Μια Φώτο μια Ιστορία

Το κύκνειο ποδοσφαιρικό άσμα της Ανατολικής Γερμανίας του Ματίας Ζάμερ...

Το κύκνειο ποδοσφαιρικό άσμα της Ανατολικής Γερμανίας του Ματίας Ζάμερ...

12 Σεπτεμβρίου 1990: Ο Ματίας Ζάμερ φοράει την φανέλα της DDR της Λαϊκής Δημοκρατίας της Γερμανίας στα αποδυτήρια του σταδίου Κονστάν Βαντερστόκ στις Βρυξέλλες. 

Σχετικά Άρθρα

Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος

Μόλις έχει τελειώσει το τελευταίο παιχνίδι στην ιστορία για την εθνική ομάδα της Ανατολικής Γερμανίας που με δυο δικά του γκολ νίκησε το Βέλγιο. Τρεις εβδομάδες αργότερα, 3 Οκτωβρίου 1990 η Γερμανία θα ήταν και πάλι επίσημα ενωμένη. 

Τρεις από την ομάδα που έπαιξε εναντίον του Βελγίου συνέχισαν να αντιπροσωπεύουν την ενοποιημένη Γερμανία. Κυρίως ο Ζάμερ ο οποίος έκανε περισσότερες από 50 εμφανίσεις και κατέκτησε το Euro το 1996 με τη φανέλα της εθνικής Γερμανίας, κατακτώντας και τη χρυσή μπάλα εκείνης της χρονιάς.

Υπάρχει ένα ακόμα σενάριο: Οι Ανατολικογερμανοί έπρεπε να είχαν παίξει ένα ακόμη παιχνίδι, εναντίον της Δυτικής Γερμανίας, το Νοέμβριο του 1990 - μια γιορτή ενοποίησης για ότι είχε συμβεί πριν από μερικές εβδομάδες. Αλλά κατά τη διάρκεια ενός αγώνα της Ομπερλίγκα, στη Λειψία στις αρχές Νοεμβρίου ένας οπαδός πυροβολήθηκε από αστυνομικό, γεγονός που οδήγησε σε περαιτέρω συγκρούσεις μεταξύ αστυνομίας και οπαδών σε επόμενους αγώνες. Το παιχνίδι ενοποίησης ακυρώθηκε για λόγους ασφαλείας - και η νίκη 2-0 επί του Βελγίου, έγινε το ποδοσφαιρικό κύκνειο άσμα της Ανατολικής Γερμανίας.

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0