Sports Βusiness

«Απίστευτο, αλλά αληθινό!»: Η Ντόρτμουντ θα «χάσει» 5.000.000 ευρώ αν κατακτήσει το Champions League! (video)

«Απίστευτο, αλλά αληθινό!»: Η Ντόρτμουντ θα «χάσει» 5.000.000 ευρώ αν κατακτήσει το Champions League! (video)

Η Ντόρτμουντ θα πάρει 20 εκατομμύρια ευρώ αν «σηκώσει» το Champions League, αλλά την ίδια στιγμή, δεν θα μπουν 25 στα ταμεία της! Κι όμως, γίνεται!

Αναμφισβήτητα, είναι η μεγάλη και ευχάριστη έκπληξη του φετινού Champions League!

Μόνο και μόνο λόγω Ρόις, αρκετοί φίλοι του ποδοσφαίρου, έχουν εκφράσει ήδη την επιθυμία τους να κατακτήσει η Μπορούσια Ντόρτμουντ, το φετινό βαρύτιμο τρόπαιο, στον μεγάλο τελικό της 1ης Ιουνίου στο Wembley.

Σε οικονομικό επίπεδο, όμως, κάτι τέτοιο θα σημάνει την απώλεια πέντε εκατομμυρίων ευρώ!

Βάσει του καταστατικού της UEFA, ο νικητής του Champions League βάζει στα ταμεία του 20.000.000 ευρώ. Βάσει της συμφωνίας της Ντόρτμουντ με τη Ρεάλ Μαδρίτης, όμως, για την πώληση του Τζουντ Μπέλιγχαμ, σε περίπτωση κατάκτησής της κούπας με τα μεγάλα αυτιά από τους «μερένγκες», θα κληθούν να καταθέσουν 25.000.000 ευρώ στον τραπεζικό λογαριασμό των αντιπάλων τους, στον μεγάλο τελικό!

Ένα οικονομικό... παράδοξο, λοιπόν, στο οποίο σαφώς και δεν τίθεται επιλογής.

Ούτε 25, ούτε... 50 εκατομμύρια ευρώ θα μπορούσαν να αναπληρώσουν την απώλεια μίας τέτοιας ιστορικής ευκαιρίας για την Μπορούσια Ντόρτμουντ.

Οι Βεστφαλοί έχουν «σηκώσει» το Champions League μόνο μία φορά στην ιστορία τους, εν έτει 1997, ενώ στη δεύτερη παρουσία τους σε τελικό, έπεσαν πάνω στην υπερηχητική Μπάγερν Μονάχου το 2013.

Και την προσθήκη ενός ακόμα τροπαίου στη συλλογή τους, μάλλον δεν θα την αντάλλαζαν με τίποτα.



Φάνης Τσοκανάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0