Football Talk

Κύπρος - Ελλάδα 1-0: Το δικό μας ρεσιτάλ χαμένων ευκαιρίων, νίκη.... χρυσάφι για τη «Μεγαλόνησο»! (video)

Κύπρος - Ελλάδα 1-0: Το δικό μας ρεσιτάλ χαμένων ευκαιρίων, νίκη.... χρυσάφι για τη «Μεγαλόνησο»! (video)
Η Ελλάδα ηττήθηκε με σκορ 1-0 (24/09) από την Κύπρο στη Λάρνακα και όσο κι αν για την ίδια το κακό είναι μικρό, το «τρίποντο» για το σύνολο του Κετσπάγια είναι... χρυσός, στην προσπάθεια για παραμονή στη League C του Nations League! Ανησυχία για Μπακασέτα, που αποχώρησε τραυματίας.
Πρώτο εις βάρος της γκολ στο Nations League, πρώτη ήττα. Η Ελλάδα έχασε πολλές και μεγάλες ευκαιρίες στη Λάρνακα και ηττήθηκε εν τέλει από την Κύπρο (24/09, 1-0) στο πλαίσιο της 5ης και προτελευταίας αγωνιστικής του 2ου ομίλου της διοργάνωσης. Ήταν η πρώτη φορά που έχασε σε μεταξύ τους αναμέτρηση, από τις 14 Νοεμβρίου του 2001, σε φιλικό παιχνίδι.

Ντεμπούτο με το... δεξί για τον Τιμούρ Κετσπάγια, στον πάγκο της εθνικής ομάδας της «Μεγαλονήσου», που τελείωσε το αήττητο σερί που «έτρεχε» η Ελλάδα επί οκτώ σερί ματς στο Nations League. Με την άνοδο στη League B, βέβαια, εξασφαλισμένη, το βαθμολογικό κακό είναι μικρό. Από την άλλη, για την Κύπρο πρόκειται για μία νίκη... χρυσάφι, στην προσπάθεια που κάνει για παραμονή στη League C της διοργάνωσης.

Προβληματισμός για τον Γκουστάβο Πογέτ, που είδε τον Τάσο Μπακασέτα να αποχωρεί στο 58', με αναγκαστική αλλαγή.

Η Ελλάδα ξεκίνησε με «ορμή» την αναμέτρηση και μόλις στο 4ο λεπτό, είχε την πρώτη της μεγάλη ευκαιρία. Ο Τσιμίκας έκανε τη σέντρα από τα αριστερά, ο Μασούρας γύρισε την μπάλα με το κεφάλι προς τον Δουβίκα κι αυτός με τον ίδιο τρόπο, αστόχησε από το ύψος της μικρής περιοχής!



Η απάντηση της Κύπρου ήρθε στο 17'. Ο Σωτηρίου «έσπασε» υπέροχα την μπάλα προς τον Λοΐζου, αλλά η μπάλα πέρασε ξυστά από το δοκάρι του Βλαχοδήμου. Εν τέλει, ό,τι δεν κατάφερε αυτός, το έπραξε ο Τζιώνης ένα λεπτό αργότερα!

Ο Κάστανος έκανε μία εξαιρετική κάθετη πάσα, στην πλάτη της ελληνικής άμυνας και αυτός με ωραίο τελείωμα «άνοιξε» το σκορ στο 18ο λεπτό!



Η Ελλάδα λίγο έλειψε να φέρει άμεσα το ματς στα ίσα, αλλά ο Δημήτρης Πέλκας έχασε τεράστια ευκαιρία στο 21ο λεπτό, με τον Παναγή να τον σταματά από απόσταση... αναπνοής!



Τρία λεπτά αργότερα (24'), το σύνολο του Πογέτ παραλίγο να δεχθεί και δεύτερο γκολ!

Ο εξαιρετικός Κάστανος έβγαλε τον Σωτηρίου σε θέση τετ-α-τετ, αλλά η αντίδραση του Βλαχοδήμου ήταν εξαιρετική και αποσόβησε τον κίνδυνο.



Από εκείνο το χρονικό σημείο κι έπειτα, ο ρυθμός της αναμέτρησης «έπεσε». Η Κύπρος έδωσε μέτρα στην Ελλάδα στον αγωνιστικό χώρο, αλλά αυτά, για μεγάλο χρονικό διάστημα, εξαργυρώθηκαν σε ανούσια κατοχή της μπάλας. Παρόλα αυτά, υπήρξαν δύο ευκαιρίες που θα μπορούσαν να είχαν αλλάξει την πορεία του ματς για το σύνολο του Πογέτ.

Η πρώτη -και σημαντικότερη- σημειώθηκε στο 63ο λεπτό, όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ και κεφαλιά του Μπουχαλάκη, η μπάλα στρώθηκε στον Ταξιάρχη Φούντα, που εξαπέλυσε έναν «κεραυνό» από το ύψος του πέναλτι. Ωστόσο, ο Παναγή απέκρουσε αρχικά, ενώ στη συνέχεια, η μπάλα κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι.



Η δεύτερη έλαβε χώρα στο 72', όταν ο Κάστανος έκανε λάθος πάσα, ο Ιωαννίδης κυνήγησε με πείσμα τη φάση, έγινε αποδέκτης της μπάλας εντός περιοχής, αλλά το σουτ που επιχείρησε από πλάγια θέση, απομακρύνθηκε σε κόρνερ!



Στα εναπομείναντα λεπτά της αναμέτρησης, η Ελλάδα κατάφερε να ισοφαρίσει στο 87', αλλά διαιτητής και VAR θεώρησαν πως ο Χατζηδιάκος, που ήταν οφσάιντ, εμποδίζει τον Παναγή και ακύρωσαν το γκολ. Το 1-0 παρέμεινε ως τελικό σκορ της αναμέτρησης, επιβεβαιώνοντας το τέλος του αήττητου σερί του συνόλου του Γκουστάβο Πογέτ, αλλά και μία «χρυσή» νίκη για την Κύπρο, από την άλλη πλευρά.


Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Κύπρος (Τιμούρ Κετσπάγια): Παναγή, Ιωάννου (Αντωνιάδης), Κατελάρης, Ρομπέρζ, Ανδρέου, Κυριάκου, Καστάνος (75' Γκόγκιτς), Αρτυματάς, Λοϊζου (58' Χαραλάμπους), Σωτηρίου (76' Κακουλής), Τζιωνής (64' Κάρο).

Ελλάδα (Γκουστάβο Πογέτ): Βλαχοδήμος, Τσιμίκας, Χατζηδιάκος, Μαυροπάνος, Μπάλντοκ, Σιώπης (46' Μπουχαλάκης), Κουρμπέλης (77' Χατζηγιοβάνης), Δουβίκας (46' Φούντας), Μπακασέτας (46' Ιωαννίδης), Πέλκας (78' Αλεξανδρόπουλος), Μασούρας.

Φάνης Τσοκανάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0