Football Talk

Νίκη με ανατροπή και παραμονή για τον Ατρόμητο - Δύσκολη η συνέχεια για τον Αστέρα AKTOR!

Νίκη με ανατροπή και παραμονή για τον Ατρόμητο - Δύσκολη η συνέχεια για τον Αστέρα AKTOR!
Αναμέτρηση με μεγάλες συγκινήσεις διαξήχθη στο Περιστέρι, με τον Ατρόμητο να φιλοξενεί τον Αστέρα AKTOR για τα playouts της Stoiximan Super League και τους γηπεδούχους να πάιρνουν τη νίκη με ανατροπή (2-1) απέναντι στους Αρκάδες και να παραμένουν επίσημα στην κατηγορία.
Ο Ατρόμητος θα βρίσκεται και μαθηματικά πλέον και την επόμενη σεζόν στη Stoiximan Super League, αφού επικράτησε του Αστέρα ΑΚΤΟR με 2-1 στο Δημοτικό Στάδιο Περιστερίου. Ήταν η τρίτη σερί νίκη για τους γηπεδούχους και πλέον θα παίζουν χωρίς την πίεση της παραμονής για τα εναπομείναντα πέντε παιχνίδια. Από την άλλη, ο Αστέρας θα έχει μπλεξίματα και θα παλέψει για την κατηγορία απέναντι σε ΑΕΛ Νοvibet και Πανσερραϊκό.

Οι δύο ομάδες παρουσίασαν θέαμα στο Περιστέρι, με τον Αστέρα να ανοίγει το σκορ με τον Μακέντα στο 35′, έπειτα από ωραίο τελείωμα με το αριστερό.

Μετά τα δύο στόπερ καθάρισαν για τον Ατρόμητο, αρχικά ο Σταυρόπουλος μετά από πλάγιο του Μουντέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα με δύσκολη κεφαλιά και στο 65′ ο Τσακμάκης που αντικατέστησε τον Μήτογλου, σκόραρε μετά από εκτέλεση κόρνερ.

Το ματς

Τακτικό και πολύ προσεκτικό παιχνίδι από τις δύο ομάδες στο πρώτο μισάωρο, με λίγες καλές φάσεις. Η αναμέτρηση ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να απειλήσουν, αλλά χωρίς να γίνει κάποια μεγάλη φάση. Στο 11ο λεπτό ο Γιουμπιτάνα από τα δεξιά επιχείρησε μια σέντρα, αλλά η μπάλα πήρε περίεργα φάλτσα και πήγε στη συμβολή των δοκών του Παπαδόπουλου.

Οι γηπεδούχοι απείλησαν για πρώτη φορά στο 27′. Ο Μπαρτόλο βγήκε στην κόντρα και βρήκε όμορφα τον Κέτου και με τη σειρά του εκείνος έδωσε στον Μακέντα με τον Ιταλό να σουτάρει με το αριστερό από πλάγια θέση, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο έξω από το δοκάρι του Χουτεσιώτη.

Ο Ατρόμητος ήταν λίγο πιο απειλητικός στο πρώτο μέρος, αλλά το γκολ ήρθε τελικά για τους Αρκάδες. Ο Κέτου με όμορφη ενέργεια από τα αριστερά βρήκε τον Μακέντα μέσα στην περιοχή, ο Ιταλός την υποδέχθηκε υποδειγματικά και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα με αριστερό σουτ.

Στο 41ο λεπτό, οι γηπεδούχοι είχαν διπλή ευκαιρία για ισοφάριση. Αρχικά, ο Μουντές έκανε ωραία προσποίηση μέσα στην περιοχή, αλλά το σουτ του από πλεονεκτική θέση κατέληξε κόρνερ. Στην εκτέλεση του κόρνερ η μπάλα έφτασε στον Γιουμπιτάνα, αλλά μπλόκαρε ο Χουτεσιώτης.

Η ισοφάριση ήρθε τελικά στην τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου. Ο Μουντές εκτέλεσε δυνατά ένα πλάγιο, βρήκε τον Σταυρόπουλο και ο κεντρικός αμυντικός με κεφαλιά προς τα πίσω νίκησε τον Παπαδόπουλο για το 1-1.

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι φιλοξενούμενοι βγήκαν πιο αποφασισμένοι, έχοντας κλείσει τον Ατρόμητο στα καρέ του. Ωστόσο, ο Ατρόμητος έχει την πρώτη μεγάλη ευκαιρία με τον Μπάκου. Ο Γερμανός βγήκε τετ-α-τετ, πλάσαρε, αλλά η μπάλα με τα φάλτσα που πήρε δεν του έκανε το χατίρι και κατέληξε κόρνερ.

Από το κόρνερ αυτό, ο Πνευμονίδης σέντραρε για τον Τσακμάκη και ο κεντρικός αμυντικός με αυτή την κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα στο 65 λεπτό.

Το παιχνίδι απέκτησε μια άγρια ομορφιά τα τελευταία λεπτά με τον Αστέρα να ψάχνει την ισοφάριση, ενώ ο Ατρόμητος χτυπούσε στις αντεπιθέσεις.

Ο Αστέρας πήγε να πάρει τον βαθμό της ισοπαλίας στην τελευταία φάση του αγώνα.  Μετά από κόρνερ του Μπαρτόλο ο Οκό πήρε την κεφαλιά, αλλά ο Χουτεσιώτης ήταν εκεί και σφράγισε τη νίκη για τον Ατρόμητο.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

  • Χουτεσιώτης, Μουντές, Σταυρόπουλος, Μήτογλου (46′ Τσακμάκης), Παπαδόπουλος, Τσιγγάρας, Μουτουσαμί, Γιουμπιτάνα, Μίχορλ (60′ Τσούμπερ), Πνευμονίδης, Μπάκου
  • Παπαδόπουλος, Σίπτσιτσ, Τριανταφυλλόπουλος, Αλάγκμπε (71′ Σιμόνι), Άλχο, Γκονζάλες, Αλμύρας, Δεληγιαννίδης, Κέτου (59′ Καλτσάς), Μπαρτόλο, Μακέντα

 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης