Πρόσωπα

Ο Ρόνι Λόπες γίνεται ο «άσος στο μανίκι» που έψαχνε ο Πέδρο Μαρτίνς (video)

Ο Ρόνι Λόπες γίνεται ο «άσος στο μανίκι» που έψαχνε ο Πέδρο Μαρτίνς (video)

Έχει βρει δίχτυα σε δύο σερί παιχνίδια και δείχνει πιο… ποδοσφαιριστής από αυτό που είδαμε στις αρχές της σεζόν. Ο Ρόνι Λόπες το πήρε «απόφαση», άλλαξε και ο Ολυμπιακός βλέπει στο πρόσωπό του έναν διαφορετικό… Μπρούμα!

Σχετικά Άρθρα

«Ξέρω πολύ καλά τι μπορώ να κάνω. Δεν μπορώ να αδικήσω κάποιον επειδή δεν έπαιζα. Ήταν αποκλειστικά δική μου ευθύνη. Δούλεψα σκληρά και θα δουλέψω ακόμη περισσότερο. Γιατί θέλω να δείξω την ευγνωμοσύνη μου στον Ολυμπιακό, που πάλεψε για να με αποκτήσει το καλοκαίρι, με εμπιστεύθηκε».  Η ακριβότερη αγορά ποδοσφαιριστής στην ιστορία της Σεβίλλης αλλά και μία μεταγραφική «βόμβα» για τον Ολυμπιακό το περασμένο καλοκαίρι.

Ο Ρόνι Λόπες δεν έδωσε καθόλου θετικά δείγματα στις πρώτες του εμφανίσεις, όμως η «αύρα» του Πέδρο Μαρτίνς, τον έβαλε στον σωστό δρόμο. Μέσα σε τρεις μήνες, βλέπουμε έναν άλλον εξτρέμ στον αγωνιστικό χώρο. Η δουλειά, η υπομονή και ο χρόνος που πήρε από τον Πορτογάλο προπονητή, τον πρόσθεσε ψηλά στην εξίσωση των εξτρέμ.

Η περίπτωσή του θυμίζει Μπρούμα και αντικρούεται με αυτήν του Ονιεκούρου. Ωστόσο, άθελά του, όσο χρόνο του πρόσφερε ο Νιγηριανός, άλλο τόσο μπορεί να του προσφέρει ο Πορτογάλος.

Στην Μπρατισλάβα «έσβησε» την τρέλα…

Η απόκτηση του Χένρι Ονιεκούρου έναντι πέντε εκατ. ευρώ είχε προκαλέσει τεράστιο ενθουσιασμό στις τάξεις του Ολυμπιακού. Όπως και η μεταγραφή του Ρόνι Λόπες. Αμφότεροι ήταν στα ραντάρ του Πέδρο Μαρτίνς για τουλάχιστον τρία χρόνια και την κατάλληλη στιγμή, οι «ερυθρόλευκοι» του πρόσφεραν όσα ήθελε. Ο Νιγηριανός εξτρέμ πέτυχε το παρθενικό του γκολ στο δεύτερο ματς των play off του Europa League επί της Σλόβαν Μπρατισλάβας.

Στο ίδιο παιχνίδι, ο Πορτογάλος άσος έκανε το επίσημο ντεμπούτο του με τα «ερυθρόλευκα». Για 30 λεπτά, η φήμη του είχε απομυθοποιηθεί. Ο κόσμος του Ολυμπιακούς είδε έναν ποδοσφαιριστή που δεν μπορούσε να τρέξει, να ντριμπλάρει, ακόμα και να κάνει κοντρόλ. Σαν ένας παλαίμαχος σε ηλικία 25 ετών. Ούτε καν αυτός που είχαμε συνηθίσει με τη Νις την περασμένη σεζόν.

Από την άλλη, το γεγονός πως ήταν δανεικός με οψιόν στα 12 εκατ. ευρώ από την Σεβίλλη, έκανε το κοινό του ελληνικού συλλόγου περισσότερο να… γελάει και να αναμένει την επιστροφή του στην Ανδαλουσία παρά να τον εμπιστευτεί. Δεύτερο δείγμα με Ατρόμητο όπου για 45 λεπτά ήταν… ανύπαρκτος. Το τελικό 0-0, έκανε ακόμα πιο δύσκολα τα πράγματα για τον ίδιο και ο Πέδρο Μαρτίνς κατάλαβε πως πρέπει να αναλάβει.

Η «κλασσική» πίστωση χρόνου του Μαρτίνς και ο παράγοντας Ονιεκούρου…

Έπειτα από τα άκρως αρνητικά, πρώτα δείγματα γραφής του 25χρονου, ο Πέδρο Μαρτίνς επέστρεψε στην κλασσική τακτική του. Να δίνει χρόνο στις προπονήσεις και όχι στο αγωνιστικό κομμάτι. Ουσιαστικά, οι στιγμές που τον άφηνε στον πάγκο ή στην εξέδρα, ήταν μία προφύλαξη από τα «προκατειλημμένα» μάτια του κόσμου. Έπρεπε να τον χρησιμοποιεί κάποια στιγμή όπου το φίλαθλο κοινό δεν θα είναι εκεί να τον «γιουχάρει» με το πρώτο λάθος.

Ο ίδιος άρπαξε την ευκαιρία. Δούλεψε αρκετά και είχε την ευλογία να πετύχει το «διαμάντι» που λέγεται Αγκιμπού Καμαρά αλλά και να συνεχίσει να αγωνίζεται ο Χένρι Ονιεκούρου. Ο Νιγηριανός εξτρέμ δεν έχει επιστρέψει σε καμία περίπτωση, τα χρήματα που έβγαλε ο Ολυμπιακός από τα ταμεία του, όμως έχει βοηθήσει τον Λόπες να κερδίσει χρόνο.

Απέναντι στον Λεβαδειακό για το κύπελλο Ελλάδας, ο Ρόνι Λόπες άρπαξε την μεγάλη του ευκαιρία. Έφτιαξε φάσεις, το πάλεψε, έβγαλε ποιότητα και πέτυχε το 3-2 που αφήνει τα πάντα ανοιχτά για την ρεβάνς στον Πειραιά. Το πρώτο πάτημα έγινε, μέχρι αυτό της Κρήτης. Σε ακόμα ένα εκτός έδρας, ο Πορτογάλος άσος βρήκε δίχτυα, διαμορφώνοντας με εντυπωσιακό τρόπο το τελικό 3-1 για τον Ολυμπιακό. Ο Πέδρο Μαρτίνς μπορεί να χαμογελάει, δεδομένου πως έχει και τον Γιώργο Μασούρα σε εξαιρετική κατάσταση.

Μην δούμε έναν νέο… Μπρούμα!

Η αποχώρηση του Ντάνιελ Ποντένσε άφησε ένα μεγάλο κενό στα «φτερά» του Ολυμπιακού. Η πώλησή του στη Γουλβς έκανε τον ελληνικό σύλλογο να ψαχτεί αρκετά για να βρει τον κατάλληλο αντικαταστάτη του. Πρώτο ο Εμρέ Μορ που έφυγε… νύχτα και μετά ο Μπρούμα. Ο δανεισμός από την Αϊντχόφεν με οψιόν επτά εκατ. ευρώ έκανε αρκετά χαρούμενο τον Πέδρο Μαρτίνς, όμως το αποτέλεσμα δεν ήταν αυτό που θα περίμεναν πολλοί.

Με εννέα γκολ και τρεις ασίστ σε 33 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, ο διεθνής εξτρέμ πήρε το αεροπλάνο για την επιστροφή στην Ολλανδία. Εκεί, παρότι αρχικά ήταν εκτός πλάνων, κατάφερε, όχι απλά να κερδίσει μία θέση στο ρόστερ αλλά να αποτελέσει το βασικό εξτρέμ. Αυτό, βγάζει το αποτέλεσμά στο χορτάρι. Σε μόλις 22 ματς, έχει πετύχει επτά τέρματα, δηλαδή δύο λιγότερα, από όλη τη σεζόν πέρσι, ενώ έχει μοιράσει και δύο ασίστ.

Το παράδειγμα του Μπρούμα είναι ο οδηγός του Πέδρο Μαρτίνς για τον Ρόνι Λόπες. Η μόνη τους διαφορά, είναι πως με τον 25χρονο άσο, ο προπονητής του Ολυμπιακού δούλεψε πιο άμεσα και μεθοδικά, βάζοντάς τον σε ειδική διατροφή και βελτιώνοντάς του κάποια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που είχε αδυναμία. Από την πλευρά του, ο ταλαντούχος άσος τα βγάζει στον αγωνιστικό χώρο και είναι έτοιμος να δώσει στον Ονιεκούρου αυτό που χρειάστηκε. Χρόνο.


Νότης Χάλαρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0