Football Talk

ΠΑΣ Γιάννινα – ΑΕΚ 1-2: «Χρυσή» αλλαγή ο Σάκχοφ, ξέρανε τους Ηπειρώτες στο 90'!

ΠΑΣ Γιάννινα – ΑΕΚ 1-2: «Χρυσή» αλλαγή ο Σάκχοφ, ξέρανε τους Ηπειρώτες στο 90'!

Η ΑΕΚ επικράτησε με 2-1 (27/11) του ΠΑΣ Γιάννινα στο στάδιο των Ζωσιμάδων, με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Γέβγεν Σάκχοφ που… λύτρωσε την «Ένωση» στο 90’, έντεκα λεπτά μετά την είσοδό του στο παιχνίδι! Σημαντικό διπλό για τους «κιτρινόμαυρους» που ανέτρεψαν το εις βάρος τους 1-0 από το 5ο λεπτό και έφυγαν με το τρίποντο από τα Ιωάννινα!

Σχετικά Άρθρα

Τεράστιο διπλό για την ΑΕΚ με «λυτρωτή» τον Γέβγεν Σάκχοφ που έγραψε το τελικό 2-1 απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα!

Η «Ένωση» ανέτρεψε το προβάδισμα των Ηπειρωτών από το πέναλτι του Εραμούσπε στο 5ο λεπτό, με δύο υπέροχα σουτ εκτός περιοχής. Αρχικά, ο Άμραμπατ ισοφάρισε στο 9', ενώ ο Σάκχοφ «λύτρωσε» την ΑΕΚ και «ξέρανε» τον ΠΑΣ Γιάννινα με τη συμπλήρωση των 90'!

Επικό ματς στο στάδιο των Ζωσιμάδων, αφού αμφότερες οι ομάδες είχαν πολύ μεγάλες ευκαιρίες, με το ματς να βάφεται... κιτρινόμαυρο, στην επιστροφή του Αργύρη Γιαννίκη στα Ιωάννινα ως αντίπαλος!


Α’ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για τους γηπεδούχους! Μόλις στο 15ο δευτερόλεπτο της αναμέτρησης ο διαιτητής της αναμέτρησης, Καραντώνης, υπέδειξε την «εσχάτη των ποινών» για ανατροπή του Μήτογλου πάνω στον Περέα.

Μετά από αρκετή… συζήτηση και έλεγχο της φάσης από τον VAR, δεν άλλαξε την απόφασή του και ο Εραμούσπε που ανέλαβε την εκτέλεση δεν αστόχησε, γράφοντας το 1-0 στο 5ο λεπτό!

Η απάντηση της ΑΕΚ ήταν άμεση! Τέσσερα λεπτά αργότερα, η μπάλα στρώθηκε στον Άμραμπατ στο ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής και με φοβερό μονοκόμματο σουτ έφερε την αναμέτρηση στα ίσια!

Ο ξέφρενος ρυθμός συνεχίστηκε και στο 18ο λεπτό η «Ένωση» έφτασε πολύ κοντά στο να πάρει το προβάδισμα! Ο Άμραμπατ συνεργάστηκε άψογα με τον Αραούχο, ο τελευταίος πάτησε περιοχή, σούταρε, αλλά ο Λοντίγκιν απέκρουσε. Στην εξέλιξη της φάσης ο Τσούμπερ πήρε το ριμπάουντ, έστειλε την μπάλα στην εστία, αλλά με το σώμα του ο γκολκίπερ του ΠΑΣ Γιάννινα την απομάκρυνε σε κόρνερ.

Οι Ηπειρώτες λίγο έλειψε να απαντήσουν, αφού τέσσερα λεπτά αργότερα από την υπέροχη σέντρα του Σάλιακα, ο Μιλιντσεάνου εκτέλεσε, αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα έξω από το αριστερό δοκάρι του Στάνκοβιτς.

Η ΑΕΚ είχε ακόμα μία καλή ευκαιρία για να προηγηθεί πριν οι δύο ομάδες πάνε στα αποδυτήρια, αλλά στην όμορφη ατομική ενέργεια του Αραούχο, ο Λοντίγκιν είχε και πάλι απάντηση, αφήνοντας το σκορ του πρώτου ημιχρόνου στο 1-1.

Β’ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Στο δεύτερο μέρος ο φρενήρης ρυθμός της αναμέτρησης δεν έμεινε στα ίδια επίπεδα. Σημάδια κόπωσης έκαναν την εμφάνιση τους και στις δύο ομάδες, που έκαναν πολλά, αβίαστα λάθη.

Η πρώτη αξιόλογη φάση σημειώθηκε στο 66ο λεπτό και άνηκε στους γηπεδούχους. Ο Μπρένερ βρέθηκε σε θέση βολής εντός περιοχής, αλλά ο Στάνκοβιτς μπλόκαρε το σουτ του, παρότι είχε αρκετά σώματα μπροστά του.

Η ΑΕΚ είχε τη δική της πρώτη καλή ευκαιρία στο 79ο λεπτό, όταν ο Λιβάι Γκαρσία έστειλε την μπάλα στο δεύτερο δοκάρι, αλλά η κεφαλιά του Σιμόες δεν πήρε πορεία προς την εστία. Ωστόσο, οι πιο αξιόλογες φάσεις έμειναν για το τέλος.

Στο 84ο λεπτό, ο Εραμούσπε απομάκρυνε σε κόρνερ το σουτ του Καρίμ Ανσαριφάρντ που είχε πορεία προς την εστία και έδωσε το «έναυσμα» για την επόμενη μεγάλη ευκαιρία της «Ένωσης»!

Ο Σιμόες έπιασε και πάλι την κεφαλιά από τη σέντρα του Γκαρσία, αλλά ο Εραμούσπε και πάλι απομάκρυνε πάνω στη γραμμή! Στη συνέχεια της φάσης, ο Σάκχοφ σούταρε από το ύψος της μικρής περιοχής, αλλά η μπάλα κόντραρε πάνω στον Βράνιες και έφυγε άουτ!

Ό,τι δεν κατάφερε ο Ουκρανός στο 85’ το πέτυχε με τη συμπλήρωση των 90’! Με ένα σουτ εκτός περιοχής που κόντραρε στον Κάργα, νίκησε τον φοβερό Λοντίγκιν, γράφοντας το 2-1 και «λύτρωσε» την ΑΕΚ!

Στα εναπομείναντα λεπτά δεν άλλαξε κάτι στην αναμέτρηση και ο 30χρονος Ουκρανός μέσος εξελίχθηκε στη «χρυσή» αλλαγή, αφού μόλις έντεκα λεπτά μετά την είσοδό του στο ματς το έκρινε, χαρίζοντας μία σπουδαία νίκη στην «Ένωση»!

MVP
Αναμφισβήτητα ο Γέβγεν Σάκχοφ! Ο 30χρονος Ουκρανός αποτέλεσε τη «χρυσή» αλλαγή για την ΑΕΚ. Έχοντας μόλις έντεκα λεπτά στον αγωνιστικό χώρο, βρήκε δίχτυα και έδωσε μία σπουδαία νίκη στην ομάδα του.

Η φάση του αγώνα
Η χαμένη ευκαιρία του Σάκχοφ στο 85', αφού σε περίπτωση που δεν έλυνε τον «γόρδιο δεσμό» της άμυνας του ΠΑΣ Γιάννινα πέντε λεπτά αργότερα, θα στερούσε -κατά πάσα πιθανότητα- στην «Ένωση» δύο υπερπολύτιμους βαθμούς!
σακοχχχχο.jpg

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:

ΠΑΣ Γιάννινα (Ηρακλής Μεταξάς): Λοντίγκιν, Πίρσμαν, Εραμούσπε, Κάργας, Σάλιακας, Καραχάλιος, Ντομίνγκεθ, Μπρένερ (69' Μορέιρα), Σνάιντερ (84' Παντελάκης), Μιλιντσεάνου (46' Λώλης), Περέα

ΑΕΚ (Αργύρης Γιαννίκης): Στάνκοβιτς, Μοχαμαντί, Μήτογλου, Βράνιες, Μισελέν (79' Ρότα), Σιμάνσκι (60' Ανσαριφάρντ), Σιμόες, Μάνταλος (79' Σάκχοφ), Τσούμπερ (69' Λιβάι Γκαρσία), Άμραμπατ, Αραούχο

Φάνης Τσοκανάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0