Μουντιάλ 2022

Μήπως το Μουντιάλ του 1990 παίζει όντως σε... επανάληψη για την Αργεντινή; (video)

Μήπως το Μουντιάλ του 1990 παίζει όντως σε... επανάληψη για την Αργεντινή; (video)
Ήττα-σοκ στην πρεμιέρα, «αντίδραση» στο 2ο ματς των ομίλων. Η Αργεντινή στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022 θυμίζει σε έντονο βαθμό αυτήν του 1990. Μόνο που φέτος, θα ήθελε διαφορετικό φινάλε...
Η «παρέα» του Λιονέλ Μέσι το είπε -διά στόματος του αρχηγού της- πριν την αναμέτρηση με το Μεξικό (26/11, 2-0) και το... έκανε!

Βρήκε τον τρόπο, παρά το πολύ κακό της πρώτο ημίχρονο, επικράτησε με σκορ 2-0 (26/11), «γεύτηκε» το πρώτο της τρίποντο στο φετινό Παγκόσμιο Κύπελλο και έδειξε πως... αφήνει πίσω της την ήττα-σοκ της πρεμιέρας, κόντρα στη Σαουδική Αραβία (22/11, 2-1). Παράλληλα, όμως, «φούντωσε» τις φωνές που... επιμένουν, πως το Μουντιάλ του 1990 παίζει σε «επανάληψη» για τη φετινή Αργεντινή!

Όπως τότε, έτσι και φέτος, όχι μόνο δεν ξεκίνησε με το... δεξί στη διοργάνωση, αλλά έγινε θύμα έκπληξης!



Στη θέση της Σαουδικής Αραβίας του 2022, ήταν το Καμερούν του 1990, που... σόκαρε την «αλμπισελέστε», νικώντας την με σκορ 1-0, χάρις το γκολ του Μπιγίκ.

Με ηγέτη τον Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα, τον άνθρωπο που «έπιασε» ο Λιονέλ Μέσι στην αναμέτρηση με το Μεξικό, σε συμμετοχές και γκολ σε Μουντιάλ, το σύνολο του Κάρλος Μπιλάρδο κατάφερε να ανατρέψει την κατάσταση.

Η αρχή έγινε στη 2η αγωνιστική, νικώντας τη Σοβιετική Ένωση, με το ίδιο ακριβώς σκορ (2-0), που νίκησε και η φετινή της εκδοχή το Μεξικό!



Στο τότε τελευταίο ματς των ομίλων, ωστόσο, «κόλλησε» στο 1-1 με τη Ρουμανία, κάτι που ο Λιονέλ Σκαλόνι δεν θα ήθελε να δει να συμβαίνει, στο επερχόμενο ματς με την Πολωνία (30/11, 21:00). Σίγουρα προτιμά τη νίκη, ώστε η πρόκριση, να μην τεθεί εν αμφιβόλω! Άλλωστε, στο Μουντιάλ του 1990 προκρίθηκε από τον όμιλο ως μία από τις τέσσερις καλύτερες τρίτες. Πολυτέλεια που δεν υπάρχει πλέον.

Η συνέχεια γνωστή. Η Αργεντινή έφτασε έως τον τελικό της διοργάνωσης, όπου το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Αντρέας Μπρέμε στο 85', χάρισε το τρόπαιο στη Γερμανία, στερώντας το back-to-back από την «αλμπισελέστε».



Με μία καλύτερη σκέψη, μήπως ο Λιονέλ Σκαλόνι θα δεχόταν την... προσφορά να δει το δικό του σύνολο να φτάνει στον τελικό, κι ας σήμαινε αυτό, πως θα έπρεπε να «κολλήσει» στο 1-1 στην τελευταία αγωνιστική των ομίλων; Προφανώς, αρκεί να μπορούσε να αλλάξει το αποτέλεσμα του τελικού!

Το έργο της Αργεντινής, δεδομένα, δεν είναι εύκολο. Ειδικά από τη στιγμή που εξ αρχής οι βλέψεις της στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ είναι υψηλές (εν ολίγοις, τίτλος).

Η «παρέα» του Λιονέλ Μέσι θα πρέπει να γίνει η μόλις δεύτερη ομάδα στην ιστορία ενός θεσμού ο οποίος πλησιάζει τον έναν αιώνα ύπαρξης, που θα καταφέρει να κερδίσει το τρόπαιο, παρότι ηττήθηκε στην πρεμιέρα.

Η μόνη που το έχει πράξει έως σήμερα; Η Ισπανία εν έτει 2010. Κι όπως δήλωσε ο Ζοάν Καπντεβίλα -ένας εκ των πρωταγωνιστών της- μιλώντας στο BN Sports, όσο περνούν τα χρόνια, τόσο δυσκολότερο μοιάζει ό,τι κατάφερε τότε η «φούρια ρόχα».

Φάνης Τσοκανάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης