Μουντιάλ 2022

Αργεντινή - Σαουδική Αραβία 1-2: «Σοκ» για την παρέα του Μέσι, που ηττήθηκε κατά κράτος! (video)

Αργεντινή - Σαουδική Αραβία 1-2: «Σοκ» για την παρέα του Μέσι, που ηττήθηκε κατά κράτος! (video)
Το πρώτο θύμα έκπληξης στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022 είναι η Αργεντινή! Η Σαουδική Αραβία επικράτησε με σκορ 2-1 (22/11) και με ανατροπή, μάλιστα, «σοκάροντας» την παρέα του Μέσι, με το... καλημέρα!
Απίστευτο κι όμως αληθινό! Η Αργεντινή έκανε πρεμιέρα με το... αριστερό στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022, αφού ηττήθηκε από τη Σαουδική Αραβία (22/11, 2-1), παρότι «άνοιξε» το σκορ μόλις στο 11ο λεπτό με τον Λιονέλ Μέσι!

Μέσα σε πέντε λεπτά, το σύνολο του Ρενάρ ανέτρεψε το σκορ και κατάφερε να κρατήσει το 2-1 υπέρ του, έως το τέλος της αναμέτρησης, δίνοντας τέλος στο αήττητο 36 αγώνων της Αργεντινής!

Κάπως έτσι, πανηγύρισε την πρώτη του νίκη σε πρεμιέρα Παγκοσμίου Κυπέλλου, την ώρα που η Αργεντινή ηττήθηκε στο πρώτο της ματς σε Μουντιάλ, μετά από 32 χρόνια και συγκεκριμένα, το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1990, όταν έχασε με 1-0 από το Καμερούν στο Σαν Σίρο!

Ματς ζωής και θανάτου, πλέον, για τον Μέσι και την παρέα του, αυτά που ακολουθούν με Μεξικό (26/11, 21:00) και Πολωνία (30/11, 21:00).

Σοκαριστικός τραυματισμός για τον Αλ Σαχράνι στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης, όταν συγκρούστηκε με τον γκολκίπερ της Σαουδικής Αραβίας, Αλ Οβάις, και αναγκάστηκε να αποχωρήσει με φορείο, δείχνοντας, ωστόσο, πως είναι καλά κι έχει τις αισθήσεις του.

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με τους καλύτερους «οιωνούς» για την Αργεντινή. Μόλις στο 2ο λεπτό, είχε την πρώτη της μεγάλη ευκαιρία με τον Λιονέλ Μέσι, ωστόσο, ο Αλ Οβάις «σταμάτησε» το πλασέ που επιχείρησε εντός περιοχής. Το γκολ δεν άργησε να έρθει, όμως.

Στο 9' και μετά από παρέμβαση του VAR, η Αργεντινή κέρδισε πέναλτι, ο Λιονέλ Μέσι ανέλαβε την εκτέλεση, ευστόχησε κι «έγραψε» το 1-0 στο 11ο λεπτό.

Κάτα αυτόν τον τρόπο, έγινε ο μόνος ποδοσφαιριστής που φορά τη φανέλα της εθνικής ομάδας της Αργεντινής και σκοράρει σε τέσσερα διαφορετικά Μουντιάλ.

 
Η εξέλιξη της αναμέτρησης, όμως, ήταν πέρα από κάθε φαντασία!

Το σύνολο του Σκαλόνι έστειλε τρεις φορές την μπάλα στα δίχτυα, ωστόσο, σε όλες τις περιπτώσεις υπήρξε υπόδειξη για οφσάιντ. Εν τέλει, τα γκολ ήρθαν στο 2ο μέρος, αλλά ήταν για τη Σαουδική Αραβία!

Αρχικά, ο Αλ Σεχρί έφερε το ματς στα ίσα στο 48' και πέντε λεπτά αργότερα (53'), ο Αλ Νταουσαρί ολοκλήρωσε την επική ανατροπή, με φοβερό τελείωμα!



Από εκείνο το χρονικό σημείο, η Αργεντινή πήρε περισσότερα και μεγαλύτερα ρίσκα, αλλά για κακή της τύχη, βρήκε απέναντί της, έναν εξαιρετικό γκολκίπερ, τον Αλ Οβάις!

Ούτε ο Ταλιαφίκο στο 63' εξ επαφής, ούτε ο Λιονέλ Μέσι στο 84' με κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής, κατάφεραν να τον νικήσουν και το 2-1 υπέρ της Σαουδικής Αραβίας παρέμεινε ως τελικό σκορ της αναμέτρησης, «σφραγίζοντας» την πρώτη μεγάλη έκπληξη στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022!

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:

Αργεντινή (Λιονέλ Σκαλόνι): Μαρτίνες, Μολίνα, Ρομέρο (59' Μαρτίνες), Οταμέντι, Ταλιαφίκο (71' Ακούνια), Παρέδες (59' Φερνάντες), Ντε Πολ, Αλεχάντρο Γκόμες (59' Άλβαρες), Μέσι, Ντι Μαρία, Μαρτίνες.

Σαουδική Αραβία (Ερβ Ρενάρ): Αλ Οβάις, Αμπντουλχαμίντ, Αλ Μπολεαχί, Αλ Μπουραϊκάν (89' Ασίρι), Αλ Ντασάρι, Αλ Φαράχ (45+4' Αλ Αμπέντ, αντ. 88' Αλ Αμρί), Αλ Μαλκί, Αλ Σαχρανί (90+9' Αλ Μπρεΐκ), Αλ Σχεχρί (78' Αλ Γκανάμ), Κανό, Ταμπακτί

Η φωτογραφία του αγώνα

Η απογοήτευση του Λιονέλ Μέσι, μετά το δεύτερο γκολ της Σαουδικής Αραβίας. Γνωρίζει, πως το έργο της Αργεντινής, στο τελευταίο Μουντιάλ του, όπως έχει δηλώσει, γίνεται εξαιρετικά δύσκολο.
messi-argentina.jpeg
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης