eSports & Games

To Battlefield 2042 είναι το μέλλον της σειράς, δηλώνει η ΕΑ και προβαίνει σε ριζικές αλλαγές

To Battlefield 2042 είναι το μέλλον της σειράς, δηλώνει η ΕΑ και προβαίνει σε ριζικές αλλαγές

Ο Vince Zampella θα ηγηθεί της προσπάθειας.

Η Electronic Arts αποφάσισε να προβεί σε σημαντικές αλλαγές στρατηγικής και ανακατατάξεις στο προσωπικό που ασχολείται με τη σειρά video games Battlefield. Οι αποφάσεις πάρθηκαν μετά το όχι και τόσο επιτυχημένο λανσάρισμα του Battlefield 2042, το οποίο σε καμία περίπτωση δεν δέχτηκε το θερμό καλωσόρισμα παικτών και κριτικών.

Πρώτα απ' όλα η ευθύνη της σειράς Battlefield περνάει στον Vince Zampella, που είναι ήδη επικεφαλής της Respawn Entertainment και της DICE Los Angeles που ανήκουν στην ΕΑ. Το μέγεθος της δικαιοδοσίας του δεν είναι ξεκάθαρο, καθώς ο πρόσφατα τοποθετηθείς στη θέση του γενικού διευθυντή του franchise, Byron Beede, παραμένει στο πόστο του.

«Δημιουργεί τρόπους διασκέδασης με ξεχωριστή κουλτούρα, που επεκτείνεται πέρα από τα παιχνίδια. Φέρνουμε στην ομάδα έναν από τους πλέον ταλαντούχους ανθρώπους, με μεγάλη επιρροή στον τομέα της διασκέδασης, σε ένα franchise που είναι έτοιμο να κατακτήσει τη μοντέρνα εποχή του gaming. Είναι ένα πολύ σημαντικό σημείο καμπής στην ιστορία των video games», δήλωσε η COO της EA, Laura Miele για τον Zampella.

«Η δυνατότητά του να ηγείται των studios και να κατευθύνει τις ομάδες ανάπτυξης ώστε να δημιουργούν μοναδικά εμπειρίες, είναι αξεπέραστη. Πιστεύω ότι η δομές, οι διαδικασίες και το όραμα που κουβαλάει θα επιτρέψουν στο Battlefield να μεγαλουργήσει. Κανένας δεν γνωρίζει τα shooters και τα live services καλύτερα από τον Vince», συμπλήρωσε η Mielle.

Μέρος των αλλαγών αποτελεί και απομάκρυνση του γενικού διευθυντή της DICE, Oskar Gabrielson, που αποχωρεί από την ΕΑ μετά από μία δεκαετή καριέρα, βρισκόμενος στην ηγεσία του σουηδικού studio τα τελευταία πέντε χρόνια. Τη θέση του θα αναλάβει η Rebecka Coutaz, που προηγουμένως υπηρέτησε για μια δεκαετία τη Ubisoft Annecy, ως διευθύνων σύμβουλος.

Η σειρά Battlefield θα σταματήσει να αποτελεί αποκλειστική ευθύνη της DICE, καθώς η EA έχει αποφασίσει ότι μια σειρά από studios θα δημιουργούν τα δικά τους παιχνίδια για το franchise και τελικός σκοπός είναι να δημιουργηθεί ένα ολόκληρο σύμπαν. Ήδη, η Ripple Effect που δημιούργησε το Portal mode του Battlefield 2042 εργάζεται σε μία νέα εμπειρία για το παιχνίδι, ενώ το ίδιο ισχύει και για το studio της εταιρείας στο Seattle που ιδρύθηκε πριν από μερικούς μήνες και έχει στην ηγεσία του τον πρώην creative director Marcus Lehto. Λέγεται ότι η ομάδα του Lehto έχει αναλάβει στην ανάπτυξη μια εμπειρίας που θα επικεντρώνεται στην αφήγηση.

«Πιστεύουμε ότι το Battlefield 2042 αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο για το μέλλον της σειράς την οποία θα μετατρέψουμε σε ολόκληρο σύμπαν. Όλοι εργαζόμαστε για το Battlefield. Είναι ένα από τα σημαντικότερα και πλέον προσοδοφόρα franchises της βιομηχανίας. Με συλλογική προσπάθεια έχουμε βάλει ως στόχο να ξεκλειδώσουμε τις τεράστιες προοπτικές του», τόνισε η Laura Miele.

Νικήτας Καβουκλής

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0