eSports & Games

To Minecraft είναι το πρώτο video game που ξεπέρασε το 1 τρισ. views στο YouTube

To Minecraft είναι το πρώτο video game που ξεπέρασε το 1 τρισ. views στο YouTube

Παιχνίδι φαινόμενο.

Σχετικά Άρθρα

Το Minecraft όχι απλά δεν χρειάζεται ιδιαίτερες, δεν χρειάζεται καμία σύσταση. Από το 2009 που κυκλοφόρησε έχει πουλήσει 238 εκ. αντίτυπα κάτι που σημαίνει ότι είναι το video game με τις καλύτερες πωλήσεις όλων των εποχών. Την ίδια στιγμή, ο μέσος όρων των ενεργών παικτών ανά μήνα είναι 140 εκ. και η Microsoft σίγουρα επαινεί καθημερινά τα στελέχη της που είχαν την ιδέα να εξαγοράσουν, το 2014, τα δικαιώματα του παιχνιδιού αλλά και την Mojang που βρίσκεται πίσω από την ανάπτυξή του, πληρώνοντας ένα ποσό που άγγιξε τα $2,5 δισ.

Τώρα το Minecraft σημείωσε ένα ακόμα ρεκόρ, όντας επίσημα το παιχνίδι, τα videos του οποίου ξεπέρασαν το 1 τρισ. views στο YouTube. Για να γιορτάσουν το γεγονός, οι υπεύθυνοι της πλατφόρμας λανσάρισαν μια νέα ιστοσελίδα με αναφορές σε αναρτήσεις και δημιουργούς που βοήθησαν περισσότερο στο να επιτευχθεί αυτό το κατόρθωμα μέσα σε μία δεκαετία. Με βάση έναν πρόχειρο υπολογισμό, αν η διάρκεια ενός view ήταν μόλις ένα δευτερόλεπτο, τότε το σύνολό τους αντιστοιχεί σε 30.000 έτη, οπότε γίνεται εύκολα αντιληπτό το πόσος χρόνος έχει αφιερωθεί.

Η επιτυχία είχε αρχίσει να φαίνεται από την εποχή που ξεκίνησαν οι αναρτήσεις videos για το Minecraft στο YouTube. Ένα από τα πλέον δημοφιλή το 2010 ήταν το Minecraft Rollercoaster! του χρήστη Nizzotch, που είχε 4,03 εκ. views και ήταν μακράν αυτό που συγκέντωσε το μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Πλέον τα πιο δημοφιλή videos για το παιχνίδι έχουν συνήθως πάνω από 100 εκ. views.

Ένα ακόμα ενδιαφέρον στοιχείο για το παιχνίδι της Mojang είναι ότι προσέλκυσε αρκετές γυναίκες δημιουργούς περιεχομένου. Μία από αυτές είναι η Aphmau που ξεκίνησε να ανεβάζει videos το 2012 και τώρα έχει περισσότερους από 11 εκ. εγγεγραμμένους χρήστες στο κανάλι της, με τα περισσότερα views (3,17 δισ.) από όλους τους δημιουργούς που ασχολούνται με το Minecraft.

Τέλος, η λογική λέει ότι το φράγμα των 2 τρισ. views θα ξεπεραστεί σχετικά σύντομα καθώς όσο περνάει ο καιρός η κοινότητα του Minecraft αυξάνεται με γοργούς ρυθμούς. Χρειάστηκαν οκτώ χρόνια για να ξεπεραστούν τα 500 δισ. views και δύο ακόμα για να κοπεί η κορδέλα του 1 τρισ.

Νικήτας Καβουκλής

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0