Μια Φώτο μια Ιστορία

Ο Τζέραρντ γλίστρησε, η Λίβερπουλ... αυτοκτόνησε με την Κρίσταλ Πάλας και η Άρσεναλ θύμισε τους «κόκκινους»! (video)

Ο Τζέραρντ γλίστρησε, η Λίβερπουλ... αυτοκτόνησε με την Κρίσταλ Πάλας και η Άρσεναλ θύμισε τους «κόκκινους»! (video)
5 Μαΐου 2014: Ο Τζέραρντ έχει… γλιστρήσει και η Λίβερπουλ έχει χάσει το πλεονέκτημα που είχε στην κούρσα του τίτλου, έναντι της Μάντσεστερ Σίτι. Τα όνειρα των φίλων της όμως γίνονται απατηλά μετά το επικό 3-3 απέναντι στην Κρίσταλ Πάλας. Εκεί μπαίνει η «ταφόπλακα» στην διεκδίκηση του πρωταθλήματος και ο αρχηγός των «κόκκινων» με τον Λουίς Σουάρες, λυγίζουν!

Γράφει ο Δημήτρης Μανάκος

Πέρασαν οκτώ χρόνια από τον Απρίλιο του 2014. Τότε που η Λίβερπουλ βρισκόταν μία ανάσα από το πρώτο της πρωτάθλημα από το καλοκαίρι του 1990, αλλά προδόθηκε από την τύχη και τον… αρχηγό της. Τον άνθρωπο που ίσως το ήθελε περισσότερο από όλους τους φίλους των «κόκκινων» σε κάθε γωνιά του πλανήτη, αλλά η μοίρα του έπαιξε περίεργο παιχνίδι.

Η Λίβερπουλ υποδεχόταν την Τσέλσι σε πανηγυρικό κλίμα στο Άνφιλντ, αλλά το «θρυλικό» γλίστρημα του Στίβεν Τζέραρντ στο κέντρο του γηπέδου, ήταν αρκετό για να πάρουν οι «μπλε» προβάδισμα. Και αντιλαμβανόμαστε όλοι πόσο δύσκολα αντιστρεφόταν ένα προβάδισμα, που από πίσω… έφερε την υπογραφή του Ζοσέ Μουρίνιο.

Το 1-0 «διπλασιάζεται» στο δεύτερο ημίχρονο και η Μάντσεστερ Σίτι ισοβαθμεί στο τέλος της 36ης αγωνιστικής με την Λίβερπουλ, έχοντας όμως καλύτερη διαφορά τερμάτων. Συνεπώς, η ομάδα του Μπρένταν Ρότζερς έπαψε πλέον να έχει την τύχη στα χέρια της, αλλά έθετε ως στόχο το 2Χ2 και… βλέπουμε.

Σύντομα όμως, η Λίβερπουλ πετάει κάθε πιθανότητα στα σκουπίδια. Μεταβαίνει στο Σέλχαρστ Παρκ, παίζει για τη νίκη, προηγείται με 3-0 και ξαφνικά προκύπτει ένα… πρωτοφανές μπλακ άουτ. Δεν το βλέπεις και κάθε μέρα άλλωστε.

Το 3-0 γίνεται,… 3-3, με τον Γκέιλ να ισοφαρίζει στο τέλος και όλους στο στρατόπεδο των «κόκκινων» να καταλαβαίνουν πως έχουν αυτοκτονήσει. Αρχικά, με το γλίστρημα του Τζέραρντ και εν συνεχεία με την αδυναμία διαχείρισης της ήττας από την Τσέλσι.


Στο σφύριγμα της λήξης στην έδρα της Κρίσταλ Πάλας, κανείς δεν μπορεί να πιστέψει πως μία σεζόν άλλαξε σε… 180 λεπτά. Η Λίβερπουλ χάνει τον τίτλο και ο Τζέραρντ με τον Σουάρες «λυγίζουν». Ο πρώτος είναι πιο ψύχραιμος και αποτελεί παράδειγμα για όλους.

Ο δεύτερος κλαίει. Καμία σημασία δεν έχει το 2-1 της τελευταίας αγωνιστικής απέναντι στη Νιούκαστλ. Η Λίβερπουλ τελειώνει την χρονιά, ούσα δύο βαθμούς πίσω από τους «πολίτες».

Επί της ουσίας, αυτό ακριβώς παρακολουθήσαμε φέτος και από την Άρσεναλ. Ένα… γλίστρημα στον δρόμο προς τον τίτλο. Έναν τίτλο που κατά πάσα πιθανότητα χάθηκε στο «Έτιχαντ», πάνω στην ίδια ημερομηνία που και ο Στίβεν Τζέραρντ πήγε να κάνει… κοντρόλ και δεν τα κατάφερε, για να έρθει το ματς με την Κρίσταλ Πάλας και να βάλει τέλος σε κάθε ελπίδα της Λίβερπουλ!


www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0