Football Talk

ΑΕΚ - Ατρόμητος 3-0: Τριάρα με το... καλημέρα για την «Ένωση» του Αργύρη Γιαννίκη! (video)

ΑΕΚ - Ατρόμητος 3-0: Τριάρα με το... καλημέρα για την «Ένωση» του Αργύρη Γιαννίκη! (video)
Η ΑΕΚ επικράτησε με 3-0 του Ατρομήτου στο ντεμπούτο του Αργύρη Γιαννίκη στον πάγκο της «Ένωσης», με τους Αραούχο, Τσούμπερ και Βράνιες να «σφραγίζουν» το ξεκίνημα με το δεξί, του Έλληνα κόουτς!
Είναι νωρίς για συμπεράσματα, αλλά είναι δεδομένο πως η ΑΕΚ του Αργύρη Γιαννίκη άρεσε!

Με πολλά τρεξίματα και πάθος, η «Ένωση» επιβλήθηκε του Ατρομήτου με 3-0 στο ΟΑΚΑ με τους «νέους» της ενδεκάδας - Ρότα και Μήτογλου - να αρέσουν, αλλά με τους... παλιούς - Αραούχο, Τσούμπερ και Βράνιες - να διαμορφώνουν το τελικό σκορ!

Α' ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Από τα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού, η ΑΕΚ έδειξε τη διάθεση να κυριαρχήσει στο παιχνίδι. Η κατοχή της μπάλας ήταν κατά κύριο λόγο στα δικά της πόδια, χωρίς, ωστόσο, να μπορεί να την μετουσιώσει σε κάτι μεγαλύτερο. 

Η πρώτη υποψία φάσης εμφανίστηκε στο 7ο λεπτό, όταν ο Σέρχιο Αραούχο βρήκε τον ελεύθερο χώρο έξω από τη μεγάλη περιοχή, επιχείρησε ένα φαλτσαριστό σουτ, αλλά η μπάλα κατέληξε αρκετά μέτρα πάνω από την εστία του Πίριτς. Η απάντηση του Ατρομήτου ήρθε επτά λεπτά αργότερα, όταν ο Μουνίθ σούταρε από αρκετά πλάγια θέση, με την προσπάθειά του να καταλήγει στην εξωτερική πλευρά των διχτύων του Στάνκοβιτς.

Η «Ένωση» έμοιαζε μπλοκαρισμένη επιθετικά, αλλά μία στιγμή έμπνευσης του Λιβάι Γκαρσία, από αυτές που συνηθίζει ο εξτρέμ της ΑΕΚ, έδωσε τη λύση, αφού ο Σέρχιο Αραούχο μετουσίωσε, με όμορφο πλασέ, την ατομική ενέργεια του συμπαίκτη του σε γκολ και έγραψε το 1-0 στο 24ο λεπτό!

Τα εναπομείναντα λεπτά κύλησαν με «σβηστές» τις μηχανές για τις δύο ομάδες, με ένα σουτ του Καστεγιάνο στο 42' και ένα του Μάνταλου στο 45' να μην βρίσκουν εστία και το 1-0 να παραμένει ως αποτέλεσμα του πρώτου μέρους.

Β΄ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Το πρώτο ημίχρονο ξεκίνησε όπως και το πρώτο.

Η ΑΕΚ είχε την κατοχή της μπάλας, πατούσε καλύτερα στο «χορτάρι» και κατάφερε να απειλήσει δύο φορές, τόσο με τον Μάνταλο στο 51', όσο και με τον Λιβάι Γκαρσία ένα λεπτό αργότερα. Στην πρώτη περίπτωση το σουτ πέρασε ελάχιστα έξω από το αριστερό δοκάρι του Πίριτς, ενώ στο δεύτερο ο τερματοφύλακας του Ατρομήτου είχε απάντηση, διατηρώντας το 1-0.

Ο Ατρόμητος απάντησε στις ευκαιρίες της ΑΕΚ στο 58ο λεπτό, όταν ο Μουνίθ βρήκε στον ελεύθερο χώρο τον Βίκτωρα Κλωναρίδη, αλλά το σουτ του Έλληνα μεσοεπιθετικού πέρασε έξω από το δεξί δοκάρι του Στάνκοβιτς!

Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε σε μεγάλο βαθμό και μόνο η όμορφη προσπάθεια του νεοεισελθέντα Σπιριντόνοβιτς στο 71ο λεπτό υπήρξε αξιόλογη. Ωστόσο, ο Στάνκοβιτς ήταν σε ετοιμότητα και μπλόκαρε την μπάλα με διπλή προσπάθεια.

Εν τέλει, η λύση ήρθε διά της «άσπρης βούλας»! Λίγα λεπτά μετά την είσοδό του στο παιχνίδι, ο Νόρντιν Άμραμπατ κέρδισε πέναλτι, το οποίο μετουσίωσε σε γκολ ο Στίβεν Τσούμπερ με τη... δεύτερη, αφού δόθηκε επανάληψη στην πρώτη του -άστοχη- εκτέλεση, και διπλασίασε τα τέρματα της «Ένωσης» στο 78ο λεπτό!

Το επιθετικό κρεσέντο της ΑΕΚ, ωστόσο, δεν σταμάτησε εκεί, αφού δύο λεπτά αργότερα, ο Όγκνιεν Βράνιες, με καρφωτή κεφαλιά από εκτέλεση του Πέτρου Μάνταλου έγραψε το 3-0, που ήταν και το τελικό σκορ της αναμέτρησης και έδωσε διαστάσεις θριάμβου στην επικράτηση της ομάδας του!

MVP

Ο Σέρχιο Αραούχο που με το γκολ του «ξεκλείδωσε» την άμυνα του Ατρομήτου, ενώ καθ' όλη τη διάρκεια του παιχνίδιού, προβλημάτιζε τους αντιπάλους του.

Η φάση του αγώνα 

Tο κερδισμένο πέναλτι του νεοεισελθέντα Νόρντιν Άμραμπατ, που έδωσε προβάδισμα «ασφαλείας» στην ΑΕΚ, σε ένα χρονικό σημείο που το υπέρ της σκορ παρέμενε ρευστό!


Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:

ΑΕΚ (Αργύρης Γιαννίκης): Στάνκοβιτς, Ρότα, Βράνιες, Μήτογλου, Μοχαμάντι, Σιμόες (83' Σάκχοφ), Σιμάνσκι (68' Λε Ταλέκ), Λιβάι Γκαρσία (67΄ Άμραμπατ), Γέφτιτς (35' Μάνταλος), Τσούμπερ, Αραούχο (84' Ανσαριφάρντ)

Ατρόμητος (Γιώργος Παράσχος): Πίριτς, Γκαλβάο, Χατζηισαΐας, Στρούγγης, Βασιλαντωνόπουλος, Σάλομον, Ντένιτς, Καστεγιάνο, Μουνίθ (70' Σπιριντόνοβιτς), Κλωναρίδης (85' Κωτσόπουλος), Κουλούρης (69' Μπετινέλι)

Φάνης Τσοκανάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0