Μια Φώτο μια Ιστορία

Το πρώτο «μπουσούλημα» του Αντετοκούνμπο στο ΝΒΑ πριν κατακτήσει τον κόσμο!

Το πρώτο «μπουσούλημα» του Αντετοκούνμπο στο ΝΒΑ πριν κατακτήσει τον κόσμο!

30 Οκτωβρίου 2013: Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ντεμπουτάρει με τη φανέλα των Μιλγουόκι Μπακς στο εκτός έδρας παιχνίδι με τους Νιου Γιορκ Νικς και πετυχαίνει τον πρώτο του πόντο στην πορεία για το… δαχτυλίδι!

Γράφει η Σταυρούλα Μουστακάτου

Ήταν πριν από μερικά βραβεία MVP, κάποια ρεκόρ που βρέθηκαν… σμπαραλιασμένα και πολλά μυϊκά κιλά μείον, όταν ο Γιάννης Αντετοκούνμπο πατούσε για πρώτη φορά στα παρκέ του ΝΒΑ σε επίσημο αγώνα.

Προκειμένου αυτό να τοποθετηθεί και χρονικά, πρέπει να γυρίσουμε πίσω στις 30 Οκτωβρίου του 2013, που ο Greek Freak εμφανιζόταν ως ένα από τα μεγάλα ταλέντα του κορυφαίου πρωταθλήματος και με την παραδοχή πως έχει τα προσόντα ώστε να ακολουθήσει μία λαμπρή καριέρα. Άλλωστε, ήταν μόλις 18 ετών και 328 ημερών. Ο νεότερος, δηλαδή, που έπαιρνε συμμετοχή στη Λίγκα εκείνης της σεζόν.

Στο Μάντισον Σκουέαρ Γκάρντεν, σε αυτό το θρυλικό γήπεδο των Νιου Γιορκ Νικς, ο Λάρι Ντρου – τότε προπονητής των Μιλγουόκι Μπακς - έδωσε την ευκαιρία στον Αντετοκούνμπο να συστηθεί στο φίλαθλο κοινό. Οι γηπεδούχοι στο τέλος της βραδιάς έφυγαν με τη νίκη μετά το 90-83, ωστόσο η συζήτηση γυρνούσε γύρω από το Νο15 του draft εκείνου του καλοκαιριού.

Ο Γιάννης πέρασε στο παιχνίδι έπειτα από 9:39 αγωνιστικά λεπτά με το σκορ στο 17-13… Τέσσερα λεπτά και σαράντα τρία δευτερόλεπτα (4:43) δεν ήταν ικανά ώστε να εξαφανίσουν το άγχος, έφεραν όμως τον παρθενικό του πόντο με τα «ελάφια» μετά από μία εύστοχη βολή.

Οι επόμενες χρονιές τον βρήκαν να βγαίνει από τα μονοπάτια της «γνωριμίας» με το ΝΒΑ και ακολούθησαν βραδιές που αυτή τη στιγμή μοιάζουν συνηθισμένες. Τα οκτώ χρόνια που συμπληρώνονται σε λίγες μέρες και οι τίτλοι που φέρει ο Αντετοκούνμπο δίπλα στο όνομά του δύσκολα μπορούσαν να προβλεφθούν σε εκείνη την πρεμιέρα.

Το ξεκίνημα της νέας σεζόν θα τον φέρει να υπερασπίζεται μαζί με τα υπόλοιπα μέλη των Μπακς τον τίτλο των Πρωταθλητών. Ένα παιδί από τα Σεπόλια στην κορυφή του κόσμου…!

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0