Face to Face

Ο ρεπόρτερ της Αντβέρπ Ρόμπ Βαν Λιρ στο BN Sports: «Θα παραταχθούμε με αρκετές αλλαγές – Κρίθηκε στις λεπτομέρειες η πρόκριση του Ολυμπιακού»

Ο ρεπόρτερ της Αντβέρπ Ρόμπ Βαν Λιρ στο BN Sports: «Θα παραταχθούμε με αρκετές αλλαγές – Κρίθηκε στις λεπτομέρειες η πρόκριση του Ολυμπιακού»

Ο Ολυμπιακός που έχει κλειδώσει την 2η θέση και διεκδικεί με σοβαρές πιθανότητες την κορυφή του ομίλου, αρκεί να κερδίσει την Αντβέρπ στο Βέλγιο και να χάσει η Άιντραχτ Φρανκφούρτης. Ο ρεπόρτερ και δημοσιογράφος Ρόμπ Βαν Λιρ μίλησε αποκλειστικά στο BN Sports και τον Νότη Χάλαρη για τα δεδομένα της τελευταίας στροφής των ομίλων του Europa League.

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται στην Αμβέρσα του Βελγίου για την τελευταία του αγωνιστική υποχρέωση στο Europa League. Μετά από μία σειρά αγώνων στη φάση των ομίλων, έχει ξεκινήσει να προετοιμάζεται για την επόμενη πρόκληση της διοργάνωσης. Ωστόσο, απόψε (09/12) θα φανεί αν αυτή θα είναι στα νοκ-άουτ, όπου έμαθε και τους πιθανούς αντιπάλους, ή απευθείας στους «16».

Η νίκη κόντρα στην Αντβέρπ δεν αρκεί. Πρέπει να χάσει και η Άιντραχτ Φρανκφούρτης από τη Φενέρμπαχτσε στην Τουρκία. Ωστόσο, ο στόχος είναι ένας. Το μόλις δεύτερο «διπλό» στην ιστορία του στο Βέλγιο. Ο ρεπόρτερ του βελγικού συλλόγου και δημοσιογράφος της γνωστής ιστοσελίδας «HNL.be», Ρομπ Βαν Λιρ μίλησε αποκλειστικά στο BN Sports για την συγκεκριμένη αναμέτρηση.

Αναλυτικά είπε:

  • Πες για την κατάσταση στην Αντβέρπ. Πως αισθάνονται με την 4ηθέση του ομίλου;

«Πριν από μερικές εβδομάδες, υπήρχε μια αίσθηση κρίσης και υπήρχε μεγάλη πίεση στον προπονητή μετά τη βαριά ήττα εντός έδρας από τη Φενέρμπαχτσε και τον αποκλεισμό από το κύπελλο Βελγίου από τη Βέστερλο, ομάδα δεύτερης κατηγορίας. Όμως μετά από τις εξαιρετικές εμφανίσεις κόντρα στην Άντερλεχτ και -παρά την καθυστερημένη ισοφάριση- στη Φρανκφούρτη, η πίεση εξαφανίστηκε.

Σχετικά με την τέταρτη θέση και τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό. Πιστεύουμε ότι είχαμε κακή τύχη στα τρία πρώτα ματς. Θα μπορούσαμε να είχαμε πάρει περισσότερους βαθμούς απέναντι στη Φρανκφούρτη εντός, στον Ολυμπιακό εκτός έδρας και στη Φενέρμπαχτσε. Αυτό θα είχε αλλάξει πολλά. Υπήρχε μεγάλη φιλοδοξία μετά το καλοκαίρι, να έχουμε ευρωπαϊκή πρόκριση μετά τον χειμώνα, αλλά νομίζω ότι όλοι συνειδητοποιούν ότι είχαμε κακοτυχία και όλη η ομάδα -με πολλούς νέους παίκτες και νέο προπονητή- χρειαζόταν λίγο χρόνο»

  • Μαθηματικά, η Αντβέρπ δεν έχει καμία ελπίδα να συνεχίσει στην Ευρώπη. Αυτό αλλάζει τα πλάνα ενόψει του Ολυμπιακού;

«Ναι, ο προπονητής της Αντβέρπ είπε στον Τύπο ότι θα δώσει λίγη ξεκούραση σε μερικούς παίκτες, γιατί δεν διακυβεύεται πια πρόκριση. Περιμένω λοιπόν διαφορετικούς παίκτες σε σχέση με τα τελευταία παιχνίδια στο γήπεδο. Για παράδειγμα, ο Ναϊνγκολάν δεν θα παίξει. Ωστόσο, ο Πρίσκε είπε ότι η φιλοδοξία είναι να κερδίσουμε και να έχουμε ένα ωραίο τέλος της ευρωπαϊκής πορείας»

  • Θεωρείς πως η Αντβέρπ άξιζε αυτή την θέση στον όμιλο ή μπορούσε και πιο ψηλά;

«Με λίγη περισσότερη τύχη και λιγότερα ατομικά λάθη, θα μπορούσαμε να έχουμε τοποθετηθεί ψηλότερα θεωρώ. Το αποδείξαμε και στο γήπεδο. Χάσαμε παιχνίδια στο τέλος των αγώνων»

  • Η άποψη σου για τον Ολυμπιακό. Άξιζε την πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League και γιατί;

«Το  μόνο το παιχνίδι του Ολυμπιακού που είδα ήταν με την Αντβέρπ και στιγμιότυπα των άλλων αγώνων. Πιστεύω ότι όλες οι ομάδες ήταν αρκετά κοντά σε ποιότητα στον όμιλό μας και η πρόκριση κρίθηκε στις λεπτομέρειες»

  • Τι είναι αυτό που κάνει επικίνδυνη την Αντβέρπ σε αυτόν τον αγώνα;

«Πιστεύω ότι την κάνει είναι η φιλοδοξία και η ορμή των παικτών της Αντβέρπ που θα είναι στο γήπεδο. Θα έχουν πραγματικά τη φιλοδοξία να πάρουν μια νίκη, παρόλο που είναι ήδη εκτός EuropaLeague; Αυτή είναι η ερώτηση. Με κάποιους παίκτες που είναι κανονικά και στον πάγκο και θα έχουν την ευκαιρία να παίξουν τώρα, πιστεύω ότι θα έχουν κίνητρο για να πάρουν ένα καλό αποτέλεσμα. Από εκεί θα κριθεί και η έκβαση του παιχνιδιού»

  • Ποιο είναι το δυνατό και αδύναμο σημείο της Αντβέρπ;

«Ο καλύτερος παίκτης της σεζόν μέχρι στιγμής είναι ο Μπουτέζ, ο τερματοφύλακάς μας. Τα πιο πρόσφατα ματς, η αμυντική οργάνωση γίνεται όλο και καλύτερη. Επίσης το ομαδικό πνεύμα και η αγωνιστικότητα, να μην τα παρατάς ποτέ είναι δυνατά σημεία για την ομάδα.

Όσο για την αδυναμία.  Έγινε πολύ ροτέισον από την αρχή της σεζόν. Και στην Ευρώπη, ο Αμπντουλάγιε Σεκ, ίσως ο καλύτερος κεντρικός αμυντικός στην ομάδα μας, δεν έχει δικαίωμα να παίξει. Αυτό είναι κακό και θα το νιώσουμε. Μερικές φορές, του λείπει επίσης κάποια επιθετική δημιουργικότητα»

  • Ποιες είναι οι διαφορές που περιμένεις να βρεις από το ματς του Πειραιά;

«Στον Πειραιά έπαιξαν το παιχνίδι οι αμυντικοί Μπατάιγ (που πήρε κόκκινη κάρτα), Αλμέιδα και Μπούτα. Τώρα, τις τελευταίες εβδομάδες, οι τρεις τους είναι πάντα στον πάγκο, για αρκετούς λόγους. Ανάλογα με το ποιος θα παίξει, θα δείτε μια ελαφρώς διαφορετική άμυνα.

Επίσης τις τελευταίες εβδομάδες ο Φίσερ  παίζει ως 10άρι. Στην αρχή της σεζόν έπαιζε περισσότερο ως αριστερός εξτρέμ. Γενικότερα τις τελευταίες εβδομάδες υπάρχει μεγαλύτερη σταθερότητα στην ομάδα. Όταν παίξαμε μαζί σας για πρώτη φορά, υπήρχαν άλλοι παίκτες στο γήπεδο κάθε εβδομάδα»

  • Τα όσα συνέβησαν στο ματς με την Μπέερσχοτ τα επηρεάσουν την ομάδα; Ή η νίκη θα είναι υπέρ τους;

«Όλη η ομάδα και οι οπαδοί πήραν μια ώθηση της αυτοπεποίθησης. Η Μπέερσχοτ είναι ο αντίπαλος της πόλης, επομένως το στοίχημα ήταν υψηλό το περασμένο σαββατοκύριακο. Αλλά κάναμε ένα πολύ δυνατό και γεμάτο αυτοπεποίθηση παιχνίδι. Τα όσα έγιναν ήταν εκτός γηπέδου και δεν άγγιξαν τους ποδοσφαιριστές μας»


Νότης Χάλαρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0