Football Talk

Ο γητευτής Παλάσιος και η επιτακτική ανάγκη για αντίστοιχες προσωπικότητες!

Ο γητευτής Παλάσιος και η επιτακτική ανάγκη για αντίστοιχες προσωπικότητες!

Κανονική διάρκεια τέλος, με τον Παναθηναϊκό να κλείνει με νίκη και όλα πλέον παίζονται στα play off. Οι «πράσινοι» έχουν βρει στο πρόσωπο του Παλάσιος αυτό που έλειπε χρόνια από την ομάδα, αλλά υπάρχει άμεση ανάγκη από πληθώρα προσωπικοτήτων.

Γράφει ο Δημήτρης Φεραδουρος

Ο Παναθηναϊκός έκανε το καθήκον του στο Περιστέρι, αλλά το αποτέλεσμα στο Χαριλάου… του χάλασε τα σχέδια, καθώς ήλπιζε σε μια ήττα ή ισοπαλία για να κλείσει την βαθμολογική διαφορά με τον Άρη.

Μπορεί η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, να πέταξε ένα ημίχρονο και να μην έκανε τις φάσεις του γκολ (συνηθισμένο φαινόμενο ειδικά στα εκτός έδρας ματς), αλλά στο δεύτερο πήρε αυτό που του αναλογούσε. Ο Αϊτόρ έχασε ένα πέναλτι στο 55ο λεπτό, γεγονός που έβαλε μεγαλύτερη πίεση στα πόδια των ποδοσφαιριστών και έκανε λίγο πιο δύσκολο το έργο τους, καθώς το ψυχολογικό (αν θέλετε) πρόβλημα του Παναθηναϊκού στο να σκοράρει εκτός έδρας θα μπορούσε να έχει λειτουργήσει και πάλι εις βάρος του.

Κυριαρχικό ποδόσφαιρο και το αργεντίνικο αστέρι

Ενώ οι «πράσινοι» παίζουν κυριαρχικό ποδόσφαιρο στα περισσότερα παιχνίδια, δεν παίρνουν πάντα αυτό που τους αναλογεί και πληρώνουν ανόητα και αβίαστα λάθη σε πολλές των περιπτώσεων. Κάτι τέτοιο δεν συνέβη στο Περιστέρι, με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς να αλλάζει πλευρές τους Αϊτόρ και Παλάσιος. Ο Σέρβος τεχνικός βλέπει την άνεση του Αργεντινού από την αριστερή πτέρυγα και πιστεύει πως οι δυνατότητες του είναι μεγαλύτερες από εκεί και επιβεβαιώνεται.

Πλέον ο Παναθηναϊκός μπορούμε να πούμε πως έχει βρει στο πρόσωπο του Αργεντίνου κάτι που έψαχνε πολλά χρόνια. Ένα εξτρεμ-ιστή που να είναι κινητικός και να προσφέρει. Με τα δύο γκολ επί του Ατρομήτου, έγινε ο πρώτος σκόρερ των «πράσινων» έχοντας 10 τέρματα, ενώ παράλληλα αποτελεί έναν από τους πιο (αν όχι «τον πιο») φορμαρισμένους παίκτες του πρωταθλήματος. Μπορεί στην αρχή του πρωταθλήματος να άκουσε τα χίλια-μύρια και να δέχτηκε σκληρή κριτική, αλλά λησμονούμε πως είναι ένας ποδοσφαιριστής, ο οποίος δεν είχε περάσει τα σύνορα της Λατινικής Αμερικής καθ’ όλη τη διάρκεια της καριέρας του και ήταν αναμενόμενο πως θα χρειαζόταν χρόνο προσαρμογής. Λέτε να είναι και αυτός ένας από τους Αργεντινούς που θα γράψουν ιστορία με το «τριφύλλι»; Τις απαντήσεις θα τις δώσει ο χρόνος, μα πάνω από όλα ο 30χρονος επιθετικός στο τερέν.
5533337_1.jpg

Άνετα μετά από 12 χρόνια, θα πρέπει να υπάρχει εμπιστοσύνη

Η παράδοση για τον Παναθηναϊκό απέναντι στον Ατρόμητο, στα εκτός έδρας παιχνίδια, καταγράφει 10 νίκες, 3 ισοπαλίες και 3 ήττες. Αν κανείς δει τα αποτελέσματα του «τριφυλλιού» όμως, περνάει… δύσκολα από το Περιστέρι. Για την ακρίβεια, είχε να πάρει νίκη με διαφορά μεγαλύτερης των δύο γκολ από τη σεζόν 2009/10, χρονιά που οι «πράσινοι» κατέκτησαν το τελευταίο τους πρωτάθλημα.

Μπορεί όντως ο Παναθηναϊκός να δυσκολεύεται να σπάσει το «μηδέν», αλλά ψάχνει υψηλές προσωπικότητες που θα του προσφέρουν σιγουριά και αξιοπιστία αν θέλει να μπει σε ρυθμούς πρωταθλητισμού. Όπως επίσης πρέπει να εμπιστευτεί και έναν προπονητή που θα προσφέρει και κάτι αντίστοιχο. Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς θα πρέπει να λαμβάνει τη στήριξη τόσο διοικητικά, όσο και από τον κόσμο, καθώς αν αναλογιστεί κανείς πως παρέλαβε καμένη γη και πως έπρεπε να κάνει ένα… ολικό λίφτινγκ στην ομάδα και αγωνιστικά, αλλά και στο θέμα της νοοτροπίας. Με παίκτες που τσακώνονται και μια αδούλευτη ομάδα επιθετικά. Μεταμόρφωσε τον Αϊτόρ και έκανε τον Βιγιαφάνιες αυτό που γνωρίζαμε από την πρώτη του θητεία, έχοντας μάλιστα την τέταρτη καλύτερη επίθεση με 41 γκολ (πίσω από ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό και ΑΕΚ) με ελάχιστες μεταγραφικές προσθήκες.
ipiccy_image_2_9.jpg

Η κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος τελείωσε και πλέον αναμένουμε την απόφαση σε ότι έχει να κάνει με τη βαθμολογική αφαίρεση των 5 βαθμών του ΠΑΣ Γιάννινα, για να μάθουμε και την τελική κατάταξη που θα καθορίσει ποιος εκ των ΟΦΗ και ΠΑΣ θα αγωνιστούν στα play off. Η ομάδα του Γιοβάνοβιτς, παρόλα αυτά πρέπει να κοιτάει μόνο τις πάνω θέσεις της βαθμολογίας και να μοχθήσει για να κατακτήσει θέση που οδηγεί σε έξοδο στην Ευρώπη, ανεξάρτητα με την πορεία που θα έχει στο Κύπελλο.

Υ.Γ. Η επιστροφή του Δημήτρη Κουρμπέλη στην βασική ενδεκάδα μετά από 15 μήνες αποτελεί από μόνο του σημαντικό γεγονός για την ομάδα, καθώς ο αρχηγός των πράσινων μπαίνει και πάλι σε κανονικούς ρυθμούς. Αν μάλιστα παρατηρήσουμε την δουλειά που έχει κάνει μέσα στο γήπεδο, για έναν ποδοσφαιριστή που προέρχεται από τόσο μεγάλη απραξία και το συνδυάσουμε με την απουσία του (τιμωρημένου) Ρούμπεν και του (τραυματία) Βιγιαφάνιες μπορούμε να αντιληφθούμε την σημαντικότητα της παρουσίας του.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0