Football Talk

Nations League: Μνήμες Εθνικής 2014 «ξύπνησε» η Τουρκία - Λυτρώθηκε στο τέλος το Λουξεμβούργο

Nations League: Μνήμες Εθνικής 2014 «ξύπνησε»  η Τουρκία - Λυτρώθηκε στο τέλος το Λουξεμβούργο
Ολοκληρώθηκε και η 6η αγωνιστική στο 1ο γκρουπ (Γ' Κατηγορίας) του Nations League, με τα Νησιά Φερόες να κάνουν την απόλυτη έκπληξη και να οδηγούν την Τουρκία σε σοκαριστική ήττα (σ.σ. 2-1). Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου το Λουξεμβούργο επικράτησε επί της Λιθουανίας με 1-0, αναδεικνύοντας για ακόμη μία φορά το κακό αγωνιστικό πρόσωπο των αντιπάλων τους.
Μνήμες Εθνικής 2014 «ξύπνησαν» στους Τούρκους τα Νησιά Φερόες, που πανηγύρισαν την δεύτερη νίκη τους στον όμιλο... Το Λουξεμβούργο ζορίστικε, αλλά εν τέλει τα κατάφερε στην εκπνοή, απέναντι στην αδύναμη Λιθουανία, που έγινε ο «σάκος του μποξ» για τον όμιλο.

Νησιά Φερόε - Τουρκία 2-1

To πρώτο μέρος βρήκε την Τουρκία να έχει την μπάλα μονίμως στα πόδια της και να προσπαθεί με κάθε τρόπο να ανοίξει το σκορ. Τέσσερα λεπτά πριν την συμπλήρωση του 45λεπτου τα κατάφερε, όταν ο 23χρονος επιθετικός της ΓαλατάσαραϊΑκτούρκογλου, βρήκε δίχτυα, με το VAR ωστόσο να του στερεί την χαρά.

Η έλευση του δευτέρου ημιχρόνου βρήκε τους φιλοξενούμενους να χαμογελούν. Έπειτα από ασίστ του Βάτναμαρ και υποδειγματικό τελείωμα του Ντάβιντσεν κατόρθωσαν να πάρουν κεφάλι, μόλις στο 53ο λεπτό. Λίγες στιγμές αργότερα και με τους γηπεδούχους να βρίσκονται σε σοκ, διεύρυναν το προβάδισμα τους, με τον Αντρέασεν να δημιουργεί και τον Έντμονσουν να βρίσκει δίχτυα. Το μόνο που κατόρθωσαν οι παίκτες του Κουντζ ήταν να μειώσουν, ένα λεπτό πριν την συμπλήρωση των 90'... ωστόσο η προσπάθεια του Γκιουρλέρ δεν στάθηκε αρκετή.

Λουξεμβούργο - Λιθουανία 1-0

Ανώτεροι στο πρώτο μέρος οι γηπεδούχοι, χωρίς ωστόσο να βρουν τον δρόμο προς τα δίχτυα. Το παιχνίδι τους χαρακτηρίστικε από μερικές μεγάλες ευκαιρίες που βρήκαν στοπ από τον Μπάτκους και καλή κυκλοφορία της μπάλας. Στην αντίπερα όχθη οι Λιθουανοί υστέρησαν στο παραγωγικό κομμάτι, προσπαθώντας με σκληρά μαρκαρίσματα να αναχαιτίσουν τους αντιπάλους, με αποτέλεσμα το δίδυμο στα στόπερ (σ.σ. Σάτκους και Σλίβκα), να χρεωθούν με κίτρινη κάρτα.

Παρόμοια η εικόνα και του δευτέρου ημιχρόνου, με τους φιλοξενούμενους ωστόσο να γίνονται πιο επιθετικοί. Πλησίασαν ουκ ολίγες φορές την αντίπαλη εστία... με την αστοχία να τους πλήττει καθ' όλη την διάρκεια του 45λεπτου. Έτσι λοιπόν είδαν το Λουξεμβούργο να τους τιμωρεί στο 87ο λεπτό, όταν ο Γκέρσον Ροντρίγκες υποδέχτηκε μπαλιά του Μπαρέιρο και λύτρωσε την ομάδα του στην εκπνοή του αγώνα.

Η βαθμολογία
1. Τουρκία 6 13
2. Λουξεμβούργο 6 11
3. Νησιά Φερόε 6 8 
4. Λιθουανία 6 1

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0