Football Talk

Λειψία – Άιντραχτ Φρανκφούρτης 2-0: Με τύχη και υπομονή οι «ταύροι» σήκωσαν το κύπελλο

Λειψία – Άιντραχτ Φρανκφούρτης 2-0: Με τύχη και υπομονή οι «ταύροι» σήκωσαν το κύπελλο

Με τους Ενκουκού, Σόμποσλαϊ και με μεγάλη βοήθεια από την τύχη η Λειψία έγινε back to back κυπελλούχος Γερμανίας και άφησε με το… παράπονο την Άιντραχτ.

Το κύπελλο Γερμανίας έχει χαραγμένο πάνω του το όνομα της Λειψίας. Οι «ταύροι» για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στεφθήκαν κυπελλούχοι Γερμανίας νικώντας 2-0 την Άιντραχτ Φρανκφούρτης στο Ολυμπιακό στάδιο του Βερολίνου.

Στο 4ο λεπτό ο Βέρνερ έκανε αισθητή την παρουσία του και με σουτ απείλησε την εστία των «αετών» με τον Τραπ όμως να βρίσκεται σε ετοιμότητα.

Ο Ενκουκού έφτασε κοντά στο γκολ αλλά το σουτ που επιχείρησε δεν βρήκε εστία στο 42’.

Η πρώτη σημαντική ευκαιρία για την Άιντραχτ ήρθε στο 64ο λεπτό με ένα δυνατό σουτ του Γκέτσε το οποίο όμως δεν κατάφερε να νικήσει τον αντίπαλο κίπερ.

Στο 71ο λεπτό ήρθε τελικά το γκολ με πολύ δόση τύχης. Ο Ενκουκού δοκίμασε το σουτ και η μπάλα μετά από δύο κόντρες μπέρδεψε για τα καλά τον Τραπ και πήγε στο βάθος της εστίας του για το 1-0.

Στο 85ο λεπτό κλείδωσε ο τελικός για την Λειψία καθώς το τρομερό σουτ από πλάγια θέση του Σόμποσλαϊ νίκησε για δεύτερη φορά τον τερματοφύλακα των «αετών».

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Λειψία (Μ. Ρόζε): Μπλάσβιχ, Χάλστενμπεργκ, Ορμπάν, Κλόστερμαν, Χένριχς, Λάιμερ, Όλμο, Χαϊνταρά, Σόμποσλαϊ (90+1' Καμπλ), Βέρνερ (61' Πόουλσεν), Ενκουνκού

Άιντραχτ Φρ. (Ό. Γκλάσνερ): Τραπ, Χασέμπε (78' Μπορέ), Μαξ (78' Λενζ), Μπούτα, Εντικά, Τούτα, Ρόντε (70' Λίνστραμ), Γκέτσε, Σόου, Καμάντα, Κολό Μουανί


Άγγελος Κρεμαστός

www.bnsports.gr 

 

  

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0