Face to Face

Ο Ριβάλντο στο BN Sports: «Η Βραζιλία είναι φαβορί σε κάθε Παγκόσμιο Κύπελλο!» (video)

Ο Ριβάλντο στο BN Sports: «Η Βραζιλία είναι φαβορί σε κάθε Παγκόσμιο Κύπελλο!» (video)
Αφιέρωμα στο Παγκόσμιο Κύπελλο, μέρος 7ο και «επιστροφή» στα γήπεδα της Άπω Ανατολής. Ο Ριβάλντο θυμάται την πορεία της Βραζιλίας το 2002, έως την κορυφή του κόσμου. Το 2ο τρόπαιό της, μέσα σε τρεις διοργανώσεις!
Σχετικά Άρθρα
Συνέντευξη στον Φάνη Τσοκανά

Λόγοι για να ερωτευθεί κανείς την εθνική ομάδα της Βραζιλίας πάντα υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν. Μία από τις πιο αγαπητές γενιές, ωστόσο, ήταν αυτή που έφτασε στην κορυφή του κόσμου, το 2002.

Καφού, Ρομπέρτο Κάρλος, Ζιλμπέρτο Σίλβα, μα πάνω απ' όλα τα τρία «Ρ»: Ρονάλντο, Ριβάλντο και Ροναλντίνιο, σχημάτισαν μία από τις πιο εμβληματικές επιθετικές τριάδες που είδε ποτέ το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Ο πρώτος ολοκλήρωσε ένα επικό comeback, παρότι ήταν για περίπου δύο χρόνια τραυματίας.

Ο δεύτερος παρουσιάστηκε για πρώτη φορά σε ολόκληρη την υψήλιο, δίνοντας ένα δείγμα όλων όσα θα ακολουθούσαν στην επόμενη πενταετία.

Ο τρίτος μιλάει για μία αγαπημένη εκδοχή της «σελεσάο» στο BN Sports.

E9zjlONWEAUdbSb.jpg

«Δεν είχαμε την τύχη να συνεργαστούμε με τον Ρονάλντο σε έναν σύλλογο. Το καλοκαίρι που εγώ πήγα στην Μπαρτσελόνα, αυτός έφυγε. Με την εθνική ομάδα, όμως, νομίζω πως προσφέραμε ωραίες στιγμές.


Παίξαμε μαζί και κατακτήσαμε Μουντιάλ, Κόπα Αμέρικα, Κύπελλο Συνομοσπονδιών.

Κάτι που συνέβη και με τον άλλο Ρονάλντο: τον Ροναλντίνιο!

Τεράστιοι παίκτες και οι δυο τους. Στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2002, όλοι στέκονται σε εμάς τους τρεις, επειδή σκοράραμε περισσότερο, αλλά ολόκληρη η αποστολή της εθνικής ομάδας της Βραζιλίας, ξεχείλιζε από ποιότητα».

Πράγματι, από τις 18 φορές που η Βραζιλία βρήκε δίχτυα στα γήπεδα της Άπω Ανατολής, οι τρεις τους σκόραραν τις 15 (!), με τον Ρονάλντο, βέβαια, να πετυχαίνει τα 8 γκολ, τον Ριβάλντο τα 5 και τον Ροναλντίνιο τα 2.



Το «φαινόμενο» αναδείχθηκε, προφανώς, πρώτος σκόρερ του τουρνουά και αναπόφευκτα, η συζήτηση γυρνά τέσσερα χρόνια πίσω, στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Γαλλίας, το 1998.

«Ήδη γνωρίζετε τι συνέβη στον Ρονάλντο πριν τον τελικό με τη Γαλλία. Δεν θα το χρησιμοποιήσω ως δικαιολογία.

Χάσαμε, επειδή η Γαλλία έκανε πολύ καλό παιχνίδι. Χάσαμε, επειδή ο Ζιντάν ήταν εξαιρετικός και "καθάρισε" το ματς, από δύο στημένες φάσεις. Χάσαμε, επειδή αυτοί έπαιξαν καλά κι εμείς όχι.

Όχι, επειδή ο Ρονάλντο είχε ένα περιστατικό με την υγεία του το προηγούμενο βράδυ.

Από την άλλη, συχνά σκέφτομαι πως η Γαλλία ίσως το ήθελε περισσότερο. Το διεκδικούσε για πρώτη φορά στην ιστορία της και όλοι οι παίκτες της ήταν πιο συγκεντρωμένοι και διψασμένοι από εμάς.

Η απώλεια, όμως, πόνεσε πάρα πολύ».

1998 World Cup Final Conspiracy Theories | News, Scores, Highlights, Stats,  and Rumors | Bleacher Report

Εν τέλει, η ζωή του τα έφερε έτσι, ώστε όχι μόνο να καταφέρει το 2002 ό,τι δεν έπραξε το 1998, αλλά να είναι και πρωταγωνιστής στον τελικό.

Στην στατιστική, ο Ριβάλντο δεν σκόραρε, ούτε μοίρασε κάποια ασίστ. Όσοι είδαν το ματς, ωστόσο, γνωρίζουν πως η συμβολή του είναι ισάξια του Ρονάλντο, που βρήκε δύο φορές δίχτυα.

Το σουτ του Ριβάλντο αναγκάζει τον Καν σε ασταθή επέμβαση, για το «ριμπάουντ» του συμπαίκτη του, ενώ στο δεύτερο γκολ που «σφραγίζει» την κατάκτηση, το Νο.10 της Βραζιλίας αφήνει μαεστρικά την μπάλα να περάσει κάτω από τα πόδια του, «κόβοντας» στα δύο τη γερμανική άμυνα.



«Ποτέ δεν φανταζόμουν όσα ήρθαν στη ζωή μου. Πάλεψα πολύ για αυτά. Ειδικά για το ποδόσφαιρο, ώστε να παίξω σε καλά πρωταθλήματα, στην εθνική ομάδα. Πίστευα, όμως, πως θα γίνω ένας καλός ποδοσφαιριστής για τα δεδομένα της Βραζιλίας. Όχι πως θα κατακτήσω τη Χρυσή Μπάλα!


Η ζωή μου έφερε πολύ ωραία πράγματα, εν τέλει. Έπαιξα στην εθνική ομάδα, κατέκτησα Παγκόσμιο Κύπελλο, Κόπα Αμέρικα, τίτλους με τους συλλόγους που αγωνίστηκα.

Τώρα που ξανακοιτώ την καριέρα μου, καταλαβαίνω πως ο Θεός ήταν πολύ καλός μαζί μου».

Κλείνοντας, το ερώτημα είναι απλό: αν η παρέα των Νεϊμάρ, Βινίσιους και Ζεσούς, μπορεί αν τους «αντιγράψει».

«Η Βραζιλία είναι πάντοτε φαβορί, σε κάθε Παγκόσμιο Κύπελλο. Πάντα έχει εξαιρετικούς παίκτες, αλλά και τη στήριξη κόσμου και δημοσιογράφων.

Ένα Παγκόσμιο Κύπελλο, όμως, δεν είναι απλό. Ειδικά όταν έχει τόσο δυνατές εθνικές ομάδες, όπως τις φετινές εκδοχές της Αργεντινής και της Γαλλίας».

*Ολόκληρη η συνέντευξη του Ριβάλντο στο BN Sports.


www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0