Face to Face

Ο Μάρκους Μινχ στο BN Sports: «Όλα είναι πιθανά σε ντέρμπι Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός - Πάντα στην καρδιά μου η τριφυλλάρα» (video)

Ο Μάρκους Μινχ στο BN Sports: «Όλα είναι πιθανά σε ντέρμπι Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός - Πάντα στην καρδιά μου η τριφυλλάρα» (video)

Ο Γερμανός άλλοτε κορυφαίος αριστερός μπακ, Μάρκους Μινχ, που άφησε εποχή στο ελληνικό πρωτάθλημα με τη φανέλα του Παναθηναϊκού, μιλά στο BN Sports για τα ξεχωριστά ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, τις αναμνήσεις του από τους «πράσινους» και την αγάπη του για τις ιπποδρομίες!

Σχετικά Άρθρα

Συνέντευξη στον Κυριάκο Δημητρόπουλο

Στα ντέρμπι Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός έχουν αγωνιστεί ανά τα χρόνια σπουδαίοι ποδοσφαιριστές. Όλοι τους είχαν τη δυνατότητα να απολαύσουν και να ζήσουν έντονα τα μοναδικά συναισθήματα και την «καυτή» ατμόσφαιρα που προσφέρουν οι αναμετρήσεις του ελληνικού «clasico».

Ένας από εκείνους, που αγαπήθηκε όσο λίγοι στον Παναθηναϊκό για τη παρουσία και την προσφορά του στο τριφύλλι ήταν ο Μάρκους Μινχ! Ο Γερμανός αριστερός οπισθοφύλακας μετά από μια σπουδαία καριέρα σε κορυφαίες ομάδες όπως η Μπάγερν Μονάχου, η Μπάγερ Λεβερκούζεν, η Γκλάντμπαχ, η Τζένοα και η Μπεσίκτας μετακόμισε στην Αθήνα το 2003!

Ο Παναθηναϊκός τότε του Γιτζάκ Σουμ και του Βέλιμιρ Ζάετς έψαχνε έναν αριστεροπόδαρο φουλ μπακ, ο οποίος να μπορεί να παίξει και στη μεσαία γραμμή. Η συμφωνία με τον Ερόλ Μπουλούτ του Πανιωνίου θεωρούταν σχεδόν δεδομένη, ωστόσο τελικά δεν είχε προχωρήσει και έπειτα από σίριαλ είχε εγκαταλειφθεί. Έτσι, στις 19 Ιουλίου, οι «πράσινοι» φέρνουν τον Μάρκους Μινχ από την Γκλάντμπαχ.

Ο Μινχ «πάτησε» Ελλάδα με άκρα μυστικότητα και φυγαδεύτηκε από την πίσω πόρτα του Ιατρικού Κέντρου για να μην τον πάρουν χαμπάρι οι φωτογράφοι και οι δημοσιογράφοι! Τελικά, αφού όλα πήγαν καλά, υπέγραψε για 1+1 χρόνια. Ο Ζάετς δήλωνε ότι πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή που μπορεί να καλύψει όλη την αριστερή πλευρά. 

271244671_4772826636117314_3836440891937620566_n.jpg

Και πράγματι αυτό έμελλε να συμβεί για δύο σεζόν, καθώς ο Γερμανός μπακ κατέγραψε συνολικά 61 εμφανίσεις, 5 γκολ και 3 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις με τον Παναθηναϊκό. Η παρουσία του ήταν εξαιρετική και ο κόσμος τον λάτρεψε για το πάθος του και το «φαρμακερό» αριστερό του πόδι.

Το BN Sports ήρθε σε επικοινωνία με τον Μάρκους Μινχ, ο οποίος μας μίλησε για τα ντέρμπι Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός, κάνοντας και την εκτίμηση του για τον νικητή.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στο αν παρακολουθεί γενικότερα το ελληνικό πρωτάθλημα, για το αν είχε ποτέ κάποια πρόταση από το τριφύλλι μετά το τέλος της καριέρας του και για το πώς περνάει τη ζωή του τα τελευταία χρόνια, αφού αποσύρθηκε από την ενεργό δράση τη σεζόν 2005/06 και ασχολείται με τις ιπποδρομίες επαγγελματικά.

-Αγωνιστήκατε με τη φανέλα του Παναθηναϊκού για δύο σεζόν, από το 2003 έως και το 2005, τα τελευταία σας δηλαδή χρόνια στο ποδόσφαιρο, πριν κρεμάσετε τα παπούτσια σας. Ποιες είναι οι δυνατότερες αναμνήσεις που σας έρχονται στο μυαλό από εκείνη την περίοδο;

«Ήταν δύο υπέροχα χρόνια, τα τελευταία στην ποδοσφαιρική μου καριέρα. Δεν πρόκειται να ξεχάσω ποτέ τα όσα έζησα στην Αθήνα και στον Παναθηναϊκό. Ειδικά τότε που κατακτήσαμε το πρωτάθλημα και το νταμπλ το 2004. Παράλληλα, θυμάμαι ότι είχα κατακτήσει και το βραβείο του καλύτερου ξένου ποδοσφαιριστή του πρωταθλήματος.

Και όλα αυτά τη σεζόν όπου πραγματοποιήθηκαν στην Ελλάδα οι Ολυμπιακοί Αγώνες και πήρε η χώρα σας το Ευρωπαϊκό στην Πορτογαλία. Επιπλέον, ποτέ δεν θα ξεχάσω την μοναδική μου σχέση με την απίστευτη Θύρα 13».

-Ακολουθείτε ακόμα και σήμερα τα όσα συμβαίνουν στον Παναθηναϊκό ή γενικότερα στο ελληνικό ποδόσφαιρο; 

«Η αλήθεια είναι πως πράγματι παρακολουθώ σε ένα βαθμό τα όσα γίνονται στην Super League. Και βεβαίως ειδικά τα όσα αφορούν τον Παναθηναϊκό.

Γνωρίζω ότι τα τελευταία χρόνια η ομάδα μου δεν τα πηγαίνει τόσο καλά, αλλα εννοείται ότι πάντα την υποστήριζα και πάντα θα συνεχίσω να την υποστηρίζω».

271438616_411102000699633_3462705549121121674_n.jpg

-Ο Παναθηναϊκός αδιαμφισβήτητα είναι μια από τις μεγαλύτερες ομάδες στην Ελλάδα και μια από τις πιο γνωστές στην Ευρώπη. Ωστόσο, από το 2010 δεν έχει κατακτήσει ξανά το πρωτάθλημα και για 5 σερί σεζόν βρίσκεται εκτός των Ευρωπαϊκών διοργανώσεων. Τι πιστεύετε ότι έχει πάει λάθος και ο σύλλογος βρίσκεται μακριά από τις επιτυχίες;

«Πιστεύω ότι όλα αυτά τα χρόνια δεν έχει γίνει η σωστή επένδυση σε όλα τα επίπεδα στον Παναθηναϊκό. Και οικονομικά και αγωνιστικά. 

Ωστόσο, περισσότερο απ'όλα εκτιμώ ότι πρέπει να δοθεί παραπάνω έμφαση στις ακαδημίες και να βγουν μελλοντικοί αστέρες που θα στελεχώνουν την πρώτη ομάδα. Ο Παναθηναϊκός είναι ένας τεράστιος σύλλογος και αξίζει να βρίσκεται στην κορυφή».

-Την προσεχή Κυριακή (16/1) οι Έλληνες φίλαθλοι θα παρακολουθήσουν ακόμα ένα μεγάλο ντέρμπι ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας. Έχοντας αγωνιστεί σε αρκετά από τα ελληνικά «clasico» τι θυμάστε περισσότερο από αυτά;

«Πραγματικά είναι πολύ ξεχωριστά παιχνίδια. Πολύ έντονα, που σου προκαλούν συναισθήματα πάθους και η αδρεναλίνη είναι στα ύψη. Παράλληλα, δεν νομίζω ότι έχω ζήσει τόσο ξεχωριστή και αξέχαστη ατμόσφαιρα που δημιουργούν οι οπαδοί των δύο ομάδων, ειδικά του Παναθηναϊκού. Τα κορεό, επίσης, ήταν τέλεια.

Κατά τη γνώμη μου, το Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός συγκαταλέγεται σε ένα από τα καλύτερα ευρωπαϊκά ντέρμπι».

271585613_481404133409748_7722643966010096043_n.jpg

-Ο Ολυμπιακός έρχεται στη Λεωφόρο όντας πρώτος στην βαθμολογία, ενώ ο Παναθηναϊκός βρίσκεται στην 4η θέση. Μπορούν οι «πράσινοι» να κερδίσουν; Τι βλέπετε;

«Ποτέ σε τέτοιου είδους παιχνίδια δεν υπήρξε φαβορί, καθώς μπορεί να συμβεί το οτιδήποτε. Συμβαίνουν πράγματα και γεγονότα τα οποία δεν μπορείς να τα προσχεδιάσεις και πρέπει να είσαι έτοιμος να προσαρμοστείς σε κάθε συνθήκη.

Επιπλέον, υπάρχουν πολλά παραδείγματα, όπου δεν ήταν η καλύτερη ομάδα εκείνη που κέρδισε ένα ντέρμπι Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός. Συνεπώς, όλα είναι πιθανά!»

-Αφού σταματήσατε την καριέρα σας τη σεζόν 2005/06, υπήρξε κάποια στιγμή που να δεχθήκατε κάποια πρόταση όλα αυτά τα χρόνια από τον Παναθηναϊκό, για να αναλάβετε κάποιο πόστο στην ομάδα; 

«Όχι δεν είχα ποτέ κάποια πρόταση για να υπηρετήσω τον Παναθηναϊκό από κάποιο άλλο πόστο. Ωστόσο, πάντοτε έλεγα και το πιστεύω ακόμη πως εφόσον μου ζητηθεί το να συνεισφέρω ή να δώσω στην ομάδα κάποια συμβουλή μου, θα είμαι πάντοτε δίπλα της και θα το κάνω με χαρά.

Και αυτό γιατί πάντοτε θα αγαπώ τον Παναθηναϊκό και όλους όσους απαρτίζουν τον σύλλογο». 

271702327_4843868712395946_8140010893187656312_n.jpg

-Έχετε επισκεφτεί καθόλου την Ελλάδα τα τελευταία χρόνια;

«Βρισκόμουν στην Ελλάδα αρκετά συχνά, σχεδόν κάθε χρόνο, καθώς επισκεπτόμουν φίλους μου Έλληνες. Ωστόσο, εξαιτίας της πολύ δύσκολης κατάστασης με την πανδημία του κορωνοϊού, δεν έχω καταφέρει να έρθω το τελευταίο διάστημα.

Σίγουρα, όμως, όταν τελειώσουμε με όλη αυτή την περιπέτεια θα ήθελα να έρθω ξανά στην Ελλάδα. Μια πανέμορφη και εξαιρετικά φιλική χώρα, με υπέροχους ανθρώπους».

271491724_262979875923930_2632076694471685883_n.jpg

-Μιλήστε μου λίγο και για το πώς περνάτε τα τελευταία χρόνια τον προσωπικό σας χρόνο. Με τι ασχολείστε; Αν και γνωρίζω για τη μεγάλη σας αγάπη για το άλογα και τις ιπποδρομίες...

«Τα τελευταία χρόνια ζω στο Παρίσι και πράγματι ασχολούμαι επιτυχημένα και επαγγελματικά με τις ιπποδρομίες. Είναι πραγματικά τέλειο το να συμμετέχω σε τόσα παγκόσμια τουρνουά. Έχουμε βρεθεί με την ομάδα μου τόσο στην Αγγλία όσο και στην Αμερική σε καταπληκτικές διοργανώσεις, σα να λέμε το... Τσάμπιονς Λιγκ των ιπποδρομιών (γέλια). 

Βεβαίως και πρόκειται για ιδιαίτερα απαιτητική αποστολή και επιχείρηση, ωστόσο με τα αποτελέσματα που έχουμε είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος και χαρούμενος».

Κλείνοντας τη συνέντευξη, ο σπουδαίος Μάρκους Μινχ έστειλε και το δικό του ξεχωριστό μήνυμα στους φίλους του Παναθηναϊκού: «Εύχομαι μέσα από την καρδιά μου σε όλους τους φίλους του Παναθηναϊκού μια πετυχημένη χρονιά για την ομάδα και να είναι πάντα καλά και υγιείς. Η τριφυλλάρα θα είναι πάντα στην καρδιά μου!»






www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0