Μουντιάλ 2022

Αυστραλία - Δανία 1-0: Ο «χρυσός» Λέκι έστειλε τα «καγκουρό» στους «16»! (video)

Αυστραλία - Δανία 1-0: Ο «χρυσός» Λέκι έστειλε τα «καγκουρό» στους «16»! (video)

Με «χρυσό σκόρερ» τον Μάθιου Λέκι στο 60ο λεπτό της αναμέτρησης η Αυστραλία επικράτησε 1-0 της Δανίας στην τελευταία αγωνιστική του 4ου ομίλου και πήρε την πρόκριση για τη φάση των «16» για 2η φορά στην ιστορία της!

 Όπως το 2006, έτσι και σήμερα, 16 χρόνια μετά, η Αυστραλία έκανε το καθήκον της. Η ομάδα του Άρνολντ νίκησε με 1-0 την απογοητευτική και δίχως ιδέες Δανία χάρη σε γκολ του Μάθιου Λέκι στο 60’. Τα «καγκουρό» που πήγαιναν για…δύο αποτελέσματα τελικά πήραν το τρίποντο και μαζί την πρόκριση στους «16» για 2η φορά στην ιστορία τους.

Στο καθαρά αγωνιστικό σκέλος οι Δανοί ξεκίνησαν το παιχνίδι έχοντας την κατοχή της μπάλας και την πρώτη ευκαιρία του ματς, όταν στο 11ο λεπτό ο Γιένσεν εκτέλεσε από το πλάι αλλά ο Ράιαν έδιωξε σε κόρνερ. Η ομάδα του Χιούλμαντ είχε πολύ καλή κυκλοφορία της μπάλας και βρισκόταν συνεχώς μπροστά από την περιοχή των Αυστραλών, οι οποίοι είχαν την πρώτη τους τελική στο 22’, με ένα σουτ του Μακγκρί που δεν ανησύχησε τον Σμάιχελ.

Από εκεί και πέρα η διάθεση των τυπικά φιλοξενούμενων έπεσε κατακόρυφα και το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με τους δύο αντιπάλους απλώς να αλληλοεξουδετερώνονται.

Η Αυστραλία μπήκε καλύτερα στο δεύτερο μέρος και απείλησε για πρώτη φορά με το σουτ στην κίνηση του Ιρβάιν που έφυγε άουτ (48΄). Η Δανία μπορεί να ισορρόπησε για λίγο την κατάσταση, ωστόσο με τη συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού ο Λέκι σκόραρε! Ο Αυστραλός επιθετικός βρέθηκε σε φάση αντεπίθεσης μόνος του απέναντι σε δύο Δανούς, και αφού έκανε διαδοχικές προσποιήσεις εκτέλεσε με το αριστερό τον Σμάιχελ για το 1-0 και το δικό του 14ο γκολ με το εθνόσημο!

Τα «Καγκουρό» έφτασαν κοντά στο 2-0 στο 67’, όταν ο Μπέχιτς με υπέροχη ατομική ενέργεια έφτασε απέναντι στον Δανό τερματοφύλακα αλλά η διπλή κόντρα εν τέλει δεν τον βοήθησε. Τρία λεπτά αργότερα ο διαιτητής έδωσε πέναλτι στον Ντόλμπεργκ αλλά ο VAR υπέδειξε σε θέση οφσαίντ τον επιθετικό της Νις.

Οι Δανοί από εκείνο το σημείο και έπειτα πήραν σχεδόν «καθολικά» την κατοχή της μπάλας, με τους Αυστραλούς να μένουν πίσω από τη μπάλα για να διαφυλάξουν το υπέρ τους προβάδισμα. Η παρέα του Έρικσεν δεν κατόρθωσε να βρει κάποια σημαντική ευκαιρία, καθώς τα συνεχόμενα γεμίσματα στην περιοχή του Ράιαν δεν είχαν αντίκτυπο. Μάλιστα, χαρακτηριστικό είναι πως έπρεπε να το ματς να φτάσει στο 86’ ώστε να δούμε ένα -άστοχο- σουτ από τον Μπα. Το τελικό σφύριγμα του διαιτητή βρήκε τους Αυστραλούς να πανηγυρίζουν έξαλλα σε γήπεδο και κερκίδες!


Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Αυστραλία (Γ. Άρνολντ) Ράιαν, Ντέγκενεκ, Σούταρ, Ρόουλς, Λέκι (89’ Κρούστιτς), Μπέχιτς, Ιρβάιν, Μόουι, Γκούντγουιν (46’ Μπάκους), Ντιούκ (82’ Μακλάρεν), Μακγκρί (74’ Ράιτ).

Δανία (Κ. Χιούλμαντ): Σμάιχελ, Α. Κρίστενσεν, Άντερσεν, Ρ. Κρίστενσεν (46’ Μπα), Μέλε (70’ Κορνέλιους), Χόιμπιεργκ, Γιένσεν (59’ Ντάμσγκαρντ), Όλσεν (70’ Σκοβ), Έρικσεν, Λίντστρεμ, Μπρειθγουέϊτ (59’ Ντόλμπεργκ).

Η φωτογραφία του αγώνα:

 316986152_1218849015362648_4886031813355098468_n.jpg

Ο έξαλλος πανηγυρισμός του Μάθιου Λέκι, του «χρυσού σκόρερ» των Αυστραλών που χάρη στο δικό του τέρμα τα «καγκουρό» νίκησαν τη Δανία και πήραν το δεύτερο εισιτήριο του ομίλου για τη νοκ-άουτ φάση για δεύτερη φορά στην ιστορία τους!

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης