν είχε σβήσει ακόμα.

SEI_87719290-e1626459512293.webp

Κι αυτό ήταν αλήθεια! Μετά από τα τρία συνεχόμενα πρωταθλήματα και το διάλειμμα 1,5 χρόνου, ο «Air Τζόρνταν» επέστρεψε και οδήγησε τους Σικάγο Μπουλς στο 4ο πρωτάθλημά τους σα να μην πέρασε μια μέρα.

Τα Looney Tunes, λοιπόν, με αρχηγό τον Μπαγκς Μπάνι θέλουν να επαναφέρουν τον κορυφαίο σταρ ξανά στην ενεργό δράση για να τα βοηθήσει να κερδίσουν έναν αγώνα μπάσκετ. Ο λόγος; Να προστατέψουν την ελευθερία τους που απειλούταν από εξωγήινους εισβολείς, που είχαν επιστρατεύσει παίκτες από το NBA. Έτσι, δίνεται η δυνατότητα κατά τη διάρκεια της ταινίας να κάνουν την εμφάνισή τους άπειροι αστέρες από την κορυφαία λίγκα, αλλά και από τον χώρο του θεάματος, όπως ο Λάρι Μπερντ, ο Μπιλ Μάρεϊ, ο Τσαρλς Μπάρκλεϊ κ.α.

Η ταινία έμπλεξε αριστοτεχνικά τον μπασκετικό ανθρώπινο κόσμο με εκείνον των καρτούν δημιουργώντας απίστευτα συναισθήματα σε όσους μεγάλωσαν μαζί της και παράλληλα έδωσαν την ευκαιρία στα παιδιά να πάρουν μία γεύση από το ταλέντο του Μάικλ Τζόρνταν με τον πιο διασκεδαστικό και ευφάνταστο τρόπο.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0