Μουντιάλ 2022

Αργεντινή - Μεξικό 2-0: Ο Μέσι-ας είναι ακόμα εδώ (video)

Αργεντινή - Μεξικό 2-0: Ο Μέσι-ας είναι ακόμα εδώ (video)
Σε ένα σκληρό παιχνίδι με πολλά φάουλ, η Αργεντινή επικράτησε του Μεξικού με 2-0 χάρις σε δύο υπέροχα γκολ (Μέσι, Έντσο Φερνάντες) και πήρε τους πρώτους της βαθμούς στο Μουντιάλ του Κατάρ.
Αργεντινή και Μεξικό αναμετρήθηκαν για τη δεύτερη αγωνιστική του τρίτου ομίλου στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ. Οι πρωταθλητές Νοτίου Αμερικής κατάφεραν να πάρουν τη νίκη με 2-0 χάρις σε γκολ του Λιονέλ Μέσι στο 64' και του Έντσο Φερνάντες στο 87'. Πλέον με τους τρεις βαθμούς που πήρε, είναι ισόβαθμη με τη Σαουδική Αραβία, αλλά βρίσκεται στη δεύτερη θέση λόγω διαφοράς τερμάτων.



Ένα πολύ σκληρό πρώτο ημίχρονο ανάμεσα σε Αργεντινή και Μεξικό με τις δύο ομάδες να είναι προσεκτικές στις κινήσεις του και να μην «φοβούνται» να κάνουν δυνατά μαρκαρίσματα. Το ματς στα πρώτα 45 λεπτά μας χάρισε κυρίως δυνατά μαρκαρίσματα και ο λόγος που έχουν δοθεί μόνο δύο κίτρινες κάρτες, είναι επειδή ο Ορσάτο άφηνε στην αρχή τα δυνατά φάουλ ατιμώρητα.

 
Αυτό το στυλ παιχνιδιού συνεχίστηκε σε όλη τη διάρκεια του ημιχρόνου με τους μεν και τους δε να αρέσκονται στα φάουλ και όχι στην κανονική ροή του αγώνα. Όπως ήταν αναμενόμενο, ποτέ δεν υπήρξε καλός ρυθμός και το 0-0 ήταν δίκαο.

 

Μοναδική καλή ευκαιρία, ήταν μία εκτέλεση φάουλ του Βέγκα στο 44', όμως ο Μαρτίνες απέκρουσε καθώς δεν ήταν δυνατό το σουτ.



Με την έναξη του δευτέρου ημιχρόνου οι δύο ομάδες προσπάθησαν να παίξουν (επιτέλους) ποδόσφαιρο, με την Αργεντινή να κερδίζει φάουλ έξω από την περιοχή του Μεξικού στο 51'. Όλοι περίμεναν τον Λιονέλ Μέσι να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, όμως εκείνος δεν σημάδεψε σωστά και την έστειλε αρκετά ψηλότερα από την εστία του Οτσόα.


Η Αργεντινή μπήκε πιο δυνατά στο δεύτερο μέρος και έδειξε ότι... θέλει το ματς όσο τίποτα. Μπορεί να άργησε να κάνει καλή ευκαιρία, αλλά είχε την κυκλοφορία της μπάλας. Το πρώτο σουτ στον στόχο στο δεύτερο μέρος, ήταν και αυτό που ο Οτσόα δεν μπόρεσε να αποκρούσε. Ο Μέσι υποδέχθηκε την μπάλα από πάσα του Άνχελ Ντι Μαρία, έκανε μία επαφή, σούταρε έξω από την περιοχή με το αριστερό και άνοιξε το σκορ.


Το γκολ αυτό έδωσε μεγάλη ανάσα στην «Αλμπισελέστε», η οποία έπαιξε ήρεμα με την μπάλα στα πόδια και άφησε το Μεξικό να πάρει μέτρα για να χτυπήσει στην αντεπίθεση. Από κει προήλθε και το 2-0. Μία κόντρα επίθεση που κατέληξε σε κόρνερ το οποίο έγινε πασαριστά. Ο Μέσι πάσαρε στον Έντσο Φερνάντες ο οποίος έκανε μία καταπληκτική προσποίηση, σούταρε με το δεξί και πέτυχε ένα υπέροχο γκολ.
 
Με αυτό το γκολ ο Φερνάντες διαμόρφωσε και το τελικό αποτέλεσμα, με την Αργεντινή να σκαρφαλώνει στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας, σε ισοβαθμία με τη Σαουδική Αραβία.


Οι ενδεκάδες: 

Αργεντινή (4-2-3-1): 
E. Μαρτίνες – Μοντιέλ, Οταμέντι, Λ. Μαρτίνες, Ακούνια – Ντε Πολ, Ροντρίγκες – Ντι Μαρία, Μέσι, ΜακΆλιστερ – Λαουτάρο

Μεξικό (3-5-2): 
Οτσόα – Μοντές, Αραούχο, Μορένο – Άλβαρες, Ερέρα, Γκουαρδάδο, Τσάβες, Γκαγιάρδο – Λοσάνο, Βέγκα


Η φωτογραφία του ματς:

messi-golaso.jpeg


Παναγιώτης Ραμαντάνης

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης