Face to Face

Ο Γιώργος Κούδας στο BΝ Sports για τον Παπαϊωάννου: «Μιμάκο μου να μας περιμένεις να φτιάξουμε ξανά ενδεκάδα!»

Ο Γιώργος Κούδας στο BΝ Sports για τον Παπαϊωάννου: «Μιμάκο μου να μας περιμένεις να φτιάξουμε ξανά ενδεκάδα!»

Συγκλονίζει ο Γιώργος Κούδας μιλώντας στο BN Sports για τον αγαπημένο του φίλο και συμπαίκτη του στην Εθνική, Μίμη Παπαϊωάννου.

Σχετικά Άρθρα

Η επικοινωνία μας με τον Γιώργο Κούδα έγινε αρκετές ώρες μετά την είδηση ότι ο Μίμης Παπαιωάννου έφυγε για τους αιώνιους ουρανούς. Ήταν γνωστή η φιλική τους σχέση και δεν θα ήταν εύκολο για τον ίδιο τον κ. Κούδα να μιλήσει για τον Παπαϊωάννου, το πρωί της Τετάρτης (15/3). Και πάλι δεν ήταν αρκετές οι ώρες που πέρασαν… Η φόρτιση του Γιώργου Κούδα ήταν έντονη. Ζήτησε «συγγνώμη» γι’ αυτό, όμως μίλησε με χαρά, αγάπη και σεβασμό για τον αγαπημένο του φίλο και πρώην συμπαίκτη του στην Εθνική. Η πρώτη του ατάκα, μας συγκλόνισε η αλήθεια είναι: «Αγαπημένος φίλος, ο Μίμακος! Άνθρωπος. Συμπαίκτης στην Εθνική και αντίπαλος για 1,5 ώρα στα παιχνίδια με τις ομάδες. Να μας… περιμένει να κάνουμε την ενδεκάδα! Πριν λίγο καιρό έφυγε ο φίλος μας ο Σταύρος ο Σαράφης. Πήγε να τον βρει! Από το ξεκίνημά μας ήμασταν οι τρεις πολύ κοντά»!  

Η συγκίνηση του κ. Κούδα παρέμεινε έντονη σκεπτόμενος τα τελευταία χρόνια όπου ο Μίμης Παπαϊωάννου είχε θέματα υγείας: «Μέχρι που μπορούσε να μιλήσουμε ήμασταν πολύ κοντά. Είχαμε επαφή. Τα τελευταία χρόνια μιλούσα με τη γυναίκα του και μάθαινα τι κάνει. Πιο παλιά όταν κατέβαινα στην Αθήνα συναντιόμασταν σε ένα μαγαζί με γλυκά».

Και από εδώ και πέρα με νοσταλγία ο Γιώργος Κούδας μας αποκάλυψε ένα απωθημένο του: «Μου έχει μείνει ένα απωθημένο με τον Μίμη… Μου έλεγε “έλα στην Αθήνα θέλει να σου μιλήσει ο Στέλιος ο Καζαντζίδης. Να πάω στον Άγιο Κωνσταντίνο τότε που ήταν όλοι μαζί και τραγουδούσαν. Δεν κατάφερα να το κάνω. Πάντα μου έλεγε την ιστορία με τη Ρεάλ. Τότε που το 1965 είχε παίξει αντίπαλός της με την ΑΕΚ, η Ρεάλ τον είχε ζητήσει. Δεν του έδιναν τα λεφτά που ήθελε στην ΑΕΚ και έφυγε με τον Στέλιο και τη Μαρινέλα για περιοδεία. Τραγουδούσε καλά ο Μίμης. Και μετά πήγε ξανά στην ΑΕΚ. Τα βρήκαν. Πέντε πάνω, πέντε κάτω, τα βρήκαν και γύρισε. Όμως η πρόσκληση που μου είχε κάνει τότε να πάω να μιλήσω με τον Καζαντζίδη και δεν τα κατάφερα, μου έχει μείνει απωθημένο. Ημασταν ίδιοι άνθρωποι και ήθελαν να κάνουμε μία μεγάλη συζήτηση από κοντά».

Οσο για το τι παίκτης ήταν ο Μίμης; Ο Γιώργος Κούδας μας λέει με θαυμασμό: «Στην εποχή του Γκάλη έλεγαν ότι μένει στον αέρα. Και ο Μίμης έμενε στον αέρα! Στο ανώτατο ύψος! Εχει βάλει αρκετά γκολ με το κεφάλι. Θυμάμαι τα χτυπήματα φάουλ τα δικά μου στην Εθνική και αυτός έβαζε τα γκολ με κεφαλιά ψαράκι ή έμενε στον αέρα. Έμενε στον αέρα τουλάχιστον 10 δευτερόλεπτα. Απίστευτος!».

Και κλείνοντας την κουβέντα μας με τον Γιώργο Κούδα, τον ρωτήσαμε: ''Τι άνθρωπος ήταν ο Μίμης Παπαϊωάννου''; «Το είπες μόνος σου: Άνθρωπος! Άνθρωπος με Α κεφαλαίο! Η λέξη άνθρωπος ξεκινάει με το γράμμα «άλφα». Με το ίδιο γράμμα ξεκινάει η αγάπη και η αξία! Όλα αυτά τα είχε ο Μιμάκος μου! Θυμάμαι εκείνα τα χρόνια δεν λέγαμε τα ονόματά μας ο ένας στον άλλον. Λέγαμε «Μανούλα μου!» Μας το είχε κολλήσει ο Σαράφης! Αυτά… Είμαι φορτισμένος! Συλλυπητήρια στην οικογένειά του και την ΑΕΚ».

Θοδωρής Καρβουνιάρης
www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0