eSports & Games

Η πτώση πωλήσεων της πλατφόρμας GOG.com συρρικνώνει τα έσοδα της CD Projekt

Η πτώση πωλήσεων της πλατφόρμας GOG.com συρρικνώνει τα έσοδα της CD Projekt

Προβαίνει σε άμεσες αλλαγές η πολωνική εταιρεία.

Σχετικά Άρθρα

H CD Projekt δημοσίευσε την έκθεση πεπραγμένων για το τρίτο τρίμηνο το οικονομικού της έτους, όπου φαίνονται κέρδη για τον τομέα της εταιρείας που ασχολείται με την ανάπτυξη video games, αλλά απώλειες για τον τομέα που ασχολείται με το εμπόριό τους. Τα έσοδα της εταιρείας αυξήθηκαν κατά 38%, φτάνοντας τα $34,7 εκ. όμως τα καθαρά κέρδη μειώθηκαν σε ποσοστό 30% και ανήλθαν σε $3,92 εκ. Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο και CFO της CD Projekt, Piotr Nielubowicz, τα παραπάνω οφείλονται κατά ένα μέρος στο κόστος που εμπεριέχει η συνεχής κυκλοφορία updates για το Cyberpunk 2077 αλλά και οι εργασίες που έχουν ξεκινήσει για νέα projects.

Ένας ακόμα παράγοντας για τις όχι και τόσο ικανοποιητικές επιδόσεις είναι η πωλήσεις του GOG.com, του ψηφιακού καταστήματος της εταιρείας. Παρά την προσθήκη αξιόλογων τίτλων το περασμένο διάστημα, όπως η σειρά Star Trek, το Myst αλλά και το Psychonauts 2, τα έσοδα του GOG αυξήθηκαν μόλις κατά 3%, κάτι που μεταφράζεται σε $10,1 εκ. Την ίδια στιγμή, η πλατφόρμα κατέγραψε απώλειες $1,14 εκ. ενώ ένα έτος πριν το ποσό ήταν και πάλι αρνητικό, όμως συγκριτικά χαμηλό, δηλαδή $31.000. Από την αρχή του έτους έως το τέλος Σεπτεμβρίου οι ζημιές του GOG ήταν $2,21 εκ. και αν τις συγκρίνει κανείς με το $1,37 εκ. που ήταν τα έσοδα την αντίστοιχη περσινή περίοδο, αντιλαμβάνεται κανείς ότι υπάρχει σοβαρός λόγος ανησυχίας.

Αυτή ήταν η αφορμή που η CD Projekt αποφάσισε να προβεί σε διαρθρωτικές αλλαγές στο GOG με σκοπό να επιστρέψει το ηλεκτρονικό κατάστημα στις ρίζες του και στο εταιρικό μοντέλο που το έκανε δημοφιλές, δηλαδή στην πώληση κλασσικών παιχνιδιών δίχως τους περιορισμούς που θέτουν σύγχρονες τεχνολογίες όπως το DRM. Η δημιουργία διαδικτυακών εφαρμογών για την πλατφόρμα θα σταματήσει και οι προγραμματιστές που εργάζονταν στις αντίστοιχες θέσεις θα μετακινηθούν σε άλλα τμήματα της CD Projekt. Ακόμα, η ομάδα του GOG θα αποχωρήσει από το τμήμα ανάπτυξης του Gwent, προκειμένου να αφοσιωθεί όσο το δυνατό περισσότερο σε ιδέες που θα οδηγήσουν σε οικονομική ανθοφορία.

Μια ακόμα σημαντική είδηση από το στρατόπεδο της πολωνικής εταιρείας έχει να κάνει με την κυκλοφορία των εκδόσεων νέας γενιάς για τα Cyberpunk 2077 και The Witcher 3: Wild Hunt. Το πρώτο αναμένεται να γίνει διαθέσιμο για PlayStation 5, Xbox Series X και Xbox Series S το πρώτο τρίμηνο του 2022, ενώ το δεύτερο έως τα τέλη Ιουνίου του ίδιου έτους.

Νικήτας Καβουκλής

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0