Football Talk

Ολυμπιακός: Η περσινή «βιασύνη» με Βρσάλικο και Καμαρά οδηγεί στην φετινή… αργοπορία

Ολυμπιακός: Η περσινή «βιασύνη» με Βρσάλικο και Καμαρά οδηγεί στην φετινή… αργοπορία

Όλοι οι φίλοι του Ολυμπιακού είναι «κολλημένοι» στα κινητά και τα λάπτοπ, πατώντας ασταμάτητα το κουμπί του «refresh» για να δουν την αγαπημένη τους ομάδα να ανακοινώνει επιτέλους ένα νέο μεταγραφικό απόκτημα. Αν είναι όμως να κρίνει κανείς από της περσινές «γρήγορες» κινήσεις η αργοπορία ίσως και να βγει σε καλό αυτήν την φορά…

Ο Ολυμπιακός φημίζεται για τις πολλές και ακριβές μεταγραφές που πραγματοποιεί κάθε θερινή (και όχι μόνο) μεταγραφική περίοδο. Φέτος το καλοκαίρι όμως όλα μοιάζουν να είναι διαφορετικά στο «ερυθρόλευκο στρατόπεδο», καθώς η ομάδα δεν έχει σπάσει ακόμη το μεταγραφικό της «ρόδι». Η πρώτη βδομάδα του Ιουλίου είναι πλέον στα μισά της και ο Ολυμπιακός δεν έχει καταφέρει να κλείσει κάποια μεταγραφή προκαλώντας αρνητικές εντυπώσεις στο ανυπόμονο κοινό του.

Η γκρίνια αυτή είναι δικαιολογημένη καθώς αρκεί να σκεφτεί κανείς πως τέτοια περίοδο πέρσι είχαν ήδη ανακοινωθεί πέντε νέοι ποδοσφαιριστές γεμίζοντας (θεωρητικά τουλάχιστον) τα κενά στο ρόστερ του Ολυμπιακού.

Βέβαια εν τέλει καμία από αυτές τις μεταγραφές δεν μπόρεσε να βοηθήσει ουσιαστικά την ομάδα, με όλους τους νεοαποκτηθέντες εν τέλει να αποχωρούν… νύχτα από το Λιμάνι.

Ντένις Αλίγιατζιτς

Ο νεαρός Τσέχος επιθετικός αποκτήθηκε από τον Ολυμπιακό με σκοπό την ενίσχυση της Β’ ομάδας με την προοπτική στο μέλλον να ενταχθεί σιγά σιγά και στην πρώτη.

Ο Αλίγιατζιτς δεν κατάφερε να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα που του παρουσιάστηκαν και πραγματοποίησε μόλις 2 εμφανίσεις στην Super League 2 ενώ συμμετείχε περισσότερο σε αγώνες της Κ19. Το Φεβρουάριο έφυγε δανεικός για την Σλοβενία και την Μάριμπορ. Ο δανεισμός έληξε, ο Ντένις επέστρεψε και το μέλλον του παραμένει ακόμη αβέβαιο.

Ολυμπιακός: Προς δανεισμό στη Ζελέζνιτσαρ ο Αλίγιαγκιτς - Fosonline

Γκονζάλο Άβιλα

Ο Ισπανός δεξιός μπακ αποκτήθηκε από την Χάντερσφιλντ με σκοπό να γεμίσει εν μέρει το κενό που είχε δημιουργηθεί στο δεξί άκρο της ομάδας, καθώς ήταν δεδομένο πως δεν θα ήταν ο μοναδικός ακραίος αμυντικός που θα έπαιρνε μεταγραφή στο Λιμάνι.

Ο Άβιλα κατάφερε να καθιερωθεί ως έναν βαθμό στην βασική 11αδα του Ολυμπιακού, εξαιτίας της πολύ κακής εικόνας που παρουσίαζε ο άμεσος ανταγωνιστής του, Σίμε Βρσάλικο. Ένα λάθος όμως ήταν αρκετό για να πατηθεί απότομα το… φρένο στην ταχύτητα που είχε αναπτύξει. Το παιχνίδι απέναντι στον Παναθηναϊκό μέσα στην Λεωφόρο ήταν και ένα από τα τελευταία του. Το πέναλτι πάνω στον Ιωαννίδη ήταν η «σπίθα» που μετατράπηκε σε... πυρκαγιά δημιουργόντας τεράστιες εντάσεις εντός αλλά (κυρίως) εκτός αγωνιστικού χώρου.

Τον Φεβρουάριο ο Πίπα αποχαιρέτησε την Ελλάδα και τον Ολυμπιακό παίρνοντας μεταγραφή στην Λουντογκόρετς.


Πολωνικό ενδιαφέρον για τον Γκονζάλο Άβιλα | thrylos24.gr




Φίλιπ Ζίνκερναγκελ

Άλλος ένας ποδοσφαιριστής που αποκτήθηκε με σκοπό να κάνει την διαφορά στον Ολυμπιακό αλλά εν τέλει την έκανε στην… Σταντάρ Λιέγης. Ένας παίκτης που ήρθε με μεγάλες βλέψεις στον Πειραιά κάτι που αποδεικνύεται και από το νούμερο που φόραγε στην πλάτη, το «10».

Ο Δανός αγωνίστηκε σε κάθε προκριματικό γύρο που έδωσαν οι «ερυθρόλευκοι» στην προσπάθεια τους για Ευρωπαϊκή έξοδο. Το κακό ξεκίνημα του Ολυμπιακού με συνεχόμενα αρνητικά αποτελέσματα αλλά και με επιεικώς μέτριες εμφανίσεις οδήγησαν στην αποχώρηση του Πέδρο Μαρτίνς, ενώ στην συνέχεια ακολούθησε και ο 28χρονος μεσοεπιθετικός.

Μία κίνηση που χαρακτηρίστηκε τουλάχιστον βιαστική ειδικά μετά την εντυπωσιακή παρουσία του στο βέλγικο πρωτάθλημα με την φανέλα της Σταντάρ Λιέγης (10 γκολ, 2 ασίστ). Ίσως θα έπρεπε να είχε μείνει παραπάνω από δύο μήνες για μπορέσει να αποδείξει την πραγματική του αξία.


ΦΙΛΙΠ ΖΙΝΚΕΡΝΑΓΚΕΛ | Thrylos24.gr

Αμπουμπακάρ Καμαρά

Η μεταγραφή του Καμαρά από τον Άρη στον Ολυμπιακό είχε σηκώσει από την αρχή μεγάλο «κύμα» αμφισβητήσεων καθώς τα ποσά που ακουγόντουσαν ήταν πραγματικά τεράστια.

Ο Αμπουμπακάρ πριν καλά καλά μπει στην αγωνιστική κανονικότητα του Ολυμπιακού δεν βρέθηκε απλώς στην άκρη του πάγκου αλλά εκτός αποστολής μετρώντας έξι συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις. Τον Φεβρουάριο ο Καμαρά επέστρεψε κακήν κακώς στον Άρη με μορφή δανεισμού.

Πλέον είναι και πάλι μέλος του ρόστερ του Ολυμπιακού και οι «ερυθρόλευκοι» πρέπει να βρουν πως θα μπορέσουν να τον αξιοποιήσουν ή «ξεφορτωθούν».

Τα... πάνω-κάτω με Αμπουμπακάρ Καμαρά! (photo) - Ποδόσφαιρο - gavros.gr

Σίμε Βρσάλικο

Ένας εκ των «Galacticos» του Ολυμπιακού που δεν κατάφερε να προσαρμοστεί ποτέ στην Ελλάδα, με τους τραυματισμούς του να είναι η κύρια αιτία.

Ένας δεξιός μπακ με πολλές παραστάσεις από τα μεγάλα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα αλλά και με την Εθνική του ομάδα, ήρθε στην εξαιρετική ηλικία των 30 ετών να αναλάβει την δεξιά πτέρυγα του Ολυμπιακού. Κάτι τέτοιο σαφώς δεν συνέβη και ο Κροάτης αποχώρισε με την αλλαγή του χρόνου, ενώ λίγους μήνες αργότερα ανακοίνωσε και την οριστική του αποχώρηση από τα ποδοσφαιρικά γήπεδα.

Ολυμπιακός: Πότε επιστρέφει ο Βρσάλικο - Fosonline

Φέτος οι μεταγραφές για τον Ολυμπιακό είναι ξεκάθαρο πως έχουν αργήσει αλλά αν είναι αυτοί που αποκτηθούν να μείνουν με το «ζόρι» έξι μήνες καλύτερα ας μην έρθουν και ποτέ.

Άγγελος Κρεμαστός

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0