Face to Face

Ο Τζόναθαν Γούντγκεϊτ στο BN Sports: «Με τον Μουκουντί, η ΑΕΚ απέκτησε ένα... θηρίο!» (video)

Ο Τζόναθαν Γούντγκεϊτ στο BN Sports: «Με τον Μουκουντί, η ΑΕΚ απέκτησε ένα... θηρίο!» (video)

Ο άλλοτε προπονητής του Αρόλντ ΜουκουντίΤζόναθαν Γούντγκεϊτ, «σκιαγραφεί» για λογαριασμό του BN Sports τον νέο κεντρικό αμυντικό της ΑΕΚ, με τον οποίο συνεργάστηκε στη Μίντλεσμπρο, και δεν παραλείπει να αναφερθεί στη φετινή «μάχη» της Premier League, την οποία γνωρίζει όσο λίγοι.

Σχετικά Άρθρα
Συνέντευξη στον Φάνη Τσοκανά

Στο ποδοσφαιρικό κοινό, συστήθηκε ως ένα golden boy του αγγλικού ποδοσφαίρου στις αρχές της νέας χιλιετίας. Γεμάτες χρονιές με τη Λιντς και τη Νιούκαστλ, αλλά κι ένα δύσκολο πέρασμα από τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Εδώ και μία τριετία, ο Τζόναθαν Γούντγκεϊτ έχει μετακινηθεί εκτός των τεσσάρων γραμμών και στην πρώτη του προπονητική θητεία, έμελλε να συνεργαστεί με τον νυν στόπερ της ΑΕΚΑρόλντ Μουκουντί. Φρόντισε να συνεργαστεί για την ακρίβεια.

«Αν είχα τη δυνατότητα, θα τον είχα κρατήσει στη Μίντλεσμπρο», αναφέρει χαρακτηριστικά μιλώντας στο BN Sports, σε μία συνέντευξη που ξεκινά από το νέο μεταγραφικό απόκτημα της «Ένωσης» και φτάνει έως και τη φετινή Premier League. Άλλωστε, δεν είναι καθημερινό «φαινόμενο» να κλείνει κάποιος την καριέρα του, με 244 συμμετοχές σε αυτήν.
1_FIL-WIGAN-MIDDLESBROUGH-099.jpg

-Ποια η άποψή σας για τον Αρόλντ Μουκουντί;

«Η ΑΕΚ απέκτησε έναν πολύ καλό παίκτη, με εξαιρετικό χαρακτήρα, που θέλει να μαθαίνει και να βελτιώνεται συνεχώς. Είμαι σίγουρος πως θα πετύχει».

-Ποιο το μεγαλύτερο πλεονέκτημα και μειονέκτημα στο παιχνίδι του;
«Είναι ένας πάρα πολύ δυνατός αμυντικός, ένα ‘θηρίο’ με εξαιρετική φυσική κατάσταση. Η ψυχραιμία που έχει με την μπάλα στα πόδια, βοηθά στο να βγαίνει από την άμυνα με ασφάλεια. Δεν είναι κάτι σύνηθες κι εύκολο για το μέγεθός του.

Αν έπρεπε να διαλέξω ένα μειονέκτημα, θα ήταν η αργή μερικές φορές αίσθηση του κινδύνου. Ίσως λόγω υπερβολικής εμπιστοσύνης στα πόδια του. Θέλει πάντως να έχει συμμετοχή στη δημιουργία και μπορεί να το κάνει.

Στα θετικά θα προσμετρούσα και την επιλογή του να έρθει στην Αγγλία σε ηλικία μόλις 21 ετών. Φρόντισε να βγει νωρίς από την ‘ζώνη ασφαλείας’ του».


-Πώς είναι ως χαρακτήρας;

«Είναι πολύ καλό παιδί, εντός κι εκτός αποδυτηρίων. Προσπάθησε πάρα πολύ να βελτιώσει τα αγγλικά του, ώστε να μπορεί να επικοινωνήσει καλύτερα με τους συμπαίκτες του και τα κατάφερε αρκετά νωρίς».

-Δεύτερη ομάδα εκτός Γαλλίας. Ήταν εύκολη η προσαρμογή του στην Αγγλία;
«Δεν ήταν εύκολο. Ήρθε σε νεαρή ηλικία, στην περίοδο της έξαρσης του κορονοϊού και αναγκάστηκε να περάσει μεγάλο χρονικό διάστημα μόνος του. 

Η εμπειρία του στο αγγλικό ποδόσφαιρο, όμως, το ότι βγήκε εκτός Γαλλίας από νωρίς, θα τον βοηθήσει στο νέο κεφάλαιο της καριέρας του σε μία άλλη χώρα, αφού το έχει ξανακάνει».

-Ισχύει πως θέλατε να τον κρατήσετε στη Μίντλεσμπρο;
«Αν ήταν στο χέρι μου και παρέμενα στη Μίντλεσμπρο, σίγουρα θα προσπαθούσα να τον κρατήσω. Έτσι όπως τον βίωσα εγώ, μόνο καλύτερος μπορούσε να γίνει. Άλλωστε, είχα δηλώσει μετά τα πρώτα του ματς πως έχει όλα τα φόντα για να σταθεί ακόμα και στην Premier League. Έχει τα δύο σημαντικότερα στοιχεία για έναν ποδοσφαιριστή: διάθεση να μαθαίνει και να βελτιώνεται».

-Το δικό σας νέο «κεφάλαιο», ως πρώτος προπονητής, πώς είναι;

«Ήμουν τυχερός που βρέθηκα στον πάγκο δύο σημαντικών ομάδων έως τώρα: της Μπόρνμουθ και της Μίντλεσμπρο. Στην πρώτη έκανα αρκετά καλή δουλειά, ενώ στη δεύτερη δεν κατάφερα να ολοκληρώσω το πλάνο μου. Ωστόσο, και οι δύο ήταν εξαιρετικές εμπειρίες. 

Προς το παρόν, εξετάζω τις προτάσεις που υπάρχουν για να επιστρέψω στους πάγκους, αναζητώντας την καλύτερη επιλογή».

-Θα σκεφτόσασταν να αναλάβετε μία ομάδα από την Ελλάδα; Το έκανε ο πρώην προπονητής της Χάντερσφιλντ, Κάρλος Κορμπεράν.
«Ναι, το γνωρίζω πως ανέλαβε τον Ολυμπιακό. Ικανός προπονητής και εργατικός.

Εννοείται πως είμαι ανοιχτός σε νέες προκλήσεις, ακόμα κι αν χρειάζεται να βρεθώ μακριά από την οικογένειά μου. Άλλωστε, συνέβη όταν ανέλαβα την Μπόρνμουθ».
AFCB - Official Club Website

-Πώς βλέπετε τη φετινή Premier League; Θα «σπάσει» κάποια ομάδα το δίπολο της Λίβερπουλ με τη Σίτι;
«Δεν βλέπω άλλη ομάδα να το διεκδικεί. Μάλιστα, πιστεύω πως η Μάντσεστερ Σίτι θα κερδίσει ξανά την Premier League. Με την προσθήκη του Χάαλαντ έγιναν καλύτεροι από πέρυσι. Είναι το πρώτο φαβορί, όχι μόνο για το πρωτάθλημα, αλλά και για το Champions League.

Από την άλλη, υπάρχουν βελτιωμένες ομάδες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Άρσεναλ, αλλά η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα βρίσκεται σε άλλο επίπεδο».

-Στο δίλημμα του φετινού καλοκαιριού, Νιούνιες ή Χάαλαντ δηλαδή, έχετε ήδη δώσει την απάντηση.
«Σίγουρα τάσσομαι υπέρ του Χάαλαντ. Ο Νούνιες είναι εξαιρετικός φορ, αλλά ο Νορβηγός είναι παίκτης άλλης κλάσης. Εξαιρετικό deal για τη Σίτι».

-Είναι και ο αγαπημένος σας παίκτης γενικότερα από την Premier League;
«Ίσως γίνει, αλλά προς το παρόν, ως πρώην κεντρικός αμυντικός, λατρεύω να βλέπω τον Φαν Ντάικ να παίζει. Κάνει το ποδόσφαιρο να μοιάζει τόσο απλό. Έχει απίστευτο έλεγχο της κάθε φάσης».

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0