Football Talk

ΟΦΗ – Ολυμπιακός 1-3: Ρεσιτάλ Σισέ στην Κρήτη και... χαλαρός στην κορυφή! (video)

ΟΦΗ – Ολυμπιακός 1-3: Ρεσιτάλ Σισέ στην Κρήτη και... χαλαρός στην κορυφή! (video)

Μια δύσκολη νίκη πήρε ο Ολυμπιακός στην Κρήτη επικρατώντας 3-1 του ΟΦΗ στην 11η αγωνιστική της Super League. Πλέον οι «ερυθρόλευκοι» περιμένουν με ανυπομονησία να δουν τι θα γίνει στο μεγάλο ντέρμπι ανάμεσα σε ΑΕΚ και Παναθηναϊκό.

Αν και οι Κρητικοί του έβαλαν δύσκολα αρχικά, ο Ολυμπιακός κατάφερε εν τέλει με ένα ξέσπασμα στο δεύτερο ημίχρονο να επιβληθεί του ΟΦΗ 3-1 στο «Θεόδωρος Βαρδινογιάννης» για την 11η αγωνιστική της Super League. Το παιχνίδι επέφερε την σφραγίδα του Παπέ Αμπού Σισέ ο οποίος επέστρεψε στα γκολ έπειτα από 9 αγωνιστικές, σκοράροντας δις!

1ο ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Σε πολύ δυναμικούς ρυθμούς ξεκίνησε η αναμέτρηση! Η μεσαία γραμμή είχε μετατραπεί σε πεδίο μάχης, ενώ αμφότερες οι ομάδες ασκούσαν ασφυκτική πίεση στις αντίπαλες περιοχές.

Ο ΟΦΗ ήταν αυτός που είχε τον πρώτο λόγο στο ξεκίνημα του παιχνιδιού, με τον Καστάνιος να γίνεται απειλητικός στο 8’ και τον Βατσλίκ να μπλοκάρει. Στη συνέχεια ο Τσέχος κίπερ απεδείχθη σωτήρας για τους φιλοξενούμενους, αφού «έβσησε» το απρόσεκτο γύρισμα του Μπα (14’).


Η πίεση του ΟΦΗ απέφερε εν τέλει καρπούς για το σύνολο του Νίκου Νίοπλια, με την ομάδα να παίρνει προβάδισμα μόλις στο 16ο λεπτό. Πιο συγκεκριμένα οι Κρητικοί εκτέλεσαν το κόρνερ, ο Εμβιλά έδιωξε πάνω στον Μεγιάδο και στη συνέχεια ο Αργεντινός σούταρε στα σώματα. Οι «ερυθρόλευκοι» προσπάθησαν να απομακρύνουν ωστόσο δεν το έκαναν επιτυχημένα, η μπάλα έφτασε στα πόδια του Διαμαντή ο οποίος με ένα δυνατό σουτ «νίκησε» τον Βατσλίκ και έκανε το 1-0!


Ο Ολυμπιακός θέλησε να αντιδράσει, γεγονός που προσπάθησε με τον Ρόνι Λόπες στο 24’, ωστόσο ο Επασί απέκρουσε σωτήρια. Ό,τι δεν έπραξε όμως ο Βραζιλιάνος, το έκανε στην επόμενη μόλις φάση ο Σισέ! Συγκεκριμένα έπειτα από την σέντρα του Εμβιλά, ο Σενεγαλέζος αμυντικός έπιασε μια κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-1!


Από την στιγμή της ισοφάρισης κι έπειτα ο ρυθμός είχε καταλαγιάσει, με τους «ερυθρόλευκους» να έχουν πάρει τα μέτρα που θέλουν ωστόσο να μην μπορούν να απειλήσουν ουσιαστικά.

2ο ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Τα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου, σίγουρα δεν είχαν καμία σχέση με εκείνα του πρώτου. Ο Ολυμπιακός μπήκε… φουριόζος, απειλώντας και βρίσκοντας δίχτυα από νωρίς!

Συγκεκριμένα στο 49’ ζήσαμε ένα… déjà vu του πρώτου τέρματος καθώς ο Εμβιλά γέμισε από τα αριστερά και ο Σισέ, για ακόμη μία φορά, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-1!


Έτσι λοιπόν το γκολ για τους φιλοξενούμενους δεν άργησε πολύ να έρθει και αυτή τη φορά επέφερε την υπογραφή του Ρόνι Λόπες. Στο 60' ο Βραζιλιάνος έκανε ό,τι ήθελε στην αντίπαλη περιοχή και με εξαιρετικό τελείωμα έκανε το 3-1.


Περίπου δέκα λεπτά αργότερα οι «ερυθρόλευκοι» έφτασαν ακόμη μία φορά πολύ κοντά σε ένα ακόμη γκολ, με τον Σισέ να πιάνει μία ακόμη κεφαλιά και τον Επασί να αποκρούει. Στη συνέχεια το πλασέ του Μπα χτύπησε στο κάθετο δοκάρι και πέρασε άουτ.

Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο ΟΦΗ είχε μια πολύ μεγάλη ευκαιρία να φτάσει στο γκολ με τον Στάικο να δοκιμάζει το πόδι του, ωστόσο ο Βατσλίκ ήταν καθοριστικός και απέκρουσε.

Ο MVP

Αδιαμφισβήτητα ο Σισέ. Ο Σενεγαλέζος ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης σκοράροντας τόσο για την ισοφάριση, όσο και για την ανατροπή του Ολυμπιακού.

Η φάση του αγώνα

Το 2-1 του Ολυμπιακού. Το γκολ αυτό έφερε τούμπα το παιχνίδι, ενώ ήταν το έναυσμα για να κάνει ο Ρόνι Λόπες το 3-1 στο 60ο λεπτό.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

ΟΦΗ (Νίκος Νιόπλιας): Επασί, Μαρινάκης, Βούρος, Διαμαντής (75' Σελίμοβιτς), Μπαλογιάννης, Τοράλ (89' Στάικος), Μεγιάδο, Ντε Γκούζμαν, Φαν Ντάινεν (68' Τσιλιανίδης), Λάμπρου (68' Γιάννου), Καστάνιος (68' Καμάου)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς)Βατσλίκ, Λαλά, Μπα, Σισέ, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Μπουχαλάκης (65' Μ. Καμαρά), Λόπες (90' Βαλμπουενά), Α. Καμαρά, Μασούρας (80' Ονιεκούρου), Ελ Αραμπί (89' Τικίνιο)

Ξανθίππη Δασκαλάκη

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0