Μια Φώτο μια Ιστορία

Όταν ο Φέρεντς Πούσκας σκόραρε για τα μάτια της Ρίτα Χέιγουορθ!

Όταν ο Φέρεντς Πούσκας σκόραρε για τα μάτια της Ρίτα Χέιγουορθ!

28/08/1961: Ένας σταρ του ποδοσφαίρου με μια σταρ της τέχνης μαζί; Πόση λάμψη μπορεί να αντέξει κανείς; Κι όμως αυτό, έχει συμβεί!

Γράφει η Ξανθίππη Δασκαλάκη

Φέρεντς Πούσκας. Ο άνθρωπος που έμελλε να αφήσει το όνομά του χαραγμένο για πάντα στην ιστορία του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, ενώ ταυτόχρονα την δημιουργούσε.

Από τα πρωταθλήματα, τα κύπελλα, τα μετάλλια και τις διακρίσεις ως ποδοσφαιριστής, μέχρι και τα επιτεύγματά του ως προπονητήςμε αποκορύφωμα για την ελληνική ιστορία τον τελικό του Wembley. Ωστόσο πώς μπορεί να συνδέεται με τη γκλαμουράτη σταρ της δεκαετίας του ’40, Ρίτα Χέιγουορθ;

56bb7374d4badf6be9a4fd462c050208.jpg

Ήταν 28 Αυγούστου του 1961 όταν Κολισέουμ Στάντιουμ στο Λος Άντζελες έβραζε, μη μπορώντας να περιμένει την εμφάνιση της Ρεάλ Μαδρίτης. Μέρος που αποτελούσε μέρος του tour της ομάδας, με εκκίνηση τη Χιλή.

Αντίπαλος; Η Λος Άντζελες UC (ποια;)! Ουσιαστικά μια ομάδα επίλεκτων κατά πάσα πιθανότητα της πόλης, η οποία ήταν πανέτοιμη να αντιμετωπίσει την «βασίλισσα» στη μεταξύ τους φιλική αναμέτρηση – με τις προσδοκίες φυσικά να είναι στο πάτωμα.

Η ομάδα του Λ.Α. δεν θέλησε να αφήσει παραπονεμένη τη Ρεάλ, με τον πίνακα να γράφει στο τέλος του 90λεπτου 0-9. Τον σχεδόν διψήφιο αριθμό τερμάτων «έγραψαν» οι Ντι Στέφανο (3), Πούσκας (2), Ντε Σολ (2) και Τεχάδα (2), ήτοι τέσσερις σκόρερ!

Φυσικά το γεγονός έκανε τον γύρο της Αμερικής, με τον αγώνα μάλιστα να μεταδίδεται έγχρωμα! Σε αυτό φυσικά έπαιξε κομβικό ρόλο και η παρουσία πολλών σταρ της εποχής που έδωσαν το «παρών», με επίτιμη καλεσμένη τη Ρίτα Χέιγουορθ.

Στο τέλος -λογικά- της αναμέτρησης η ηθοποιός με την ιδιοφυΐα του ποδοσφαίρου πόζαραν μαζί για μια φωτογραφία. Μια φωτογραφία, διαχρονική, που έγραψε στην ιστορία, δημιούργησε πολλά συναισθήματα και, φυσικά, δεν μένει απαρατήρητη!

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0