Football Talk

ΑΕΚ: Ο MVP στα Γιάννενα Σάκχοφ και που είναι χρήσιμος ο Ουκρανός (video)

ΑΕΚ: Ο MVP στα Γιάννενα Σάκχοφ και που είναι χρήσιμος ο Ουκρανός (video)

Ο Γεβγέν Σάκχοφ επέστρεψε στη δράση και πήρε την ευκαιρία του από τον Γιαννίκη στα Ιωάννινα, όντας ο λυτρωτής για την ΑΕΚ στο 90’ – Γιατί δεν έπαιζε όμως τόσο καιρό και που μπορεί να φανεί χρήσιμος στο μέλλον;

Γράφει ο Θοδωρής Καρβουνιάρης

Στο ματς του Σαββάτου για την ΑΕΚ στα Γιάννενα ο Γεβγέν Σάκχοφ αποδείχθηκε ο λυτρωτής της Ένωσης, χαρίζοντάς της τη νίκη με το γκολ που σημείωσε στο 90’. Ένα γκολ που είχε ανάγκη τόσο η ίδια η ομάδα, όσο και ο ίδιος ο Σάκχοφ.

Στο ματς αυτό ο Αργύρης Γιαννίκης έριξε τον Ουκρανό στο 79’. Όσο διάστημα αγωνίστηκε έκανε πραγματικά τη διαφορά. Στα 11 «καθαρά» λεπτά συν τα 4’ των καθυστερήσεων ο Σάκχοφ έγινε 9 φορές αποδέκτης πάσας, είχε 3/3 κερδισμένες προσωπικές μονομαχίες, 2/2 μονομαχίες στο αέρα, 9/9 εύστοχες πάσες εκ των οποίων οι τρεις προωθητικές, όπως και δυο τελικές εκ των οποίων η μία έγινε γκολ και η άλλη χτύπησε στην πλάτη του Βράνιες και έφυγε άουτ, ενώ πήγαινε προς το τέρμα!

Αν μη τι άλλο οι αριθμοί του Σάκχοφ το διάστημα που έπαιξε στα Γιάννενα, είναι εντυπωσιακοί. Ειδικά αν σκεφτούμε πως ο Ουκρανός είχε να αγωνιστεί απ’ τον αγώνα στο Βόλο (24/10), όταν έπαιξε 13 λεπτά. Έπειτα ακολούθησαν τρία παιχνίδια, όπου δεν έπαιξε λεπτό. Γενικά φέτος ο Σάκχοφ έχει αγωνιστεί σε 7 ματς πρωταθλήματος και μόλις 120’ αγωνιστικά λεπτά.

Το συμβόλαιο του Σάκχοφ με την ΑΕΚ τελειώνει το καλοκαίρι. Το τι θα γίνει κι αν θα ανανεωθεί θα φανεί στο μέλλον. Αυτό που είναι πλέον γνωστό είναι πως ο Ουκρανός έχει περάσει δυο φορές μέσα σε έναν χρόνο δυο φορές κορονοϊό. Η αρρώστια τον πήγε πίσω σε επίπεδο φυσικής κατάστασης.

Ο ίδιος συνέχισε να δουλεύει μεθοδικά, να ακολουθεί και ειδικό πρόγραμμα, να μην δημιουργεί κανένα πρόβλημα και να μάχεται προκειμένου να επανέλθει στα περσινά επίπεδα που ήταν, πριν κολλήσει Covid – 19, όταν και έκανε τη διαφορά στο κέντρο της ΑΕΚ.

Που τον χρειάζεται περισσότερο η ομάδα

Πάμε λίγο όμως και στα αγωνιστικά: Ο Σάκχοφ είναι ένα κλασικό 8άρι. Δεν μπορεί να… τρέχει συνέχεια όλο το γήπεδο. Όμως όταν η μπάλα παίζεται στο μισό του αντιπάλου μπορεί και τη μπάλα να κυκλοφορήσει σωστά μπροστά και σουτ να κάνει έξω από την περιοχή και αντίπαλη περιοχή να πατήσει ως box to box κεντρικός χαφ. Ωστόσο, στο αμυντικό κομμάτι και όταν η ΑΕΚ χρειάζεται να έχει γρήγορες επιστροφές δύσκολα μπορεί να ανταπεξέλθει. Δεν είναι δηλαδή παίκτης με ένταση και ο Γιαννίκης θέλει να έχει ένταση η ΑΕΚ στο παιχνίδι της σε όλες τις γραμμές. Αυτός είναι και ο λόγος που δεν είδαμε τον Ουκρανό να παίζει περισσότερο.

Ο Σάκχοφ, λοιπόν, σε ματς που η ΑΕΚ παίζει σαν τη γάτα με το ποντίκι τον αντίπαλό της και η μπάλα παίζεται γύρω από την αντίπαλη περιοχή ο Σάκχοφ μπορεί να προσφέρει πολλά. Όπως προσέφερε και στα Ιωάννινα. Σε άλλα ματς, που ο αντίπαλος παίζει πιο επιθετικά και η ΑΕΚ χρειάζεται συνεχείς μεταβιβάσεις από την άμυνα στην επίθεση και το αντίθετο, η ομάδα χρειάζεται διαφορετικά στοιχεία.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0