Sports Βusiness

Πώς ο Αζάρ «πληρώνει» την Τσέλσι, ενώ έχει αποσυρθεί εδώ και οκτώ μήνες; Ένας τελικός… αρκεί!

Πώς ο Αζάρ «πληρώνει» την Τσέλσι, ενώ έχει αποσυρθεί εδώ και οκτώ μήνες; Ένας τελικός… αρκεί!

Πώς γίνεται να έχει αποσυρθεί εδώ και επτά μήνες και παρόλα αυτά να πληρώνει την Τσέλσι μέχρι και σήμερα; Ο Εντέν Αζάρ το κάνει και οι «μπλε» μπορούν να πανηγυρίζουν, χάρη στον… Ρόμαν Αμπράμοβιτς!

Θυμόμαστε όλοι τι μπορούσε να κάνει ο Εντέν Αζάρ στα prime του στην Τσέλσι. Επρόκειτο για έναν από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές που είχε την τύχη να δει ο ποδοσφαιρικός πλανήτης στη δεκαετία του 2010, με τον Βέλγο να είναι εκπληκτικός στις καλές χρονιές των «μπλε», οδηγώντας τους φυσικά και στην κατάκτηση της Premier League.

Ήταν αδύνατο να μείνει για… πάντα στο «Στάμφορντ Μπριτζ». Πόσω δε μάλλον από την στιγμή που παρουσιάστηκε στον δρόμο του η Ρεάλ Μαδρίτης. Η «Βασίλισσα» ήθελε να τον κάνει δικό της και ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς αποφάσισε να πει το «ναι», το 2019, έναντι περίπου 130 εκατομμυρίων λιρών.

Το ποσό ήταν τεράστιο, αλλά είναι δεδομένο πως ο Ρώσος επιχειρηματίας δεν θα έβγαινε… χαμένος, από ένα deal που δεν μπορούσε να αποφύγει. Δεν περιορίστηκε όμως, μόνο στα 130 εκατομμύρια. Ζήτησε ακόμη 40 σε bonus, στα οποία ο Φλορεντίνο Πέρεθ δεν έδωσε αρνητική απάντηση.

Ένα από αυτά αφορούσε τη συμμετοχή της Ρεάλ Μαδρίτης στον τελικό του Champions League. Κάθε φορά που η ισπανική ομάδα θα έφτανε εκεί, για την πενταετία που είχε υπογράψει στον σύλλογο ο Αζάρ, η Τσέλσι θα έπαιρνε πέντε εκατομμύρια. Και παρότι, ο Βέλγος αποφάσισε να αποσυρθεί τον Οκτώβριο, η εν λόγω συμφωνία έχει ισχύ ακόμη.

Για τον λόγο αυτόν, ο Εντέν Αζάρ θα πληρώσει την Τσέλσι, ακόμη και δίχως να αγωνίζεται. Η Ρεάλ έφτασε στον τελικό, το deal ολοκληρώνεται τον Ιούνιο και οι «μπλε» θα βάλουν στα ταμεία τους πέντε εκατομμύρια!

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0