Μια Φώτο μια Ιστορία

Τα πέντε γκολ του Σαραβάκου, που έγραψαν το όνομά του στα βιβλία της Εθνικής Ελλάδας, με «χρυσά» γράμματα! (video)

Τα πέντε γκολ του Σαραβάκου, που έγραψαν το όνομά του στα βιβλία της Εθνικής Ελλάδας, με «χρυσά» γράμματα! (video)
10/10/1990: Ο Δημήτρης Σαραβάκος «διδάσκει», φορώντας τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδας, πώς μετατρέπει κανείς ένα άσημο φιλικό ματς κόντρα στην Αίγυπτο, σε παιχνίδι-ορόσημο: σκοράροντας πέντε φορές!
Σχετικά Άρθρα

Γράφει ο Φάνης Τσοκανάς


Τα ρεκόρ υπάρχουν για να «σπάνε». Πιθανότατα, κάτι τέτοιο σκέφτηκε ο Δημήτρης Σαραβάκος στις 10 Οκτωρβίου του 1990, και είπε να θέσει μία νέα κορυφή, η οποία 32 χρόνια μετά, φαντάζει ακόμη άπιαστη!

Η Ελλάδα, με τον Αντώνη Γεωργιάδη στον πάγκο, «υποδέχθηκε» την Αίγυπτο στο ΟΑΚΑ, στο πλαίσιο φιλικής αναμέτρησης. Της τελευταίας, πριν την έναρξη των προκριματικών για το EURO 1992.

Τα πέντε γκολ του Δημήτρη Σαραβάκου στο ματς της Εθνικής με την Αίγυπτο -  Sport-Retro.gr

Μπροστά σε ένα κοινό μόλις 1.806 θεατών, σύμφωνα με τα εισιτήρια που «κόπηκαν» επισήμως, ο «μεγάλος μικρός» του ελληνικού ποδοσφαίρου αποφασίζει να δώσει ιστορική σημασία στη βραδιά.

Μέσα σε ένα ημίχρονο, σκοράρει πέντε (!) φορές! Γκολ στο 48', με φοβερό σουτ εκτός περιοχής, χατ-τρικ από τα «έντεκα βήματα» (78', 80' 89') και το... κερασάκι στις καθυστερήσεις, μετά από πάσα «πάρε-βάλε» του Αγορογιάννη. Τελικό σκορ, 6-1!



Οι εννιά στους δέκα, ωστόσο, θυμούνται έως σήμερα την αναμέτρηση, λόγω του επιτεύγματος του Δημήτρη Σαραβάκου και όχι εξαιτίας του σκορ. Άλλωστε, δεν ήταν, δεν είναι και δεν θα είναι ποτέ καθημερινό φαινόμενο, ειδικά σε επίπεδο εθνικών ομάδων. Στα... εν οίκω, «έσπασε» ένα ρεκόρ που «κρατούσε» ο Αντώνης Τσολίνας από το 1930, στο 6-1 της Ελλάδας επί της Βουλγαρίας!

Από εκείνο το βράδυ έως σήμερα, ο Δημήτρης Σαραβάκος παραμένει ο μόνος που έχει καταφέρει να σκοράρει τόσες φορές, φορώντας τη φανέλα της χώρας μας, μιας και ο Φάνης Γκέκας αποπειράθηκε μεν, να «ισοφαρίσει» το ρεκόρ, ακριβώς μετά από 19 χρόνια (10/10/2009), αλλά «σταμάτησε» δε, στα τέσσερα γκολ, σε εκείνο το 5-2 της Ελλάδας επί της Λετονίας.



www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0