Μια Φώτο μια Ιστορία

Το πρώτο ματς με αριθμούς στη φανέλα που άλλαξε την ιστορία του ποδοσφαίρου!

Το πρώτο ματς με αριθμούς στη φανέλα που άλλαξε την ιστορία του ποδοσφαίρου!

25 Αυγούστου 1928: Μία από τις πιο σημαντικές προσθήκες στην ιστορία του ποδοσφαίρου, είναι αναμφίβολα αυτή των αριθμών στο πίσω μέρος της φανέλας.

Σχετικά Άρθρα

Κάθε ομάδα, έχει ένα δικό της αριθμό. Ένα νούμερο που το έχουν φορέσει κορυφαίοι ποδοσφαιριστές και έχει πάνω την δική του, ξεχωριστή ιστορία. Όπως το «7» της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ωστόσο, μία μέρα σαν και σήμερα, το 1928, πραγματοποιείται το πρώτο παιχνίδι με την χρήση αριθμών και δεν είναι τυχαίο που έχει γραφτεί στην ιστορία.

Εκείνη την εποχή, το ποδόσφαιρο ακόμα συναρμολογούταν. Κάρτες, θεσμοί, κύπελλα, κανονισμοί. Όλα άλλαζαν μέρα με τη μέρα για να έχουμε μπροστά μας, σήμερα, αυτό που βλέπουμε. Μία από τις πιο σημαντικές προσθήκες, ήταν αυτή των αριθμών.

Ουσιαστικά, μέσω αυτών, οι διαιτητές αλλά και γενικά το ποδοσφαιρικό κοινό, θα μπορούσε να διακρίνει τις θέσεις στις οποίες αγωνίζεται ο κάθε ποδοσφαιριστής αλλά και το ποιος φοράει την φανέλα. Μάλιστα, στο πρώτο παιχνίδι της ιστορίας με νούμερα, οι γηπεδούχοι φορούσαν από το 1 μέχρι το 11 και οι φιλοξενούμενοι από το 12 μέχρι το 22.

Αξιοσημείωτο, πως το παράδειγμα δόθηκε από τους Αυστραλούς, το 1911 στο ματς Sydney Leichardt-HMS Powerful. Πρωτοπόροι σε αυτό, ήταν στην Αγγλία, τα παιχνίδια των Σέφιλντ Γουένσντεϊ-Άρσεναλ και Τσέλσι-Σουόνσι Τάουν. Αμφότεροι, ήταν οι πρώτοι που έπαιξαν με αριθμούς φωτογραφία είναι μέσα από το πρώτο ματς.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0