Football Talk

ΑΕΚ: Στάλθηκε σπουδαίο μήνυμα από τους παίκτες προς τον Γιαννίκη και δεν ήταν (μόνο) αγωνιστικό

ΑΕΚ: Στάλθηκε σπουδαίο μήνυμα από τους παίκτες προς τον Γιαννίκη και δεν ήταν (μόνο) αγωνιστικό

Οι παίκτες της ΑΕΚ έδειξαν με τη συμπεριφορά τους στο χθεσινό ματς, τόσο εντός, όσο, κυρίως, εκτός γηπέδου ότι, για αρχή τουλάχιστον, γουστάρουν τον προπονητή και τη φιλοσοφία του.

Σχετικά Άρθρα

Γράφει ο Θοδωρής Καρβουνιάρης

Ο κόσμος της ΑΕΚ που πήγε στο γήπεδο το βράδυ της Κυριακής είναι δεδομένο πως γύρισε σπίτι του ήρεμος. Δεν είχε περάσει ένα 90λεπτο (μεγάλου) άγχους μέχρι να δει την ομάδα του (ευτυχώς) να κερδίζει. Δεν είδε χθες τον Ατρόμητο να δημιουργεί και να φτιάχνει κλασικές ευκαιρίες, όπως είχαν κάνει Ιωνικός και Λαμία στο ίδιο γήπεδο φέτος. Ή ο ΟΦΗ, ο ΠΑΟΚ και ο Παναιτωλικός μακριά από το ΟΑΚΑ.

Δεν είδε βέβαια και μπαλάρα. Αντίθετα, είδε μία ΑΕΚ που δεν είχε σε καλή βραδιά αρκετούς παίκτες της στο μεσοεπιθετικό κομμάτι. Κι όμως κέρδισε 3-0. Όλα έχουν τη σημασία τους και όλα δείχνουν κάτι. Η ΑΕΚ, λοιπόν, πήρε το πιο εύκολο «τρίποντο» που έχει πάρει ως τώρα στο πρωτάθλημα, βάζοντας τρία γκολ και χωρίς να δεχθεί κανένα!  

Πήρε τη νίκη με καθαρό σκορ χωρίς να… μαγέψει, χωρίς να παίξει με πατημένο το γκάζι, χωρίς πολλούς παίκτες της να πιάνουν σούπερ απόδοση. Κι όμως δε δέχθηκε φάσεις (παρά μόνο δύο) ούτε σε σετ παιχνίδι, ούτε από στημένες μπάλες – με τον Ατρόμητο χθες να κλείνει το ματς έχοντας 8 κόρνερ και αρκετά φάουλ γύρω από την περιοχή. Καλά σημάδια είναι αυτά, κοιτώντας μπροστά και έχοντας ως θετική σκέψη ότι η ομάδα θα βελτιώνεται συνεχώς στο μέλλον.  

Για την ΑΕΚ και μέχρι να «δέσει» αγωνιστικά σε κάθε ματς ζητούμενο είναι η νίκη και έρχεται ως δεύτερο η καλή εμφάνιση. Πρέπει να γράφεται και να το έχουμε συνέχεια στο μυαλό μας αυτό το πράγμα για να ξέρουμε που βρισκόμαστε. Σε κάθε ματς, βέβαια, η ΑΕΚ επιβάλλεται να παρουσιάζει αγωνιστική πρόοδο και βελτίωση, μέχρι να έρθει αυτή η στιγμή που η ομάδα θα «κεντάει» στο γήπεδο με τους παίκτες που έχει στο ρόστερ της και θα παίρνει τους τρεις βαθμούς, παίζοντας και όμορφο ποδόσφαιρο. Γιατί θα έρθει αυτή η στιγμή. Αυτός είναι ο στόχος…

Η βελτίωση στο αμυντικό κομμάτι και τα αμυντικά στημένα

Επί ημερών Μιλόγεβιτς το βασικό πρόβλημα της ΑΕΚ ήταν καθαρά αμυντικό. Χθες, είδαμε βελτίωση στο αμυντικό κομμάτι. Δεν έχει το… μαγικό ραβδί ο Γιαννίκης. Όμως πέρασε στους παίκτες κάποια σημαντικά πράγματα: κοντά οι γραμμές, ένταση στο παιχνίδι και πίεση στον αντίπαλο και τη μπάλα. Στα «νεκρά» διαστήματα που ο αντίπαλος πήρε μέτρα και πίεσε ψηλά, υπήρξε συνοχή και σωστή αμυντική συμπεριφορά απ’ όλους. Στα στημένα και στ’ αμυντικά κόρνερ προχώρησε και σε μία καινοτομία: Όλοι οι παίκτες και οι 11 μέσα στην περιοχή να περιμένουν το χτύπημα. Κανείς στη σέντρα. Σωστή σκέψη και απόφαση. Η ΑΕΚ είχε πολλά θέματα στα αμυντικά της στημένα. Βάζει λοιπόν ο προπονητής όλους μέσα στην περιοχή να γεμίσουν το χώρο και να αυξήσουν τις πιθανότητες να διώξει κάποιος δικός μας. Πέτυχε!

Στα κόρνερ του αντιπάλου το ζητούμενο είναι να μη δεχθεί γκολ η ομάδα και δευτερευόντως να φύγει στην κόντρα να βρει εκείνη γκολ εκείνη τη στιγμή. Πρώτα λύνεις το πρόβλημά σου και μετά πας παρακάτω. Χθες, δεν είχε προβλήματα η ΑΕΚ στα κόρνερ του Ατρόμητου. Μακάρι σε ανάλογη συνέχεια.

Η 11άδα και οι εκπλήξεις που θα πάψουν να είναι… εκπλήξεις

Οι εκπλήξεις στη χθεσινή 11άδα θα πάψουν να είναι εκπλήξεις σε λίγες αγωνιστικές. Θα σταματήσει να μας κάνει εντύπωση η χρησιμοποίηση του Ρότα ή του Μήτογλου ή κάποιου άλλου παίκτη που δεν τον θεωρούσαμε βασικό. Ο Γιαννίκης δουλεύει αλλιώς και έχει στο μυαλό του άλλα πράγματα. Πολλή τακτική σε μικρό χώρο, όχι δοκιμή στις προπονήσεις 11 εναντίον 11 και μπερδεμένα πράγματα. Αν θα του βγουν ή όχι θα το δείξει η ιστορία φυσικά και όχι το πρώτο του ματς. Ξεκίνησε τη θητεία του στην ΑΕΚ όμως με στόχο να… σπάσει αυγά και το κάνει με το «καλημέρα». Κανείς δεν έχει θέση στην 11άδα καπαρωμένη. Ούτε καν στην 20άδα.  Κανένας όπως κι αν λέγεται! Ολοι θα παλεύουν για το αρχικό σχήμα και θα πάρουν την ευκαιρία τους εφόσον το αξίζουν. Σε πρώτη φάση, οι ποδοσφαιριστές δείχνουν να γουστάρουν τη φιλοσοφία του προπονητή αυτή την πρώτη εβδομάδα. Με τη χθεσινή τους συμπεριφορά, εντός κι εκτός γηπέδου, του έστειλαν μήνυμα να συνεχίσει…

5402196.jpg

Το κέρδος από τους παίκτες

Κάτι επίσης βασικό: κανείς παίκτης δεν θα γνωρίζει αν θα ξεκινήσει μέχρι και λίγη ώρα πριν την έναρξη του παιχνιδιού. Χθες, ήταν πιο… εύκολο για κάποιον να ποντάρει ένα ευρώ και να πιάσει 10 παιχνίδια στο στοίχημα, απ’ το να μαντέψει την 11άδα του Γιαννίκη!

Στον πάγκο της ΑΕΚ έμειναν παίκτες όπως οι Μάνταλος, Άμραμπατ, Λε Ταλέκ, Ανσαριφάρντ, Μισελέν, Σάκχοφ, Τζαβέλλας, Τσιντώτας, Χατζισαφί. Όλοι θα μπορούσαν να είναι βασικοί και θα είναι ίσως σε άλλα ματς. Το μεγάλο κέρδος είναι πως πριν το παιχνίδι έβλεπες σε όλους όσοι δεν ξεκίνησαν μόνο χαμόγελα! Μπήκε στο ματς ο Μάνταλος στο 35’ μετά τον τραυματισμό του Γέβτιτς και έκανε εξαιρετική εμφάνιση, ενώ με τον τρόπο του ξεσήκωσε και τον κόσμο να στηρίξει τον Τσούμπερ όταν κλήθηκε να χτυπήσει δεύτερη φορά το ίδιο πέναλτι, που νωρίτερα είχε χάσει. Ο Άμραμπατ μπήκε αλλαγή και έκανε τη διαφορά.

Ο Τζαβέλλας μετά το ματς πόσταρε στο instagram του ένα μήνυμα δίνοντας συγχαρητήρια στον Μήτογλου που έπαιξε στη θέση του και βγήκε MVP. Ο Λε Ταλέκ έπαιξε λίγο και μετά έστειλε κι αυτός μήνυμα για το «τρίποντο». Μόνο χαμόγελα, μόνο αγκαλιές, μόνο θετική σκέψη. Η ΑΕΚ θα πετύχει τον μεγάλο της στόχο που είναι να γίνει ΟΜΑΔΑ εντός κι εκτός γηπέδου σύντομα αν τα αποδυτήρια γίνουν μία μεγάλη παρέα και όλοι τους καταλάβουν ότι η προσωπική επιτυχία ενός παίκτη σε ένα παιχνίδι είναι κέρδος για όλους!

Έτσι οι πρωταγωνιστές θα εναλλάσσονται, κερδισμένη θα βγαίνει η ΑΕΚ και μέσα από την ΑΕΚ και οι ίδιοι. Έτσι στα άσχημα αποτελέσματα όλοι μαζί θα πεισμώνουν και στις νίκες όλοι μαζί θα χαίρονται. Έτσι θα έρθει στη Φιλαδέλφεια αυτό το πρωτάθλημα… Ο δρόμος είναι μπροστά!

ΥΓ: Ένα τεράστιο μπράβο στην ΠΑΕ ΑΕΚ για μία ακόμη κοινωνική πρωτοβουλία που πήρε, προβάλλοντας αυτή τη φορά την προσπάθεια για την υιοθέτηση των μικρών μας φίλων. Ηταν υπέροχη η εικόνα με τους παίκτες να μπαίνουν με τα κουταβάκια στο γήπεδο.

Αξίζει στήριξης αυτή η προσπάθεια να βρεθούν σπίτια στα αδέσποτα σκυλάκια και γατάκια. Ευτυχώς τα τελευταία χρόνια υπάρχουν πολλές μη κερδοσκοπικές εταιρείες που μας σπρώχνουν προς αυτή τη θεάρεστη πράξη της υιοθεσίας.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0