Football Talk

Άνφιλντ, εκεί όπου οι «εφιάλτες» της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ γίνονται… πραγματικότητα (video)

Άνφιλντ, εκεί όπου οι «εφιάλτες» της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ γίνονται… πραγματικότητα (video)

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει τη Λίβερπουλ στο Άνφιλντ και οι αναμνήσεις του πρόσφατου παρελθόντος επιστρέφουν, με τους «κόκκινους διαβόλους» να ελπίζουν πως αυτή την φορά θα… ξορκίσουν το κακό.

Ο κακός «δαίμονας» ξανάρχεται, για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Η αναμέτρηση στο Άνφιλντ απέναντι στην Λίβερπουλ είναι μόλις λίγες ώρες μακριά και οι «κόκκινοι διάβολοι» έχουν αρχίσει ήδη να… αγχώνονται και όχι αδίκως. Οι εκτός έδρας αναμετρήσεις στο συγκεκριμένο γήπεδο, φέρνουν πίσω στο μυαλό εφιαλτικές αναμνήσεις, που κανένας φίλος της ομάδας δεν θα θέλει να επαναφέρει.

Liverpool vs Manchester United : Lineups and LIVE updates | Goal.com

Το αήττητο, εντός έδρας, σερί της Λίβερπουλ κρατάει χρόνια και ταλαιπωρεί επανειλημμένα τη Γιουνάιτεντ, όποτε «επισκέπτεται» τη μισητή αντίπαλο.

Το… κοντέρ μέχρι στιγμής μετράει οκτώ συνεχόμενα παιχνίδια (σε όλες τις διοργανώσεις) και κανείς δεν ξέρει, που θα σταματήσει αυτός ο αριθμός. Τελευταία επικράτηση της στο Άνφιλντ, ήταν τη σεζόν 2015/16, «παρθενική» του Κλοπ στην Αγγλία, με τον Ρούνεϊ να «ντύνεται» ήρωας της αναμετρήσεις, σκοράροντας το μοναδικό γκολ, στη νίκη της ομάδας του με 1-0. Από εκεί και έπειτα ακολουθεί το… χάος.   

Το πλέον «τρομακτικό» για τους φίλους της Μάντσεστερ, δεν είναι ότι αδυνατούν να πάρουν το… διπλό (5 ήττες και τρεις ισοπαλίες). Αυτό που τραβάει τα βλέμματα, είναι τα γκολ υπέρ και κατά. Η Λίβερπουλ έχει σκοράρει συνολικά 18 τέρματα και η Γιουνάιτεντ μόλις 1. Μόνο αυτό το στατιστικό είναι αρκετό για να αντιληφθεί ο οποιοσδήποτε, ότι οι «κόκκινοι διάβολοι» πραγματικά… υποφέρουν.

Αποκορύφωμα σαφώς αποτελεί η ακριβώς προηγούμενη επίσκεψη της στο Άνφιλντ, με το 7-0 να «στοιχειώνει» για πάντα τα όνειρα κάθε μικρού και μεγάλου παιδιού, στην… κόκκινη μεριά του Μάντσεστερ.

Τα κακά όμως δείχνουν να μην έχουν τελειωμό και το βράδυ της Κυριακής (17/12) ο Τεν Χαγκ πέρα από μία τραγική «παράδοση», έχει να διαχειριστεί και ένα ρόστερ το οποίο έχει μείνει, κυριολεκτικά, μισό.

Η ανοχή στον Ολλανδό δείχνει σιγά σιγά να εξαντλείται και η κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, μοιάζει να είναι πολύ μακριά από το θεμιτό. Μία βαριά ήττα στο Άνφιλντ, ίσως να είναι και η... σταγόνα που θα ξεχειλίσει το ποτήρι.

Βέβαια σε τέτοιες περιπτώσεις, που όλα μοιάζουν χαμένα, οι μεγάλες ομάδες βγάζουν το ένστικτο της επιβίωσης. Μένει να δούμε αν οι «κόκκινοι διάβολοι» το έχουν ακόμη μέσα τους.  

Άγγελος Κρεμαστός

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0