Football Talk

Ίντερ: Ξεκίνησε έτοιμη να επιστρέψει στην κορυφή, όμως περνάει ήδη την πρώτη της κρίση!

Ίντερ: Ξεκίνησε έτοιμη να επιστρέψει στην κορυφή, όμως περνάει ήδη την πρώτη της κρίση!

Τρεις ήττες σε λιγότερο από δύο εβδομάδες, όλες δίκαιες, όλες με τη σημασία τους. Πρώτα η Λάτσιο, μετά η ήττα στο μεγάλο ντέρμπι κόντρα στη Μίλαν και λίγο αργότερα εκείνη με κάτω τα χέρια από την Μπάγερν. Η Ίντερ μπορεί να ξεκίνησε με βλέψεις για επιστροφή στην κορυφή, ωστόσο γνωρίζει ήδη την πρώτη της μεγάλη κρίση στη σεζόν.

Το βράδυ της Τετάρτης (7/9), το μεγάλο θέμα στην Ιταλία αλλά και σε όλη την Ευρώπη είναι φυσικά η επιβλητική νίκη με 4-1 της Νάπολι επί της φιναλίστ του περσινού τελικού του Champions League, Λίβερπουλ. Παρά το άκρως εντυπωσιακό αποτέλεσμα, στη γειτονική χώρα σχολιάστηκε έντονα και η κατάσταση της Ίντερ. Τρίτη ήττα για το σύνολο του Σιμόνε Ιντζάκι, αυτή τη φορά για το Champions League από την Μπάγερν, μέσα σε λιγότερο από δύο εβδομάδες και ένα αρκετά αρνητικό κλίμα έχει ήδη δημιουργηθεί στους «νερατζούρι».

Ήττα με κάτω τα χέρια

Εύλογα κάποιος θα μπορούσε να αναρωτηθεί «Μα ήρθε το τέλος του κόσμου με τρεις ήττες;». Το θέμα δεν είναι τόσο οι τρεις ήττες όσο η εικόνα της ομάδας του Μιλάνου. Στο παιχνίδι με την Μπάγερν Μονάχου, η Ίντερ δεν προσπάθησε ούτε στο ελάχιστο να κάνει κάτι. Έχασε εντελώς με κάτω τα χέρια, κάτι που εξόργισε, δικαιολογημένα σε ένα βαθμό, τους φίλους της ομάδας.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, την ώρα που η ομάδα τους έχανε, έβλεπαν τα social media του συλλόγου να δίνουν τη μέγιστη προσοχή στην παρουσία της «γαλανόλευκης» παρέας του Γιάννη Αντετοκούνμπο στο Τζουζέπε Μεάτσα. Οι Γερμανοί έκαναν τα βασικά, πήραν ένα από τα πιο εύκολα «διπλά» της ιστορίας τους, την ίδια ώρα που η ομάδα του Ιντζάκι έμοιαζε ανήμπορη και έξω από τα νερά της. Το μόνο θετικό για τους «νερατζούρι» ήταν η εκπληκτική εμφάνιση του νέου Αντρέ Ονανά στο τέρμα, χάρη στην οποία το σκορ δεν… ξέφυγε και έμεινε στο 2-0.

Δεν είναι στραβός ο γιαλός, στραβά αρμενίζουμε

Είναι πράγματι πολύ νωρίς για να βγαίνουν συμπεράσματα για το πώς θα πάει η σεζόν στην Ίντερ, ωστόσο ένα είναι το σίγουρο, κάτι δεν λειτουργεί όπως θα έπρεπε για τον Ιντζάκι και τους παίκτες του. Πέρα από τις νίκες με Λέτσε, Σπέτσια και Κρεμονέζε, με ομάδες δηλαδή χαμηλής δυναμικότητας, οι οποίες λογικά θα παλέψουν για την παραμονή τους, η ομάδα του Μιλάνου δεν έχει δώσει κάποιο πειστικό δείγμα γραφής.

Ήττα στην εκτός έδρας δοκιμασία στο Ολύμπικο κόντρα στη Λάτσιο. Ήττα στο Derby della Madonnina από τη Μίλαν. Ήττα και στην πρεμιέρα στο φετινό Champions League κόντρα στη Μπάγερν Μονάχου. Κοινή συνισταμένη των τριών αυτών αγώνων; Η απίστευτα κακή αμυντική λειτουργία. Σε κάθε φάση που γίνεται στην περιοχή των «νερατζούρι» μυρίζει γκολ! Η αμυντική τριάδα Σκρίνιαρ-Μπαστόνι-Ντε Βρι βρίσκεται σε κακό φεγγάρι και αυτό αποτυπώνεται στα αποτελέσματα. Λείπει επίσης πολύ ο Ίβαν Πέρισιτς από την ομάδα. Ο Κροάτης ήταν με διαφορά ο καλύτερος παίκτης της Ίντερ την περσινή χρονιά και η απουσία του δεν έχει αποκατασταθεί, με τον Γκόσενς να μην έχει προσαρμοστεί καθόλου στη νέα του ομάδα.

Πρώτη μεγάλη κρίση για τον Ιντζάκι με τα δύσκολα να είναι μπροστά

Τα αποτελέσματα είναι άσχημα για την Ίντερ και με βάση τις βλέψεις που είχαν στην ομάδα του Μιλάνου για διεκδίκηση του πρωταθλήματος και επιστροφή στην κορυφή, το σχέδιο μάλλον χρήζει αλλαγές. Οι δύο επόμενες εβδομάδες που έρχονται είναι γεμάτες συνεχή παιχνίδια, αρχής γενομένης από την δύσκολη αναμέτρηση κόντρα στην Τορίνο.

Ο Ιντζάκι καλείται να δώσει λύση στο πρόβλημα ωστόσο πόσο εύκολο είναι όταν δεν έχει τις επιλογές που χρειάζεται; Από τη μία περιμένει την αμυντική του γραμμή να ανεβάσει στροφές και από την άλλη να βασιστεί στην επίθεση στον 36χρονο Τζέκο, στον Λαουτάρο Μαρτίνες και στον ασταθή Χοακίν Κορέα ελέω και της έλλειψης του Ρομέλου Λουκάκου.

Ίσως δεν έπρεπε να βάλει τόσο ψηλά τον πήχη για φέτος η διοίκηση της Ίντερ ή εφόσον τον έβαλε, να στήριζε το πλάνο του προπονητή με περισσότερες και ποιοτικότερες μεταγραφές. Το έργο του Ιντζάκι είναι δύσκολο και οι επόμενες αναμετρήσεις των «νερατζούρι», με αντιπάλους όπως Ουντινέζε, Ρόμα, Μπαρτσελόνα και Σασουόλο θα κρίνουν πολλά για τη φετινή χρονιά.

60c89803dd.jpg

Αντώνης Κεφαλωνίτης

www.bnsports.gr  

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0