Football Talk

ΑΕΚ – Λαμία 1-0: Αποθέωση για Σεραφείδη στο ΟΑΚΑ - Νίκη για την «Ένωση» με Αραούχο (video)

ΑΕΚ – Λαμία 1-0: Αποθέωση για Σεραφείδη στο ΟΑΚΑ - Νίκη για την «Ένωση» με Αραούχο (video)

Η ΑΕΚ, έχοντας μεγάλο πρωταγωνιστή τον Σέρχιο Αραούχο, επικράτησε με 1-0 της Λαμίας στο ΟΑΚΑ, με τον Αργεντίνο φορ να λύνει τον «γόρδιο δεσμό» της άμυνας των Φθιωτών και τον Ντάρκο Γέφτιτς να αφήνει υποσχέσεις στην πρώτη του εμφάνιση με τα «κιτρινόμαυρα»!

Η ΑΕΚ επικράτησε της Λαμίας στο ΟΑΚΑ με 1-0, χάρη στο υπέροχο γκολ του Σέρχιο Αραούχο στο 67ο λεπτό! Πρώτη συμμετοχή και για τον Ντάρκο Γέφτιτς που έδειξε ένα πολύ καλό πρόσωπο τόσο σε ροή παιχνιδιού, όσο και στις στημένες φάσεις!

Το ματς ξεκίνησε μέσα σε κλίμα έντονης συγκίνησης, λόγω της παρουσίας του Στέλιου Σεραφείδη στο γήπεδο, αμέσως μετά την έξοδό του από το νοσοκομείο!

1o ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Το πρώτο μέρος κύλησε χωρίς συγκινήσεις, αφού η Λαμία είχε κλείσει καλά τους χώρους στην άμυνά της και η ΑΕΚ δεν μπορούσε να δημιουργήσει. 

Η πρώτη -και μοναδική- καλή ευκαιρία σημειώθηκε στο 8ο λεπτό, όταν ο Ντάρκο Γέφτιτς εκτέλεσε το κόρνερ, ο Γιώργος Τζαβέλλας έπιασε την κεφαλιά, αλλά ο Γκαραβέλης αρχικά απέκρουσε και έπειτα μπλόκαρε την μπάλα!

2o ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Το δεύτερο ημίχρονο έδειξε από νωρίς πως θα έχει καλύτερο ρυθμό από το πρώτο τόσο για την ΑΕΚ, όσο και για τη Λαμία!

Η πρώτη καλή ευκαιρία έγινε στο 50ο λεπτό, όταν το σουτ του Αραούχο από πλάγια θέση, κατέληξε λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του Γκαραβέλη. Ένα λεπτό αργότερα, η Λαμία είχε τεράστια ευκαιρία με τον Μανουσάκη, όταν βρέθηκε ξεχασμένος στο πρώτο δοκάρι μετά από εκτέλεση κόρνερ, αλλά η κεφαλιά του πέρασε έξω από την εστία του Στάνκοβιτς!

Η απάντηση της «Ένωσης» ήρθε στο 59ο λεπτό, όταν από ακόμα μία καλή εκτέλεση κόρνερ του Γέφτιτς -λίγο πριν αποχωρήσει από το παιχνίδι- ο Τσούμπερ βρέθηκε ξεμαρκάριστος στο δεύτερο δοκάρι, αλλά το σουτ που επιχείρησε με το αριστερό πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Γκαραβέλη! Η Λαμία απάντησε με ένα τρομερό σουτ του Τσανδάρη τέσσερα λεπτά αργότερα, αλλά ο Στάνκοβιτς απομάκρυνε σε κόρνερ.


Με το παιχνίδι να βρίσκεται στο 67ο λεπτό, ο Σέρχιο Αραούχο έβαλε φωτιά στο ΟΑΚΑ με ένα δυνατό σουτ που δεν άφησε περιθώρια στον τερματοφύλακα της Λαμίας, ώστε να αντιδράσει και έγραψε το 1-0!


Από εκείνο το χρονικό σημείο και έπειτα, η ΑΕΚ διαχειρίστηκε το παιχνίδι και παρά τις επιθετικές προϋποθέσεις που είχε, δεν κατάφερε να τις μετουσιώσει σε κάτι μεγαλύτερο, αφού το σουτ του Λε Ταλέκ σταμάτησε στο δοκάρι στο 89ο λεπτό, ενώ ο Μάνταλος δεν κατάφερε να νικήσει τον Γκαραβέλη στις καθυστερήσεις και κάπως έτσι, το 1-0 παρέμεινε ως τελικό σκορ της αναμέτρησης!

MVP

Ο Σέρχιο Αραούχο δίχως αμφιβολία, αφού με το δικό του γκολ έλυσε τον «γόρδιο δεσμό» της άμυνας της Λαμίας και έδωσε ένα πολύτιμο τρίποντο στην ΑΕΚ, όταν το παιχνίδι θα μπορούσε να είχε «στραβώσει»!


Η φάση του αγώνα

Η επέμβαση του Τσίτσαν Στάνκοβιτς στο 63ο λεπτό, που θα μπορούσε να είχε δώσει προβάδισμα στη Λαμία και μία διαφορετική έκβαση στην αναμέτρηση!

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:

ΑΕΚ (Βλάνταν Μιλόγεβιτς): Στάνκοβιτς, Μισελέν (90+1 Σβάρνας), Χατζισαφί, Βράνιες, Τζαβέλλας, Λε Ταλέκ, Σιμάνσκι (64' Σάκχοφ), Γέφτιτς (65' Ανσαριφάρντ), Άμραμπατ (46’ λ.τρ. Τάνκοβιτς), Τσούμπερ, Αραούχο (74' Μάνταλος)

Λαμία (Μιχάλης Γρηγορίου): Γκαραβέλης, Μαζουλουξής, Αντέτζο, Βύντρα, Σαραμαντάς, Τσανδάρης (66' Προβιδάκης), Νιούνιεζ (88' Μαρτίνες), Ελευθεριάδης (74΄ Βλαχομήτρος), Μανούσος (65' Καραμάνος), Μανουσάκης (66' Τιρόνε), Ρόμανιτς

 
Φάνης Τσοκανάς

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0