Football Talk

Παναθηναϊκός: Δεν ήταν ψύχραιμος, αγχώθηκε και… γκέλαρε κόντρα στο «πούλμαν» του Βόλου!

Παναθηναϊκός: Δεν ήταν ψύχραιμος, αγχώθηκε και… γκέλαρε κόντρα στο «πούλμαν» του Βόλου!

Στραβοπάτημα και μάλιστα σοβαρό, είχε ο Παναθηναϊκός το βράδυ της Κυριακής (2/4) στη Λεωφόρο κόντρα στον Βόλο. Το μυαλό του όμως δεν πρέπει να χαθεί με την εβδομάδα που ξεκινάει να είναι άκρως απαιτητική…

Σχετικά Άρθρα

Γράφει ο Δημήτρης Φεραδούρος

«Κάτι άλλο πέρα από νίκη για το τριφύλλι θεωρείται… σκάνδαλο», έγραψα μερικές ώρες πριν τη σέντρα του παιχνιδιού (Παναθηναϊκός - Βόλος) και έτσι πρέπει να το αντιμετωπίσουμε, σαν ένα αποτέλεσμα που μπορεί να κάνει τα νερά του ποταμού να γυρίσουν προς τα πίσω και να πνίξουν… ολόκληρη την πόλη. Μετά το σφύριγμα της λήξης οι σφυγμοί βρίσκονταν στον Θεό. Απευθυνόμενος προς ένα συνάδελφο του είπα: «Ίσως σήμερα να χάθηκε το πρωτάθλημα». Σκεπτόμενος αργότερα το βράδυ όμως με μεγαλύτερη ψυχραιμία δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα. Χάθηκε μεγάλο έδαφος, καθώς μιλάμε για ένα από τα παιχνίδια που θεωρούνται «must win» για όλες τις ομάδες που θέλουν να διεκδικήσουν το συγκεκριμένο πρωτάθλημα. Αν λοιπόν η κατάληξη της φετινής χρονιάς φέρει τον Παναθηναϊκό στην δεύτερη θέση με διαφορά έως και δυο βαθμών από την κορυφή, πιστεύω πως όλοι θα γνωρίζουμε από που προήλθε αυτή η διαφορά και σε ποιο ακριβώς παιχνίδι έπεσε το βάρος.

Μια στιγμή όμως, γιατί βρισκόμαστε ακόμη στη δεύτερη αγωνιστική των Play Off της Super League. Έχουμε ακόμη οκτώ αγωνιστικές μπροστά μας με πρώτη και καλύτερη την ερχόμενη Τετάρτη (5/4) κόντρα στον Άρη. Ίσως αυτό να είναι και καλό για τον Παναθηναϊκό, διότι δεν έχει χρόνο να σκεφτεί ιδιαίτερα το στραβοπάτημα με τον Βόλο και πλέον  καλείται να γυρίσει με το τρίποντο από το Κλεάνθης Βικελίδης, την ίδια αγωνιστική που η ΑΕΚ φιλοξενείται στον Βόλο. Για να δούμε, θα έχει την ίδια αντιμετώπιση στο παιχνίδι με την «ένωση» η ομάδα του Κώστα Μπράτσου…(;)

Το 0-0 στη Λεωφόρο ήταν οι πρώτοι βαθμοί, αλλά και το πρώτο παιχνίδι που ο Παναθηναϊκός δεν φεύγει με τους τρεις βαθμούς κόντρα στον Βόλο, ανεξαρτήτως έδρας την φετινή σεζόν. Η ομάδα της Μαγνησίας, επέλεξε να κλειστεί στα μετόπισθεν, να μην αφήσει χώρους στον Παναθηναϊκό και να ακολουθήσει την τακτική που «χάραξαν» οι ΟΦΗ και Αστέρας Τρίπολης, θέλοντας να κόψει βαθμούς από το «τριφύλλι». Με καθυστερήσεις, πολύ χρόνο στο χορτάρι σε εκτεταμένο βαθμό, με τον Οζέγκοβιτς να έχει περάσει πάνω από 5 λεπτά (συνολικά στο παιχνίδι) πεσμένος στον αγωνιστικό χώρο. Η ομάδα του Μπράτσου, δεν συνηθίζει να χρησιμοποιεί την τακτική «πούλμαν», αλλά ο τρόπος αντιμετώπισης σε αυτό είναι αποκλειστικά και μόνο ευθύνη του Παναθηναϊκού.

Δεν μπορούμε να πούμε πάντως πως δεν είχε τις ευκαιρίες του, το «τριφύλλι». Στο 9ο λεπτό, ο Ιωαννίδης μετά από μια εξαιρετική κάθετη πάσα του Μαντσίνι, ο Έλληνας φορ δεν κατάφερε να πλασάρει εύστοχα. Μεγαλύτερη ευκαιρία όμως ήταν αυτή του Παλάσιος μετά από μια σέντρα του Μαντσίνι, με τον πρώτο να μην αποδέχεται σωστά τη μπάλα και να μην καταφέρνει καν τελική ευκαιρία. Ο Παλάσιος βρέθηκε σε πολύ κακή μέρα και χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η κεφαλιά που πιάνει στο 90ο λεπτό και η μπάλα αντί να έχει κατεύθυνση προς το τέρμα πάει… παράλληλα του. Μόνος του… ολομόναχος.

Όσο ο χρόνος κυλούσε και το γκολ δεν ερχόταν η ομάδα έχανε την ψυχραιμία της και η νευρικότητα έκανε ξανά την εμφάνισης της, παρά το πρώτο καλό ημίχρονο, όπου είχε ψύχραιμες συνεργασίες και κατάφερε να φτάσει σε τελικές. Αντίθετα, στο ανασταλτικό κομμάτι δεν χρειάστηκε να κάνει ιδιαίτερα πράγματα, με μοναδική τελική το σουτ του Τάχατου, σχεδόν από το κέντρο του γηπέδου. Ακόμη και την ύστατη ώρα, στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων, οι «πράσινοι» κέρδισαν ένα πέναλτι και την εκτέλεση ανέλαβε ο Σπόραρ. Ο Κλέιμαν «αυτοψυχώθηκε» και επενέβη αποκρούοντας το -καλά εκτελεσμένο- πέναλτι του Σλοβένου.

Το πλήγμα ήταν μεγάλο, αλλά όχι καταστροφικό. Έχει δρόμο ακόμα το πρωτάθλημα και η υπόλοιπη εβδομάδα είναι πολύ απαιτητική. Παιχνίδι με τον Άρη στο Βικελίδης και κατευθείαν ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στη Λεωφόρο. Προχωράμε…

*Κάτω τα χέρια από το Γιοβάνοβιτς. Όχι ισοπέδωση για μια ντεφορμέ μέρα του, αν πάρει διπλό στη Θεσσαλονίκη και το τρίποντο με τον Ολυμπιακό θα βρίσκεται πάλι… στα ουράνια!



www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0