Football Talk

Ολυμπιακός: Χορεύοντας στη... βροχή!

Ολυμπιακός: Χορεύοντας στη... βροχή!

Ο Σισέ πέτυχε δύο γκολ, ο Ρόνι Λόπες σκόραρε για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι, αλλά αυτός που έκανε πραγματικά την διαφορά στη νίκη του Ολυμπιακού επί του ΟΦΗ στο Ηράκλειο ήταν ο Γιαν Εμβιλά. 

Σχετικά Άρθρα

Γράφει ο Δημήτρης Σπηλιόπουλος

Με μια από τις καλύτερες φετινές του εμφανίσεις, ο Ολυμπιακός πέρασε πολύ πιο εύκολα από ότι αναμενόταν από το Ηράκλειο και διατήρησε το απόλυτο εκτός έδρας στο πρωτάθλημα.  Για την ακρίβεια το έκανε να φαίνεται εύκολο, βγάζοντας την συνήθη αποφασιστικότητα κάθε φορά που πηγαίνει στην επαρχεία. Επιπλέον, είχε τον Γιαν Εμβιλά στην καλύτερη του φετινή εμφάνιση.

Ο σπουδαίος Γάλλος κεντρικός χαφ ανεβάζει σταδιακά την απόδοση του το τελευταίο διάστημα και το βράδυ του Σαββάτου στο «Γεντί Κουλέ» δεν έκανε ουσιαστικά τίποτα παραπάνω από το να πιάσει τα δικά του στάνταρ, θυμίζοντας σε όλους πόσο κομβικός παίκτης είναι για τον Ολυμπιακό του Μαρτίνς.  Είναι τέτοια και η θέση που αγωνίζεται, και τα χαρακτηριστικά του παιχνιδιού του και αυτά που του ζητάει ο προπονητής, που ο Γιαν Εμβιλά αποτελεί βαρόμετρο για τους Πειραιώτες. Ακριβώς γιατί ο ρόλος του είναι πολύπλοκος και πολυσύνθετος. Είναι αυτός που θα πάρει την πρώτη μπάλα από τους στόπερ για να ξεκινήσει η επίθεση, είναι αυτός που σε φάση άμυνας έχει την εντολή να λειτουργεί σαν τρίτος κεντρικός αμυντικός, παρέχοντας τους την απαραίτητη κάλυψη. Είναι επίσης αυτός που όσο εύκολα μπορεί να ηρεμήσει το παιχνίδι της ομάδας, άλλο τόσο εύκολα μπορεί να συνεισφέρει στο άμεσο παιχνίδι με την καταπληκτική του ικανότητα στις μακρινές μεταβιβάσεις. 

Άραγε, πόσοι ποδοσφαιριστές στην Ελλάδα μπορούν να κάνουν την πάσα που κάνει ο Εμβιλά στον Ρέαμπτσιουκ στην φάση του 24', στη μεγάλη ευκαιρία του Ρόνι Λόπες; Ρητορικό, προφανώς, το ερώτημα. Μπροστά σε αυτό, οι δύο ασίστ που μοίρασε στον Σισέ φαίνονται… παιχνίδακι για τον Γάλλο. Απέναντι στον ΟΦΗ, ο Γάλλος ήταν παντού. Με τους Μπουχαλάκη και Αγκιμπού Καμαρά να είσαι σε μάλλον μέτρια βραδιά, ο Εμβιλά κυριάρχησε μόνος του απέναντι στην μεσαία γραμμή των Κρητικών. Όχι απλά πήρε τις περισσότερες μονομαχίες στον χώρο ευθύνης του, αλλά μέσα και σε σχεδόν όλες τις φάσεις του Ολυμπιακού.

Φυσικά, δεν χρειαζόταν αυτό για να μάθουμε πόσο σημαντικός είναι ο 31 ετών Γάλλος για τους Πειραιώτες. Τα έχει δώσει τα διαπιστευτήρια του ο Εμβιλά και πλέον όντας υγιής και με αγωνιστικό ρυθμό αυτό που μένει είναι να σταθεροποίηση την απόδοση του σε αυτά τα επίπεδα, ανεβάζοντας παράλληλα την κλίμακα στις δυνατότητες της ίδιας της ομάδας του. 

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0