Football Talk

Εθνική Ελλάδας: «Δώρο» Τουρκίας-Καζακστάν εν όψει EURO 2024 και... μονόδρομος η νίκη κόντρα στη Βόρεια Ιρλανδία! (video)

Εθνική Ελλάδας: «Δώρο» Τουρκίας-Καζακστάν εν όψει EURO 2024 και... μονόδρομος η νίκη κόντρα στη Βόρεια Ιρλανδία! (video)
Τουρκία και Καζακστάν, με τα δικά τους «στραβοπατήματα», έχουν κάνει... δώρο στην Ελλάδα μία δεύτερη -και μεγάλη- ευκαιρία πρόκρισης στο EURO 2024. Υποχρέωσή της κόντρα στη Βόρεια Ιρλανδία, να μην την αφήσει να πάει χαμένη.
Σχετικά Άρθρα
Το απόλυτο της Εθνικής Ελλάδας στο Nations League «έσπασε». Τόσο ως προς το μηδέν παθητικό στην άμυνα, όσο και προς τις νίκες. Η ήττα από την Κύπρο, όπως τόνισαν οι διεθνείς, αλλά και ο Γκουστάβο Πογέτ, είναι ένα καλό μάθημα για τη συνέχεια. Μία συνέχεια για την οποία, Τουρκία και Καζακστάν «δούλεψαν» για εμάς.

Η ανέλπιστη ήττα της γειτονικής χώρας από τα Νησιά Φερόε, αλλά και αυτή των Καζάκων από το Αζερμπαϊτζάν, έχουν φέρει σε ιδιαίτερα ευνοϊκή θέση την Ελλάδα. Μία νίκη επί της Βόρειας Ιρλανδίας την Τρίτη (27/09) στη Ριζούπολη, θα σήμανε πως το εθνικό μας συγκρότημα θα ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις του στο Nations League με 15 βαθμούς. Περισσότερους από τις άλλες πρώτες ομάδες, τουλάχιστον των δύο ομίλων, μιας και η Γεωργία τη Δευτέρα (26/09) αντιμετωπίζει το Γιβραλτάρ κι ένα νέο «δώρο» μοιάζει πολύ δύσκολο. Τι σημαίνει πρακτικά αυτό;

Πως σε περίπτωση που αποτύχει να πάρει το «εισιτήριο» για το EURO 2024 μέσω των προκριματικών, θα έχει μία 2η ευκαιρία, πρώτης τάξεως!



Οι τέσσερεις πρώτοι των ομίλων της League C του Nations League, σε περίπτωση που δεν προκριθούν μέσω της γνωστής «οδού» στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Γερμανίας, θα συμμετάσχουν σε μπαράζ. Προφανώς, πρώτος στόχος τους θα είναι να το πράξουν καταλαμβάνοντας είτε την 1η, είτε τη 2η θέση στον όμιλό τους στα προκριματικά. Αν το καταφέρουν, το «εισιτήριο» για τα μπαράζ περνάει στα... χέρια του αμέσως επόμενου καλύτερου.

Αν όχι, η ομάδα με τους περισσότερους βαθμούς στον όμιλό της στην τρίτη κατηγορία του Nations League, θα αντιμετωπίσει σε μονό παιχνίδι στην έδρα της, την ομάδα με τους λιγότερους. Το ίδιο θα πράξει η ομάδα με τη 2η καλύτερη συγκομιδή βαθμών, κόντρα στην 3η. Οι δύο νικητές θα αναμετρηθούν τον Μάρτιο του 2024 για μία θέση στο EURO 2024, σε έδρα που θα προκύψει από κλήρωση.

Αν υποθέσουμε πως Ελλάδα και Γεωργία κερδίζουν Βόρεια Ιρλανδία (27/09, 21:45) και Γιβραλτάρ (26/09, 21:45) αντίστοιχα στην τελευταία αγωνιστική, και καμία από τις τέσσερεις πρώτες ομάδες των ομίλων της League C, δεν παίρνει το «εισιτήριο» για το EURO 2024 μέσω των προκριματικών, προκύπτουν τα εξής ζευγάρια στα μπαράζ:

Γεωργία - Καζακστάν (μονό ματς στην έδρα της πρώτης)

Ελλάδα - Τουρκία (μονό ματς στην έδρα της πρώτης)

Όπως γίνεται αντιληπτό, η νίκη κόντρα στη Βόρεια Ιρλανδία μοιάζει επιτακτική. Άλλωστε, εκτός από τη 2η ευκαιρία για το EURO 2024, πάντοτε πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας την άνοδο στο Ranking της UEFA. Μέσω αυτού θα μάθουμε αντιπάλους στον προκριματικό όμιλο για τα γήπεδα της Γερμανίας, στις 9 Οκτωβρίου.

Σαφώς, ο πρώτος στόχος είναι από τον Μάρτιο έως τον Νοέμβριο του 2023, να είμαστε είτε στους δέκα πρώτους, είτε στους δέκα δεύτερους των προκριματικών ομίλων. 
 
Αλλά γιατί να «κάψουμε» κι έναν έξτρα «άσσο» στο... μανίκι;

 
 
Φάνης Τσοκανάς

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0