Face to Face

Ο Χαβίτο στο BN Sports: «Ο Άρης μπορεί να προκριθεί, στο Κλ. Βικελίδης είναι πάντα αλλιώς τα πράγματα – Θέλω να επιστρέψω στην Ελλάδα»

Ο Χαβίτο στο BN Sports: «Ο Άρης μπορεί να προκριθεί, στο Κλ. Βικελίδης είναι πάντα αλλιώς τα πράγματα – Θέλω να επιστρέψω στην Ελλάδα»

Ώρα ρεβάνς για τον Άρη, ο οποίος καλείται, έχοντας πλέον τη βοήθεια των οπαδών του, να ανατρέψει το εις βάρος του 2-0 κόντρα στη Μακάμπι Τελ Αβίβ και να πάρει την πρόκριση για την επόμενη φάση του Conference League. Το BN Sports με αφορμή τη μάχη των «κιτρινόμαυρων» συνομίλησε με τον Φρανθίσκο Χαβίτο, έναν παίκτη που έγραψε τη δική του ιστορία με τον «θεό του πολέμου»

Δηλώσεις στον Αντώνη Κεφαλωνίτη

Ο Άρης αντιμετωπίζει την Μακάμπι Τελ Αβίβ, στη ρεβάνς της ήττας από τους Ισραηλινούς με 2-0, με το έργο των παικτών του Χερμάν Μπούργος να είναι σαφώς πολύ δύσκολο αλλά όχι και ακατόρθωτο.

Το BN Sports μίλησε με έναν παίκτη που έχει συνδεθεί όσο λίγοι με τις καλύτερες στιγμές της σύγχρονης ιστορίας των «κιτρινόμαυρων», τον Φρανθίσκο Χαβίτο, ο οποίος σχολίασε τις μάχες του Άρη με την Μακάμπι ενώ ξεκαθάρισε ότι θα ήθελε πολύ να επιστρέψει στη χώρα μας και να αναλάβει πόστο στην ομάδα της Θεσσαλονίκης.

5651990.jpg

Ο Άρης καλείται να ξεπεράσει το εμπόδιο της Μακάμπι Τελ Αβίβ. Το πρώτο παιχνίδι δεν πήγε καλά. Πιστεύεις μπορεί να ανατρέψει το σκορ και να πάρει την πρόκριση; Που θα πρέπει να χτυπήσει πιστεύεις;

«Η αλήθεια είναι ο πρώτος αγώνας στο Ισραήλ δεν πήγε καλά, ωστόσο η Ευρώπη έτσι είναι. Η Μακάμπι είναι μία καλή ομάδα όμως ο Άρης παίζει στην έδρα του, στο Κλ. Βικελίδης είναι πάντα αλλιώς τα πράγματα. Σίγουρα οι φιλοξενούμενοι θα παίξουν με τον χρόνο, όμως σημασία έχει οι παίκτες του Άρη να ακολουθήσουν πιστά το πλάνο του προπονητή τους. Δεν θα πρέπει να αγχωθούν εάν δεν έρθει γρήγορα το γκολ.

Το 2-0 δεν είναι σκορ που δεν ανατρέπεται ωστόσο όλα θα αρχίσουν από την άμυνα. Ο Άρης πρέπει να μη δεχθεί κάποιο γκολ και από εκεί και πέρα εφόσον βάλει ένα  όλα μπορούν να γίνουν. Θα είναι ένα παιχνίδι υπομονής που ελπίζουμε όλοι να μη μας κάνει καρδιακούς!

Θα χρειαστεί να πιέσει ο Άρης την Μακάμπι, πρέπει να την πιέσει, από την αρχή του αγώνα. Με τον κόσμο στο πλευρό του θα πάρει την απαραίτητη ώθηση και δύναμη. Βεβαίως είναι πολύ σημαντικό οι παίκτες να έχουν καθαρό μυαλό και να αποφύγουν τα λάθη. Σε αυτό το επίπεδο στην Ευρώπη, δεν υπάρχουν κακές ομάδες, όλες είναι καλές και το παραμικρό λάθος θα το πληρώσεις ακριβά, δεν είναι όπως στο ελληνικό πρωτάθλημα».

Ο Άρης φέτος έχει κάνει αρκετές σημαντικές μεταγραφές. Πιστεύεις μπορεί να κάνει κάτι καλό; Μπορεί να διεκδικήσει το πρωτάθλημα;

«Έχει κάνει όντως καλές μεταγραφές η ομάδα φέτος. Το θέμα είναι να γίνουν «ομάδα» όλοι αυτοί οι παίκτες και να δέσει καλά το σύνολο. Αυτό φυσικά χρειάζεται χρόνο και ενδεχομένως για κάποιους παίκτες να χρειάζεται ακόμα περισσότερος. Το ότι έχουν δαπανηθεί αρκετά χρήματα δεν σημαίνει ότι η ομάδα θα παίξει και καλά όμως υπάρχουν φυσικά απαιτήσεις. Είναι ευκαιρία φέτος γιατί πολλές ομάδες δεν έχουν ηρεμία και προσπαθούν να κάνουν ένα νέο ξεκίνημα.

Για να διεκδικήσεις το πρωτάθλημα χρειάζεσαι ηρεμία σε όλα τα επίπεδα και φυσικά καλή απόδοση όλη τη χρονιά, σε όλα τα πόστα, είτε στους παίκτες, είτε στον προπονητή, είτε στη διοίκηση. Εάν τα έχει αυτά φέτος ο Άρης φυσικά και μπορεί να παλέψει για το πρωτάθλημα. Πρώτος στόχος πρέπει να είναι η έξοδος στην Ευρώπη και ύστερα με πολύ δουλειά να προσπαθήσει και για το πρωτάθλημα».

5651897.jpg

Υπάρχει πιθανότητα να επιστρέψεις στον Άρη από κάποιο πόστο;

«Από την ομάδα του Άρη δεν μου έχει γίνει κάποια πρόταση, ούτε μου έχουν μιλήσει ότι με θέλουν εκεί. Εννοείται ότι τόσο εγώ όσο και η οικογένειά μου θέλουμε πολύ να γυρίσουμε στην Ελλάδα εφόσον υπάρξει πρόταση.

Δεν θα έλεγα όχι σε κάποια πρόταση από άλλο ελληνικό σύλλογο, στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχει μόνο μία πόρτα, όμως ο Άρης είναι κάτι διαφορετικό για μένα, θα είναι τέλειο να επιστρέψω σε κάποιο πόστο, επομένως περιμένω. Δεν έχει υπάρξει κάποια κρούση πάντως. Εάν θέλουν τη βοήθειά μου είμαι εδώ για τον Άρη».

3470036.jpg

Αντώνης Κεφαλωνίτης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0