Football Talk

Ολυμπιακός: Τελικός στη… σκιά του Μίτσελ

Ολυμπιακός: Τελικός στη… σκιά του Μίτσελ
Λίγες ώρες μετά την παραίτηση του Μίτσελ ο Ολυμπιακός δίνει ένα από τα κρισιμότερα ματς της σεζόν υποδεχόμενος τον ΠΑΟΚ στο “Γεώργιος Καραισκάκης”. Το κλίμα στο “ερυθρόλευκο στρατόπεδο” και η πρώτη ενδεκάδα του Ανιγκό.

Γράφει ο Δημήτρης Σπηλιόπουλος

Η αλλαγή σκυτάλης για τρίτη φορά την φετινή σεζόν ήρθε απρόσμενα στον Ολυμπιακό με τον Μίτσελ να αφήνει την θέση του στον Ζοσέ Ανιγκό οκτώ αγωνιστικές πριν το τέλος του πρωταθλήματος. Σε μια πολύ κρίσιμη στροφή και λίγες ώρες μετά από ένα σοκαριστικό, έτσι όπως εξελίχθηκε το ματς, στραβοπάτημα για τους Πειραιώτες

Ο Ολυμπιακός, φυσικά, παραμένει ζωντανός στη “μάχη” του τίτλου, όντας μόλις τρεις βαθμούς μακριά από την κορυφή, ωστόσο περιθώρια για νέες απώλειες δεν υπάρχουν πια. Οι ποδοσφαιριστές το γνωρίζουν αυτό καλύτερα από τον καθένα αφού τους έχει γίνει ξεκάθαρο με όλους τους τρόπους τις τελευταίες ώρες. Τους το επισήμανε και ο πρόεδρος του Ολυμπιακού και ο νέος προπονητής τους, ο οποίος άλλωστε τους συνόδευε από άλλο πόστο σε όλη τη σεζόν. 

Το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ είναι ο πρώτος από τους οκτώ τελικούς που έχουν μπροστά τους οι “ερυθρόλευκοι” και οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα πλην της νίκης θα συνιστά αποτυχία. Ο Ζοσέ Άνιγκο που έχει μεγάλη πείρα από… ειδικές αποστολές πραγματοποίησε την Τρίτη την πρώτη του προπόνηση ως προπονητής του συλλόγου και προσπάθησε να τονώσει το ηθικό των παικτών του. Είναι φυσικό πως όσα έγιναν από το βράδυ της Κυριακής και έπειτα επηρέασαν τους ποδοσφαιριστές, αλλά είναι επίσης δεδομένο πως χρόνος για… δάκρυα δεν υπάρχει και άπαντες καλούνται να κάνουν με το “καλημέρα” της νέας εποχής τη δήλωση πως ο Ολυμπιακός παραμένει ζωντανός. 

Σε ότι αφορά το αγωνιστικό, ο Γάλλος τεχνικός δε μπορεί να υπολογίζει  στον τραυματία Κανός, ενώ κάποια προβλήματα ακόμα τον κάνουν να προβληματίζεται για δύο θέσεις της ενδεκάδας. Ο Γιάν Εμβιλά αγωνίστηκε, ως αλλαγή, κόντρα στον Άρη μετά από περισσότερο από έναν μήνα και αποχώρησε με ενοχλήσεις. Αυτό σε συνδυασμό με το γεγονός πως δεν βρίσκεται σε φουλ αγωνιστικό ρυθμό ενδεχομένως να φέρει στο πλευρό του Χουάνγκ κάποιον από τους Σαμασέκου ή Κασάμι. Την ίδια ώρα, μπορεί το όνομα του Μπα να βρίσκεται στην αποστολή, ωστόσο δεν είναι καθόλου βέβαιο ακόμα πως ο Σενεγαλέζος θα είναι σε θέση να βοηθήσει. Για την ακρίβεια θα δοκιμάσει ξανά πριν το ματς και αν όλα πάνε καλά μπορεί να βρίσκεται ακόμα και στην ενδεκάδα. Σε αυτή την περίπτωση ο Ανιγκό θα χρειαστεί να αποκλείσει, λόγω περιορισμών με τους ξένους, έναν από τους Ραμόν, Σαμασέκου, Ροντινέι, Χουάνγκ και Σισέ, με τον τελευταίο να είναι και το φαβορί να μείνει εκτός. Στην αντίθετη περίπτωση θα μείνει εκτός 20αδας ο Μπα

Σε ότι αφορά τις υπόλοιπες θέσεις, ο Πασχαλάκης θα βρίσκεται κάτω από τα δοκάρια, οι Ροντινέι, Παπασταθόπουλος και Ρέαμπτσιουκ στην άμυνα. Ο Χουάνγκ και ο Φορτούνης στη μεσαία γραμμή. Ο Μπιέλ με τον Μασούρα στα εξτρέμ και ο Μπακαμπού στην κορυφή της επίθεσης.


www.bnsports.gr
 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0